Más anyukának is van ilyen "szőrös" kozmetikai problémája? Mit csináltok vele?
Terhesség előtt is, de közben főleg megerősödtek a rajtam lévő utálatos szőrszálak... Én balga leszedtem, mert zavart. Szőrös a derekam, hasam, állam két oldala, és a nyakam egy része... Nagyon-nagyon zavar!!!
A köldök alatti részt semmi ideig sem tart lekapni epilátorral, a derekamat nem bántom, csak ha strandra megyek, de azt csak krémmel bírom elviselni.Az állam+nyakam környéke zavar a legjobban. Azért ne férfi arcot képzeljetek el, de itt-ott szőrszálak, viszonylag sűrűn. Időnként nekimegyek epilátorral, mert az a kisebb szálakat is kiszedi. Viszont csúnyán nő vissza, ezért 1-2 naponta csipesszel is ki-kiszedegetem azt a szálat, amelyik már hagyja magát. Annyira gyűlölöm ezt a dolgot, de tinikoromban kellett volna utánajárni, vagy nem kiszedni.
(A babám amúgy sokára jött, kicsit magasabb volt a tesztoszteron, de végül valószínű a pajzsmirigy volt az oka.) Amúgy nem az a vastag fekete hajú-dús szőrzetű alkat vagyok.
Másnak is van ilyen gondja? Véglegesen meg lehet ezt valahogy oldani?
Tartósan igen, véglegesen nem - a vàltakozó szőrnövekedési fàzisok miatt, mert mindíg csak azokat leet kezelni, amik épp nőnek. Ipl kezeléssel évekig eltűntethetőek, utàna is csak fenntartó kezelés kell (1-2 alkalom).
Viszont ezt nyàron, szoptatàs alatt nem végezhető, és ezen kívül van még jópàr ellenjavallat.
Igen, én is így vagyok...
áll, bajusz, has a probléma nálam.
Én arcon gyantázok, van ilyen pici bajusz gyanta csík (hideggyanta, csak a kezeidben kell összedörzsölni). Azért az 2-3 nap után nem nő vissza.
Hason már nem epillálok, mert nem akarom az egészet, csak a durva részt, úgy meg hülyén néz ki, mert mellette maradna pihe. Úgyhogy csipesszel kiszedegetem a durvákat, ritkítom.
Egyébként együtt érzek, nagyon-nagyon kellemetlen.
Csatlakozom, nekem is van ilyen gondom, főleg az államnál és a nyakamnál. Gyűlölöm ezeket a kis rohadt szőrszálakat. Ráadásul nagyon hülye kényes bőröm van, és a sok szedegetéstől állandóan kipattogzik a nyakam felső része.
Én általában csipesszel kiszedegetem, vagy ha nincs türelmem (azaz sietek), akkor szőrtelenítő krémmel tüntetem el. De most már mindenképpen elmegyek kozmetikushoz, kipróbálom azt, hogy legyantáztatom. Volt, hogy epilátorral szedtem le, de azt még kevésbé bírta elviselni a bőröm, pedig az elég gyors megoldás volt.
Ezek szerint nem csak én vagyok ilyen szerencsétlen.
Hormoneltérés biztosan nincs a háttérben, PCOS pláne nem, mert alapos átfogó hormonvizsgálaton estem át, mint írtam, csak a tesztoszteron volt egy picit magasabb, de az sem kirívó mértékben.
Igen, van arcra gyantacsíkom, de az csak akkor hatásos nekem, ha hosszú szőrszálon használom. Azt pedig nem várom meg.
A végleges szőrtelenítés az anyagiak miatt most álom, így maradnak az eddigi módszerek...
pfff...bizony van ilyen problémám..
PCO-s + cukorbetegség.
Röviden leírom,a túlélési praktikáim:
arc+nyak: kiszőkítem
bajusz :gyantázom
szemöldök :minden áldott nap szedegetem csipesszel
alkar: gyantázom
has:csipesszel szedem
comb+ lábszár: borotva,mert különben begyuulad sajnos
lábujjak : ez a cukorbaj miatt van, epillátorral
kézfej: gyanta
Hát ennyi.:)
De meg nem mondaná rólam senki,mert kínosan ügyelek a megjelenésemre.Fel a fejjel !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!