Ikreknek keresztnevet?
Nekem hármasikreim vannak. Mi előbb megvártuk, hogy kiderüljenek a nemek, utána kezdtünk el a neveken gondolkodni, így azért sokkal könnyebb volt, hogy 3 fiú+3 lánynév helyett 2 lány+1 fiúnevet kellett kitalálni. Te hol tartasz a babavárásban? Hányadik héten jársz?
Nálunk a 16. héten 2 baba nemét látták, a 18. héten mind a hármat 90% feletti biztonsággal. Mi néztük a névnapokat is, hogy ne legyenek nagyon egyidőben, ha már a szülinapjuk egyszerre van. És mi sem akartunk egyforma hangzású neveket és egyforma kezdőbetűset se, hogy a monogramjuk ne ugyanaz legyen (ezért pl. Anna-Hanna nevekben nem is gondolkodtunk). De azért az is szempont volt, hogy ne teljesen más eredetű, hangzású név legyen, mondjuk Roxána és Kincső nekem elég furcsa lenne egymás mellett.
Ha nálatok a Flóra biztos, mellé másik lánynévként szerintem nem lenne rossz egy másik virágnév, pl. Írisz vagy Hajnalka. De amit írtál, szerintem a Gréta is illik mellé tesónévnek. Mindkettő 5 betűs, a-ra végződik, van benne R, szóval hasonló sítlusú és hangzású, de mégis más. Fiúnév: András, Dávid, Dénes, Vince, Gergő esetleg?
tegnap 9-35-ös vagyok. Julianna és Georgina. Julianna volt mindkét oldalról dédnagymama, a Georgina meg nekem volt régi nagy kedvenc, az Abigélből Vitay Georgina után... Bár após sosem találja el, Georgina helyett mindig Abigélt mond. :)
És Georgina február 15, Julianna február 16, hát ezt most sem hsizem el, látatlanban így beletalálni...
22. válaszolónak: Jövő héten talán már mondanak valamit, milyen neműek. Nagyon kíváncsi vagyok. Akkor persze könnyebb lesz neveken agyalni, de hát nem bírok magammal, olyan jó ezen gondolkodni. Lánynevek ugye ki vannak pipálva, a fiúnevek, amiket írtál, nekem több is tetszik, pl. András, Dénes, Gergő, de apának más nevei vannak, ami nekem nagyon nem jön be, így ez még képlékeny nagyon. Keressük a közös nevezőt. Bár a Gergőt morzsolgatja magában.
23. válaszolónak: gyönyörű neveket adtatok a lányoknak, nekem mindkettő tetszik, a Georgina még szóba is került. Ha nem lett volna meg rögtön a két lánynév, esélyes is lett volna. Após jó figura lehet az Abigéllel :)) Azt hiszem, ezen fogok mosolyogni egész nap. Köszi :)
én Veronika vagyok, ikertesóm Laura.
Ismerőseim Kitti és Bence.
Benedek-Marcell
22-es voltam. Leírom, milyen ikerpárokról tudok, hátha segít valamit:
"konzervatívabb" nevek: Barnabás-Dániel, Magdolna-Zsigmond, Etelka-Piroska,
Villő-Zille, Katalin-Izabella, Kata-Lilla-Zita, Johanna-Mónika-Bernadett, Liza-Zita, Melinda-Marianna, Anna-Enikő, Réka-Nóra, Zsófia-Emese
Zalán-Zétény, Bence-Bálint, Bence-Ádám, Levente-Nimród, Kristóf-Olivér, Attila-Gergely
Olívia-Zsombor, Lelle-Zétény, Berta-Máté
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!