Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A nevelőszülő vagy az intézet...

A nevelőszülő vagy az intézet a jobb?

Figyelt kérdés
2012. okt. 10. 14:01
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a nevelőszülőröl nem tudok nyilatkozni, mert ott nem voltam. De én véleményem szerint nem is mennék. Intézetben voltam 2 évig, én nagyon szerettem ott lenni, norálissak voltak a nevelők is meg a gyerekek is. De sajnos tudom, hogy nem minden intézet ilyen. Én már betöltöttem a 18. és már nem vagyok bent, de a barátnőmmel sokszor felemlegetjük, hogy milyen jók is voltak a táborok meg ilyesmik.

Ha nem vagyok, tolakodó megkérdezhetem, hogy miért kérdezed?

Írhatsz nyugodtan privátba is.:)

2012. okt. 10. 14:16
 2/3 anonim ***** válasza:

nem tudom milyen magyarországon a nevelö szülöi hálozat, de szerintem mindenképpen nevelöszülö mint intézet.

A nevelöszülönél családba kerül, kevés gyerek több oda figyelés. Intézetben a gyerekek sokkal jobban elvesznek.

Èn külföldön élek, itt még intézetet nem láttam (biztos van), de pl a szomszédnak is elvették a kisfiát és 3 hónapot volt nevelö szülöknél. 3 éves gyerek rettentöen le volt maradva, egyidös volt a másik szomszéd gyerekével, és mikor vissza tért egy vidám kis fejlett nevelt kisfiu jött vissza.

2012. okt. 10. 14:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Akiket én ismerek (40-50 éve csecsemőotthonokban dolgozó szakemberek), nagyon fájlalják, hogy az új „trend” miatt nevelőszülőkhöz adják a gyerekeket.

Magyarországon egyedülállóan jók a csecsemőotthonok, a világ minden tájáról özönlöttek ide a szakemberek kitanulni a Pikler-módszert, amelynek alapján működnek/működtek. Merthogy külföldön már felismerték, hogy nem jó a gyereknek, ha ide-oda pakolgatják, illetve ha egy csecsemőt nevelőszülőkhöz raknak, majd örökbe fogadja valaki, akkor nem fogja érteni, miért viszik el az addigi családjából, sokkal nagyon traumát fog neki ez okozni, mintha egy jól működő, humánus, odafigyelő csecsemőotthonból kerülne családba.

Ráadásul sajnos Magyarországon a nevelőszülők közt számos olyan van, aki pénzkereseti lehetőségnek tekinti a gyerek felvállalását, „elfér itt még egy, és még pénzt is kapok érte” jelszóval „nevel” gyerekeket.

Nem akarom megbántani a lelkiismeretes nevelőszülőket, nyilván vannak jólelkűek is szép számmal, de az tény, hogy egy nagyobb gyerek számára elég faramuci helyzet, ha éveket tölt el egy családban, örökbe lehetne fogadni, de nem teszik a nevelőszülei, mivel akkor elesnek az állami támogatástól. Szerintem ha ebbe belegondol az ember, elég rémes érzés lehet.

2012. okt. 10. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!