Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen értékelést adnátok a...

Milyen értékelést adnátok a helyemben? Anyuka az anyukának

Figyelt kérdés

Vaterán licitáltam egy cipőre a lányomnak, 400ft-ért lett az enyém. Sajnos egy nagyobb kiadásunk lett ebben a hónapban, már a licitálás után. Írtam az eladónak, hogy tudna-e várni 2 hetet, mert le van nullázva a számlám. Visszaírta, hogy ez nem egy nagy összeg, vasárnapig tud várni, aztán visszarakja. Postaköltség egyébként 900ft (ezen már nem is akartam vitatkozni). Igazából jó lett volna azt a pénzt másra költeni (gyümölcsre a lánynak vagy ilyesmi), de annyira erőszakos volt és türelmetlen és szerintem egyáltalán nem megértő, hogy átutaltam neki ezt a pénzt.

De kérdem én, tényleg olyan hosszú idő lett volna kivárni ezt a 2 hetet neki? Soha nem találkoztam még ilyen unszimpatikus eladóval. Eddig nem okozott gondot egy-egy értékelés megírása.

2013. jan. 21. 12:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%
Szia! Eddig összesen 6szor rendeltem vateráról,az első ilyen eset egy fülbevaló volt,ott nagyon rugalmas volt az eladó,mert többet vontak le a kártyámról így 3nappal később tudtam utalni,mint ahogy terveztem,természetesen megírtam neki,és nem is volt probléma.A másik öt rendelésnél vagy aznap vagy másnap utaltam a pénzt,3 már aznap,hogy megkapta,vagy másnap reggel feladta a csomagom,kedves volt korrekt,mindegyikkel levelezéssel lebeszéltem,hogy most utaltam stb. Az egyiktől bodyt rendeltem nos Ő nem volt nagyon kommunikatív és 1 hetet vártam a bodyra,de megérkezett,és bár a 3ból az egyik nem 1%os pamut,pozitívat adtam.A másiknak 2,5 hete utaltam át az összeget,Ő állította össze a ruhákat,elküldte emailbe a képet mit szólok hozzá,vele annyi a problémám,hogy kedves és visszaír,de 2,5 hét elteltével még mindig nem kaptam meg a ruhákat,és én megértem,hogy sok dolga van,de úgy vagyok vele ha valaki vár valamit minél előbb elintézem,hogy megkapja,nos bárikor is érkezik pozitívat adok neki,de biztosan megjegyzem azt,hogy sokat kellett várni rá,és így látatlanba előreutalással kételkedem egy kicsit az eladóban. Amúgy megértelek kérdező,sajnos nem mindenkiben van elég empátia,és 400Ft ugye nem nagy összeg az eladónak, a vásárlónak viszont lehet az mivel még hozzájön a postaköltség,én a helyedben máskor félretenném azt a pénzt amennyiért licitálok,nehogy máskor ilyen legyen,én a hónap közepén azon izgultam,hogy biztos félre tegyem azt amennyiért rendeltem,mert rosszul éreztem volna magam ha nem utalom azonnal.
2013. jan. 21. 13:36
 12/19 A kérdező kommentje:
Hahóó 8-as! Nekem nem 400ft, hanem 1300! És ha elolvastad volna, amikor licitálta akkor még volt pénzünk... Akkor még nem jött a váratlan kiadás. De te biztos nem jártál még így. Ha személyesen át tudtam volna venni, akkor nem okozott volna gondot 400ft, de így pk-val együtt már sajnos igen. Ki tudtam fizetni így is, de ki szereti azt, ha 0ft-al a zsebben kell imádkozni, hogy ne legyen beteg a gyerek...
2013. jan. 21. 13:37
 13/19 A kérdező kommentje:

Azért egy-két válaszból látom, hogy bennem van a hiba. Túl naív vagyok a mai világhoz. Én vártam volna, ha tőlem vesznek valamit. Sőt, amikor tőlem vesznek, akkor mindig igyekszem a vevő kedvére tenni mindenben.

Eddig ilyesmi még nem fordult elő velem! Soha! Mindig aznap már utaltam is a pénzt. Ha az eladó késlekedett én azt is megértettem, nem háborogtam. Sajnos naív vagyok, hogy azt várom az élettől, hogy azt kapjam vissza amit adok...

2013. jan. 21. 13:41
 14/19 anonim ***** válasza:
82%
Nem vagy naiv kedves kérdező,szerintem a világban van a hiba,látod én is azt várnám,hogy ha átutaltam a pénzt akkor legalább 1 héten belül meg is kapjam amit kifizettem,és nagyon csalódom ilyenkor,hogy biztos én vagyok a hülye.Már sajnos sokszor tapasztaltam,hogy nem azt kapom vissza amit adok.(utolsó válaszoló)
2013. jan. 21. 13:44
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

De ez nem naívság kérdező hanem a vaterán teszen van SZABÁLYZAT ami tudtommal 1 hetet ad mindkét félnek az üzlet rendezésére.

Én megértem valahol azt az eladót is akit sokszor ért már ilyesmi hogy vmi termékét leütik, aztán várakoztatják aztán mondjuk nem is kérik. Én is jártam így nem egyszer. Értem, hogy te nem vagy ilyen és tisztességesen jártál volna el, de ő ezt a másik oldalon honnan tudhatná? Semmit se tud rólad tehát akár éppen lehetsz olyan is aki poénból nyomkodja a gombot aztán majd lesz valahogy, és az eladó jóindulatára hagyatkozik.

Nem rád értem persze mert nem ismerlek, csak azt mondom hogy kicsit a másik szemszögéből is kell nézni.

2013. jan. 21. 13:55
 16/19 A kérdező kommentje:
Volt már olyan is, hogy rendeltem egy kötött sapit. Méretre készítették. Hiába mondtam, hogy 48cm a feje, érkezett egy 40cm-s sapka. Még csak fel sem ajánlotta, hogy visszavásárolja. Aztán adtam neki még egy esélyt. Megbeszéltük milyen legyen az új. Úgy tűnt megértette. Felhívtam a figyelmét, hogy karácsonyi ajándék lesz, ne húzza az időt a postázásnál. Ráadásul én akartam valakinek adni. Ideért időben? Hát nem. És még csak bocsánatot sem kért érte. Meg a sapi sem olyan lett amilyet megbeszéltünk. Erre se mondott semmit. Ez mondjuk nem vaterás vásárlás volt. De egy szomorú történet az emberek hozzáállásáról. Lényeg, hogy ő megkapja a pénzét, a másik már nem számít.
2013. jan. 21. 13:56
 17/19 A kérdező kommentje:
Honnan tudhatná? 10 éve vagyok regisztrált tag a vaterán. El lehet olvasni az értékeléseimet. 1 negatívom van csak a fél ezerből. Neki meg csak pár értékelése van, de azt is mind vevőként szerezte.
2013. jan. 21. 13:57
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
sajnos sokszor az se jelent semmit, mert sokan vannak úgy hogy inkább nem adnak negatívat akkor se ha szívük szerint azt tennék én is 3szor meggondolom mikor adok negát, mert félnek egy bosszúnegatívtól...
2013. jan. 21. 14:02
 19/19 A kérdező kommentje:
Ez igaz. De olyankor azért nem is dícsérik az eladót/vevőt!
2013. jan. 21. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!