Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meleg a fiam? (tovább lent)

Meleg a fiam? (tovább lent)

Figyelt kérdés

Lassan fél éve hogy a fiam elköltözött tőlünk az egyetem miatt. Nyugodt szívvel engedtük el, mert megbízható fiú de a féltés is sok volt/van bennünk, mivel nem az az izmos férfias srác. Nőies vonásai vannak, és karcsú. Volt már neki több barátnője, szeretik a lányok mert egyébként nagyon szép arca van, és jó humora. Kettő nagyon komoly kapcsolata volt, de az utolsónak fél éve vége.

Amikor csak tud, Budapestről leutazik hozzánk de kb 2 hónapja lejön, és azonnal is megy el az állítólagos "haverjához." Nála alszik és éjjel-nappal vele van.

A faluban többen is kérdezték tőlem hogy : meleg a kisfiad? én meg csak néztem mint a moziban. Meg azzal is letámadtak: kár hogy meleg a fiad, elég jó pasi.

Már teljesen felfokozódott bennem a gyanú, és próbáltam utána járni. Közösségi oldalakon is, mindig írogatnak félreérthető szövegeket egymásnak, mint pl minap linkelt a srác a fiam üzenőfalára egy szerelmes dalt és ezt írta oda: Tudom hogy szereted.:)  (mellesleg ez a mi számunk):P

Én azt nem értem... Ha meleg, akkor miért és hogy lett az, amikor több barátnője is volt?

Férjemnek nem szóltam, sőt még hazudtam is neki hogy láttam a fiúnkat egy lánnyal... De nem tudom mi tévő legyek. Ha odemegyek és rákérdezek az túl nyers lenne, vagy nem? És utána mit csináljak, ha tényleg meleg? Kettő kistestvére van és egy idősebb féltestvére. Ők nem hiszem hogy örülnének, se a férjem... Előre köszönöm a válaszokat. Egy aggódó anyuka.

2013. jan. 23. 15:32
1 2 3
 11/29 Golan Trevize ***** válasza:
88%

Kezdj el vele beszélgetni arról, hogy miért tölt el olyan kevés időt nálatok. Kérdezd meg, hogy veletek van-e baja, meg ilyenek.

Aztán lehet utána úgy kanyarítani a témát, hogy rá lehessen kérdezni a másik sráccal való kapcsolatára is, és akkor mégsem rögtön azzal támadtad le, hogy "meleg vagy?".

2013. jan. 23. 16:29
 12/29 anonim ***** válasza:
98%

Lehet, hogy meleg a fiad. Szerintem ne kérdezz rá még, hanem először próbáld meg feltűnés nélkül a tudtára hozni, hogy neked semmi bajod a mássággal. Nekem egyik jó barátommal volt így: tudtam, hogy meleg, hiába mondta, hogy 4 éve van barátnője. Feltűnés nélkül szóba hoztam a témát. Először nem szólt rá semmit, pár nap múlva kérdezgetett hogy 'és mi lenne ha egy barátodról derülne ki?' stb. Később bevallotta, hogy 4 éve boldog párkapcsolatban él egy fiúval :)

Ha rákérdeznél, szerintem nem mondaná meg. Gondolom azért volt barátnője, mert ő is próbált 'harcolni' ez ellen, hiszen sajnos nem valami toleráns a világ a melegekkel szemben. És az hogy most ő meleg ez nem ő választotta. ÉS ezt elfogadni neki is időbe telt gondolom. Fél elmondani. De ha ki tudod építeni azt a bizalmat a fiaddal, be fogja vallani neked.

Egyébként a jelek szerint van valakije, ez a bizonyos barátja. Én a helyedben nagyon-nagyon örülnék neki, hogy talált egy szerető tárat magának és hogy boldog :) Hiszen minden anya ezt akarja nem? Hogy a gyereke boldog legyen :)

2013. jan. 23. 17:22
 13/29 anonim ***** válasza:
93%

A melegség sem nem bűn, sem nem olyasmi, ami miatt ki kell borulni. Tud szeretni és tud szeretet fogadni. Ennél fontosabb nincs. Hogy milyen nemű emberekhez vonzódik, teljesen részletkérdés. Szerintem beszélgess vele nyugodtan, ha szeretnél, de ne kezeld úgy, mint ha legalábbis halálos beteg lenne, és a legrosszabbra számítasz... "Mondd csak kisfiam, UGYE NEM...?" Mert ez teljesen azt sugallja, hogy "Hazudj nekem, hogy megnyugodhassak". Azt javaslom, hogy akkor kérdezz, ha valóban hallani is akarod a választ. Ha nem, akkor tagadj továbbra is. De egyszer érdemes lenne megismerned az igazi gyermeked.

