Miért nem tudom a lányomat a keresztnevén szólítani? 10 hetes
Az enyém 7 hetes és én sem tudom őt a nevén hívni.
Mikor beszélek róla másoknak olyan furán idegenül hangzik a neve, annyira új még a családban, gondolom idővel majd megszokom.
Nekem nem tetszik, mert mai "divatnév", de lehet, hogy elmaradott vagyok, nekem a hagyományos magyar nevek tetszenek.
Lényeg, hogy nektek megfelelő.
Egy kislany ismerosomet, Lauranak hivjak. Becezzuk: Lolo, Loli, Lori, Lorka
Szerintem ezek a Lorára is ugyanolyN jók:))
A lányomnak egyszerû, könnyen becézhetô neve van, mégis, szinte a születésétôl kezdve Mancinak vagy Lujzinak hívjuk. Szerintem csak akkor hívom a keresztnevén, ha nem figyel rám és rá kell szólnom. Már 3 éves. Ne izgulj, az iskolában valsz nem a becenevén fogják hívni. Persze van rá ellenpélda is. Az egyetemen volt egy csoporttársam, akit MINDENKI Bélának hívott. Aztán egyszer valaki bejött a csoportba és kérdezte, hogy XY Sándor ott van-e és az kicsoda. Erre a gyakorlatot vezetô tanár(!!) közölte az illetôvel, hogy van ott XY vezetéknevû egyén, de az nem Sándor, hanem Béla:-))) pedig a srác anyakönyvezett neve valójában Sándor volt. A barátnôm meg amikor ment az anyukájával az óvodába "felvételizni" és kérdezték a nevét, akkor közölte, hogy ôt XY Csibikének hívják:-))
Szerintem jó becenév a Loló, Lori, Lorci, de most még nyugodtan Micizheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!