Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikortól vagyok hivatásos...

Mikortól vagyok hivatásos nevelőszülő?

Figyelt kérdés
2 éve neveljük a párommal a kislányát. Össze kell hozzá házasodnunk a párommal, vagy elég ha egy háztartásban élünk, vagy hogy működik ez a dolog?

2013. jan. 24. 17:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Most jelenleg a párod gyermekének a nevelő/mostohaanyja vagy.

Mint házastárs, élettárs örökbe fogadhatod (ha a kislány édesanyja meghalt, vagy lemondott róla). Ilyenkor a gyámja is lehetsz.

A hivatásos nevelőszülő, aki alkalmazotti jogviszonyban áll és pénzt kap a gyerek neveléséért, az államtól kihelyezett, állami gondozásba élő gyerekek háztartásban való nevelését végzi.

Egy sor pszichológiai és egyéb vizsgálatnak kell megfelelnie, környezettanulmányt végeznek, együtt kell működnie a gyámhatósággal,el kell végeznie egy tanfolyamot és vállalnia kell, hogy a nevelt gyerekét bármikor örökbe adhatják.

A párod gyermekének nem lehetsz a hivatásos nevelőszülője, hiszen annak a gyereknek nem az állam a gyámja, hanem az apuka (és az édesanyja, ha él).

2013. jan. 25. 06:29
 2/2 A kérdező kommentje:

Ketten neveljük, az anyja elhagyta, lemondott róla, de úgy tudom nem teljesen, mert néha (egy évben 2x) elviszi, holott minden 2. hétvége az övé lenne+az ünnepek fele.

Köszönöm szépen a választ.

2013. jan. 25. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!