Ezt a filmet pedig minden olyan felnőtt embernek látnia kellene, aki elítéli a homoszexualitást.

http://www.youtube.com/watch?v=i1UKVkXLfzc

Fontos lenne felfognunk, hogy mit jelent, és fontos lenne a helyén kezelni. Nem kell ekkora drámát csinálni körülötte. Ez egy tulajdonság, mint a szemszín, vagy testmagasság. Népszerű dolog kinézni valakit a mássága miatt (és nem csak erre gondolok, majdnem _mindenféle_ másságra igaz, legyen az túlsúly, túl színes ruhák, túl hangos viselkedés, túl sok gyerek, túl kevés gyerek, túl ez , túl az....) Remélem, eljön egyszer egy olyan világ, ahol ez már nem lesz ekkora dolog.

2013. jan. 23. 17:28
 14/29 anonim ***** válasza:
97%
Az általad idézett üzenetek alapján én is azt gondolnám, hogy szeretik egymást a fiatalok. Nagyon jókat írtak az előttem szólók, nem is ragoznám tovább. Előző hozzászóló linkelt egy filmet, erről nekem a 'Túl a barátságon' jutott eszembe. Nézzétek meg együtt, gyönyörű szerelmes film. Nem a homoszexualitás van előtérben, hanem a szerelem.
2013. jan. 23. 22:17
 15/29 anonim ***** válasza:
97%
10-essel maximálisan egyetértek, amikor a többi gyereked ilyet szól, hogy "fúj b*zik", akkor tedd helyre, hogy nem mondhat ilyeneket, hogy a melegek ugyanolyan emberek, mint mi, nem undorítóak és nem szabad így beszélni róluk. Ha ezt hallja a fiad, akkor talán előbb-utóbb ráveszi magát, hogy kitálaljon neked.
2013. jan. 23. 23:13
 16/29 anonim ***** válasza:
97%

Amikor hazamegy a fiad, mondd neki, hogy legközelebb hívja át hozzátok a haverját. Szeretnéd megismerni. Ha annyi időt töltenek együtt, biztosan jó fej. Legyél kedves vele, lássa, hogy bízhat benned, számíthat rád, nem a kutakodás, gyanakvás hajt. Látni fogod, hogyan néznek egymásra, milyen a testbeszédük. Ha szerelmesek, nehéz lesz letagadniuk, egész este kontrollálniuk magukat. Kitalálhattok valami jó programot is, és jöjjön el ő is. Ha szimpatikus lesz a fiatalember, dícsérd majd meg a fiad előtt.

A férjedet nem biztos, hogy az elejétől be kellene ebbe vonnod. A férfiak nehezen fogadják el a homoszexualitást, főleg ha a saját fiúkról van szó. Azon kezd majd el gondolkodni, hol rontotta el. Pedig semmi köze az elrontáshoz. De neki hosszabb idő alatt sikerül majd ezt feldolgozni, elfogadni.

2013. jan. 24. 13:56
 17/29 anonim ***** válasza:
85%

A fiad lehet hogy meleg, de szerintem ezt még Ő sem feltétlenül tudja. - Íme az én példám:

Tizenévesen egyszer csak azon kaptam magam, hogy valami egészen mást érzek a barátnőm iránt, mint ami "normális". - Eléggé kétségbe estem, és próbáltam nem foglalkozni vele. Még inkább kerestem, hogy legyen egy fiú, akit megszeretek, de az érzés nem múlt, sőtt... - aztán történt köztünk valami, ami nagyon jó, de egyszerre nagyon nagyon ilyesztő volt, oly annyira, hogy aztán "szakítottam" ezzel a lánnyal, és tovább kerestemm h, ki legyen a barátom.

Elteltek évek, volt barátom, volt egy srác, aki feleségül kért, de soha senki iránt nem éreztem azt, amit annó az iránt a lány iránt. - Testi kapcsolat nem volt a fiúkkal, a hitem miatt sem, de velők nem is vágytam rá. - Gondoltam, biztos az az utam, hogy szerzetes legyek, aminek az is egy jele, hogy nem tudok férfira férjként, inkább csak barátként tekinteni... - na mindegy, a lényeg, hogy saját magam elől is kivállóan tudtam titkolni, hogy mi is van velem. - Mindezt olyan jól csináltam, hogy amikor volt egy kolléganőm, akivel nagyon jó barátnők lettünk, egy munkásszállón laktunk, sülve, főve együtt voltunk, alig vártam, hogy visszautazzak a szüleimtől, és hiányzott, ha Ő volt szabadságon, huszonévesen olyanok voltunk együtt, mint két nyeretlen kölyök..és még sorolhatnám a szerelem apró jeleit, de én le tudtam tagadni még magam előtt is, hogy belé estem. - Még az sem volt elég gyanus, hogy vágyom rá, hogy megcsókoljam, hogy kiugrik a szívem a helyéről, ha csak a kezemhez hozzáér..de az évek teltek, és én csak szakadatlan védtem magam.. ÉN NEM VAGYOK MELEG ! - Aztán más munkahelyem lett, már csak ritkán tudtunk találkozni, és újabb évek teltek el, mire végre beláttam, én úgy szeretni, csak nőt tudok... - Utólag, amikor beszéltünk rőla, a fent említett kolléga-barátnőnél, anyukám róla azt hitte, van köztünk valami, de nem mondta, kérdezte. - S ha mondta volna se válaszoltam volna mást, mint hogy ÉN NEM.. - mert én tényleg így hittem.

