Milyen 3 gyermekes anyukának lenni? Sokkal nehezebb mint kettővel? Miért vállaltad a 3dik babát? Milyen nagy családos kedvezmények vannak?
Hülye kérdés. Nyilván nehezebb, több probléma adódik, de egyben több szeretetet is kapsz.
Nacccsaládosként mindenhol kedvezményed van, vonaton pl 90%. Párszáz forintból körbevonatozhatjátok egész Magyarországot az egész pereputtyal.
Attól függ, mikor vállalod a harmadikat. Ha zsinórban egymás után születnek a gyerekek, akkor nagyon nehéz 3 picivel. Nekem most könnyebb.Mi két gyereket terveztünk eredetileg, két fiú született 2 év korkülönbséggel, mikor ovisok lettek, visszamentem dolgozni. Pár év múlva kezdett hiányozni a babázás, meg a férjem is arról ábrándozott, hogy hátha lenne még egy kislány, hát megpróbáltuk. A fiúk 7 és 9 évesek voltak, amikor a kistesójuk megszületett, kislány. Sokkal könnyebb dolgom volt, mint amikor még a két fiú pici volt, volt segítségem! A nagyfiaim körülrajongják a kistesót, sokat segítenek, mivel már önállóak, elmennek a boltba, gyógyszertárba, ha kell, játszanak a kicsivel aki most már 2 éves stb. Így könnyebb.
Nos, kedvezmények pedig vannak jócskán, bár mi nem ezért vállaltunk gyermeket, eszünkbe sem jutott. A családi pótlék 48000, az iskolában a térítési díj 50%, tankönyv ingyenes, az utazási kedvezményt is ki tudjuk használni, hogy a közeli nagyvárosba beugorjunk busszal.(Ne csak a romák utazgassanak már hatszáz gyerekkel!)
Ha te 2 gyermek mellett azon gondolkodol, vállaljatok-e harmadikat, én azt mondom, a gyerekek korát vedd figyelembe. Ha két kicsi után jön a harmadik, úgy nagyon nehéz, sok türelem kell, de sokan megcsinálják azt is, és később már nekik is könnyebb. Nekünk viszont bejött ez a nagy korkülönbség, nincs semmi hátránya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!