Milyen értékelést adnátok a helyemben? Anyuka az anyukának
Vaterán licitáltam egy cipőre a lányomnak, 400ft-ért lett az enyém. Sajnos egy nagyobb kiadásunk lett ebben a hónapban, már a licitálás után. Írtam az eladónak, hogy tudna-e várni 2 hetet, mert le van nullázva a számlám. Visszaírta, hogy ez nem egy nagy összeg, vasárnapig tud várni, aztán visszarakja. Postaköltség egyébként 900ft (ezen már nem is akartam vitatkozni). Igazából jó lett volna azt a pénzt másra költeni (gyümölcsre a lánynak vagy ilyesmi), de annyira erőszakos volt és türelmetlen és szerintem egyáltalán nem megértő, hogy átutaltam neki ezt a pénzt.
De kérdem én, tényleg olyan hosszú idő lett volna kivárni ezt a 2 hetet neki? Soha nem találkoztam még ilyen unszimpatikus eladóval. Eddig nem okozott gondot egy-egy értékelés megírása.
Én vártam volna 2 hetet, de mondjuk ez is olyan dolog, hogy a vatera nem szeretetszolgálat, tehát ha valaki nem akar várni (és előtte meg volt adva a határidő és minden feltétel), akkor az is érthető.
A stílus persze más kérdés.
Én pozitívat adnék, és nem írnék semmit, max. annyit, hogy: "Az adásvétel megtörtént."
Ennyi.
Mivel azok a feltételek teljesítve voltak, amik meg lettek hirdetve. Az már nem ide tartozó kérdés, hogy ő empatikus vagy sem.
Nekem ha borzalmasan sürgős lenne pénzhez jutnom , mondjuk a gyerek gyógyszerére akkor nem várnék. Akkor az lenne a célom hogy minél előbb eladjam és megvegyem a gyógyszert. Mondjuk ezt le is írtam volna hogy sajnálom de én is bajban vagyok így nem tudok várni.
De ha nem lett volna fontos a pénz csak az hogy eladjam amire nincs szükségem vártam volna.
De ahogy előttem is írták, az oldal nem jótékonykodó szervezet.
Hogy milyen jellemzést írj?
HA megérkezik a cipő és elégedett vagy vele akkor írj jó pontot, de megjegyezheted hogy a modorával nem vagy elégedett..ennyi. Persze ha megakarod jegyezni.
Azért álljunk meg egy kicsit. Az eladónak az semmi az a 400 Ft, ö nyugodtan várhat 2 hetet, neki tuti nem kell az a pénz rögtön.
DE neked kedves kérdezö aki a család utolsó fillérét veterán szórod el neked fontos 400 Ft.
Gondolkodj már kicsit ki is itt a hibás? Te ütöttél le egy árút úgy, hogy nem tudod kifizetni. A postaköltség is feltüntetett volt. Ha nincs pénzed akkor ne nyomkodj gombokat mert csak átvered az eladókat.
Szerintem ez egyáltalán nem rugalmatlanság, ö sem hitelintézet,és neki is pénz 400Ft ezért is adta el ennyiért is.
Na igen ez egy nagyon jó kérdés én is hasonlóan jártam. Csak én egy overállal, a kedves eladó megbeszélte az overál alatt üzenetekben valakivel hogy eladja neki, én ezt nem is olvastam, csak megörültem hogy az az overál amit keresek és leütöttem.
Aztán ugyanez volt hogy levontak ezt azt a kártyámról és nem maradt rajta annyi így elutaltam neki a felét az árnak majd 2 nappal később a másik felét (ez eddig összesen 4 nap várakozás kb.) A posta költséget megírtam neki hogy 1 hét múlva tudom utalni (neki az over ára megérkezett tehát SEMMI hátrányba nem került).
És úgy le...tt mint a pengős malacot, semmi köszönés, csak durr bele hogy én ezt hogy képzelem, nem volt ilyen megbeszélve hogy részletekben fizetek, vagy fizessem ki vagy negatívan értékel és oda sem adja.
Ezek után elolvastam a levelezést a kabát alatt (csak ekkor vettem észre mikor a posta költséget akartam megnézni hogy mennyit is írt a termék lapján) és látom ám hogy ott lebeszélte ugye vkivel hogy eladja neki de az illető írta hogy csak 2 hét múlva gyeskor tudja kifizetni.
Az eladó készségesen írta neki, hogy oké nem baj üsse csak le nyugodtan.
Na ezek után hogy ezt elolvastam meg is írtam neki hogy 1. nem kell ilyen bunkó stílust elővenni én őt nem károsítottam meg hiszen az ár már nála van.
2. érdekes módon másnak tud várni 2 hetet nekem meg 1 hetet nem...
Ezek után is válaszolt továbbra is én voltam a szemét, ilyet írt hogy hát ő el is gondolkozott rajta hogy eladja e nekem mert milyen szemétség(!) hogy én leütöttem holott ő másnak ígérte.
Na ekkor írtam neki hogy ez nem a szeretetszolgálat itt licitálás meg fix ár van, aki leüti azé a dolog, és különben sem olvasgattam mi van a termék alatt.
MIndegy végül ideért az overál nem volt vele baj de olyan rossz érzéssel adtam rá a lányomra, hogy inkább tovább adtam. Mindig ez a hihetetlen gáz stílus ugrott be róla.
A csajnak pedig pozitívat adtam (fizesse csak ki a jutalékot) de a részletes értékelésnél az eladó kommunikációját kevés csillaggal "díjaztam" és le is írtam hogy hagy kivetnivalót maga után a stílusa.
Erre ő adott egy bosszúnegatívot amiben úgy tüntette fel mintha én NEM FIZETTEM volna ki hanem 1 hetet akartam hogy várjon, erre írtam a tesznek, mellékeltem az áru számát, mellékeltem az egész levelezést print screen-nel és az átutalásaimat szintén dátummal amin feketén fehéren látszott hogy 4 nap alatt az árát megkapta.
Így törölték a negát mert nekem volt igazam.
Én is pozitívat adnék,mert ugye az adás-vétel megtörtént normálisan,csak nem várt volna szívesen.
Ami szintén érthető.
Mondjuk én biztos,hogy 400 Ft-ot még én toleráltam volna,ha később fizeti,pedig nem vagyok milliomos.
De semmiképp nem lehet miatta rossz szájíz,mert hát ő az eladó,övé a termék,így csak is az ő döntése,hogy vár-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!