Szóval, lehet még a fiad se tudja mi van vele. - A legtöbb amit tehetsz érte, hogy érezteted bármi van vele, Te szereted és mellette állsz, számíthat rád, a család többi tagját, meg max helyre tudod kicsit billenteni, készíteni, hogy mi lesz ha...

Sok erőt és türelmet kívánok neked! - Remélem minden rendben lesz. - (Amúgy a vendéghívás tényleg nagyon jó ötletnek tűnik, bármi is van, mert legalább mindenki megismerheti ezt a srácot, és kiderülhet hogy Ő is egy jófej, átlagos, jólelkű fiú. - Ha kiderül, h. mi a helyzet, ez csak jól jöhet a családnak az elfogadásban és a feldolgozásban.

2013. jan. 25. 06:42
 18/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok kedves, szép és segítő választ. Mindenképpen megakarom ismerni a srácot így az hogy meghívjuk hozzánk vendégségbe, mindenképpen jó ötletnek tartom, mivel már teljesen biztos vagyok benne, hogy ők egy pár.

Elég "véletlenül" lettem biztos magamban. Tegnap volt az egyik gyermekem születésnapja, és ilyen családi vacsit szerveztem. És erre lejött a fiam is. Jó kis családi hangulat volt. Megettük a főételt, kértem a srácoknak hogy pakoljanak el hogy legyen hely a tortának stb. És ugye a fiam egészvégig a telefonján lógott, apja többször rászólt hogy tegye el, ő rávágta hogy okés, de tovább folytatta, szóval végig valakivel beszélgetett, első tippem az volt hogy biztos azzal a sráccal. Na de, igen, mondtam neki hogy most azért mozduljon meg és hozzon ki villákat, ő letette az asztalra a telefont és bement a konyhába, én pedig az asztalnál ügyködtem, aztán fiam telefonja elkezdett rezegni és ugye kivilágosodott, vagy hogy is mondjam, mert jött egy új üzenete egy telefonos programon, pont láttam, és hát véletlenül nem véletlenül elolvastam, egy kép volt az amin az a srác átöleli a fiamat, és ágyban vannak, annyi látszik hogy nincs rajtuk felső. És ez az üzenet hozzá: ha tovább gonoszkodsz ezt fogom megmutatni faterodnak. :D

Fiam jött ki, de addigra mire kiért a képernyő újra elsötétült, és gondolom nem is sejtette hogy esetleg láttam volna valamit, mert elvoltam foglalva mással.

Leült, magához vette a telefont, és figyeltem a reakcióját. Elvigyorodott, és írni kezdett valamit, rákérdeztem: na mi az? ő meg válaszolta : ja csak a Kitti (gyerekkori barátja) írt valamit.

Szóval így már biztos vagyok a dologban, de nem fogom fel úgy mint negatív dolog! Nagyon megszeretném ismerni a srácot, mert nézegettem az adatlapját és egy normális életvidám srácnak tűnik. Csak hát amitől tartok az a férjem meg a gyerekek. Meg hát hogy szeretném hallani hogy a fiam maga mondja el a szitut.

2013. jan. 25. 14:08
 19/29 anonim ***** válasza:
98%

Jajj de édes a fiad! :D

Remélem tud erőt meríteni és elmondja neked. :)

2013. jan. 25. 14:35
 20/29 anonim válasza:
89%

Tényleg aranyos:) Viszont a helyében én annak örülnék legjobban, ha valahogy célozgatnál rá, hogy neked BÁRMIT elmondhat, mindenképp szeretni fogod, mert ő a fiad stb..

Ezt nagyon nehéz elmondani, szóval lehet rá kellene segíteni egy kicsit. Biztos nem fog rosszul elsülni, akárhogy is döntesz

2013. jan. 25. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!