Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szólítod a pici babád?...

Hogyan szólítod a pici babád? Becézgeted inkább vagy a keresztnevén? Mennyi idős? Milyen gyakran változik a beceneve?

Figyelt kérdés
2012. jan. 23. 09:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
mindenhogy. Volt egy kutyánk, azt is a nevén kívül mindennek hívtuk. Mindíg tudta a hangsúlyból, hogy neki szól a megnevezés. Szerintem ugyanígy van a gyerekkel is: a hangsúlyból megismeri, ha neki szólsz. A keresztnevükön is szólítjuk őket, illetve most aktuális becenevek a Cica, Mami, Hancúrpuca/-punci, Kiscsillag. Ha keresztnevén hívom, csak becézett formában. Egyébként az anyakönyvezett nevén csak akkor szólítom, ha rosszat csinált. Nekem fontos volt, hogy becézhető nevet kapjanak.
2012. jan. 26. 14:18
 12/22 anonim ***** válasza:

Gréta-Grétike, Manócska...ha pedig rosszalkodik akkor: kis gengszter :)

nem igazán becézzük, persze én is mondom neki hogy: kincsem, gyönyörűm :)

2012. jan. 26. 15:05
 13/22 anonim ***** válasza:

Eszter, Eszterke vagy picúr!

1 éves

2012. jan. 26. 15:28
 14/22 anonim ***** válasza:

Kisfiamnak több beceneve is van:Zalánnak hívják,főleg így hívom. Zalimali,Bogyóka,Töki,Bucifej,Buksinyuszi.

A Zalánra,Zalimalira,és a Tökire hallgat,mert ezeket használom sűrűbben. 9 hónapos.

2012. jan. 26. 16:36
 15/22 anonim ***** válasza:
Ja lemaradt,mert elküldtem véletlen, férjem legtöbbször Pöttömnek hívja,igaz tényleg aprócska :D Anyukám meg Törpikének és Manócskának,Apukámék Falatkának.Anyósomék meg Picurnak,és Prücsöknek.
2012. jan. 26. 16:38
 16/22 anonim ***** válasza:

Bamba,Babó,Bambócsa,Töki,Tökös,Apuci,Csabi,Csabó,Ördög:), Rosszposztó:)

16 hós

2012. jan. 26. 18:22
 17/22 anonim ***** válasza:
Én Bundásnak hívom, apja pedig sz@rosnak.
2012. jan. 26. 20:29
 18/22 anonim ***** válasza:
Leggyakrabban Barninak vagy Mazsinak hívjuk..
2012. jan. 26. 20:57
 19/22 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen a hangulata. Van hogy kiscsibének, kiscsillagnak hívom, de van hogy sátánka, nyafika, Nyávogi Alfréd. De legtöbbször csak simán Andriska :)
2012. jan. 26. 21:47
 20/22 anonim ***** válasza:
Panna, Pannácska, Picurkám, Maneszka, Picike Micike meg még ezerféleképpen. 8 hónapos, a nevére hallgat, de a becenevekre nem.
2012. jan. 26. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!