Hogyan szólítod a pici babád? Becézgeted inkább vagy a keresztnevén? Mennyi idős? Milyen gyakran változik a beceneve?
Babóca, Tünde, Tünde baba... ezeket használjuk, 2 hónapos kislány
sűrűn nem jó változtatni, mert nem tudja megszokni...
Fú hát nekem 3 gyerekem van mindenfélének becéztük eddig mindhármat :) A harmadikat konkrétan a hivatalos helyeken kívül ( tanácsadóban orvosnál vagy hivatalban) nem is hívjuk a rendes nevén:) 5 hónapos most. Ez csak azért nem jó mert nem hallgat rá.
A lányom ennyi idősen hallgatott a becenevére, de őt csak úgy hívtuk annyira tetszett a neve és annyira szerettük (a nevet).
Saját nevén szoktuk hívni, arra hallgat (11 hónapos)
De szoktam hívni cininek is (cini cini muzsikából), ebből jött a cinóber, aztán hercegnek is szoktuk hívni, édesem, angyalkám, tündérem, meg úgy is, hogy macska herceg úr, kukacos herceg, kukac manó, kispiskóta.
Na, így leírva a sok becenevet nem tűnök egészen normálisnak, :)
Nálunk mindkét gyereknek van fejenként minimum 20-20 beceneve, de folyamatosan változnak/alakulnak. Némelyikük a rendes nevükből eredeztethető (tovább és tovább képzett változatok), mások meg teljesen függetlenek azoktól. Vannak értelmezhető és "értelmetlenek".
Az igazi nevét a nagy lányom csak olyan 3 éves kora körül jegyezte meg, mert az hosszú is ahhoz, hogy úgy szólítsuk. Engem ez nem zavar. Megtanulják így is a hivatalos formát, csak később.
Ahogy közösségbe kerülnek, ott is kialakul egy név, amin szólítják őt, és a legviccesebb, hogy a gyerekeim egymásnak is kitalálnak neveket, amiket néha mi szülők is átveszünk.
Vannak átmeneti nevek, amik csak pár hétig futnak, később már furcsának is tűnnek, és vannak "maradandóbbak".
Hát valahogy így. :o)
Egyébként engem is kb. 7 féle néven szólítanak meg a barátok/ismerősök/családtagok, én azt szeretem, ha mindenki úgy szólít meg, ami neki természetes, nem szeretem megmondani, hogy xy-nak hívnak, de engem így és így kell szólítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!