Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretnék egy babát, hogyan...

Szeretnék egy babát, hogyan fogadhatok örökbe egyedül?

Figyelt kérdés
Egyedülálló húszon közepén járó férfi vagyok, van egy nő akivel el tudom képzelni ezt az egészet, de ha nem jön össze vele, akkor inkább nem vállalnék olyan nővel gyereket, akit utálok. Szóval 2-3 év múlva szeretnék egyedül gyereket örökbe fogadni, fenntartom magam annyi pénzből, mint kétszeres magyar havi átlagkereset, és vagyok egy biztos albérletben másfél éve, egészséges vagyok, és értelmes, vannak vizsgáim, stb.. Munkaszerződés kell-e hozzá, és ha kell, miért? Értem ez alatt, hogy ma Magyarországon egy bejelentett munka az nem jelent semmit, mert lehet jövő hónapban már munkanélküli lesz az ember, szemben azzal, ha már jó ideje maga tartja fenn saját magát, és nincs honnan kirúgni őt, ez a veszély nem fenyegeti. Szeretnék egy babával foglalkozni, valamiféle sikeres alkalmassági vizsga esetén kaphatok?
2013. jan. 20. 01:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
48%
szerencsére még mindig a családmodell az elfogadott az emberi fajnál!!!
2013. jan. 20. 07:47
 12/19 anonim ***** válasza:
Neked mèg böven van idöd egy olyan lányt találni,aki a gyermekeid anyja lehet. Kizárt hogy egyedülállókènt kapj babát.
2013. jan. 20. 07:56
 13/19 anonim ***** válasza:
86%

Nem akarok ítélkezni a kérdező felett, nem ismerem, de azt azért mindenkinek tudnia kellene, hogy nem az a helyzet ma Magyarországon, hogy „tele vannak az árvaházak” szegény kis örökbeadható gyerekekkel, és nincs elég ember, aki örökbe fogadná őket – hanem éppen fordítva, sokan várnak örökbeadható csecsemőre/gyerekekre, akikből nincs túl sok.

Mert hiába van egy gyerek intézetben, a szülei sokszor nem mondanak le róla, így nem válik örökbeadhatóvá.

Az örökbeadási eljárásnál pedig előnyben részesítik a párokat, bár nem lehetetlen egyedülállóként sem örökbe fogadni (nyiván ha idősebb, esetleg beteg gyereket vállal az ember, akkor még jobbak az esélyei).

De a kérdező „babát” szeretne, nem gyereket, szóval ajánlom a játékboltot. :)

2013. jan. 20. 08:58
 14/19 A kérdező kommentje:
4.38.: Köszönöm, ez a lehetőség nagyon tetszik!:) Így lehetne olyan kisbabához jutni nagy szerencse esetén, akinek tisztában vagyok a szülei genetikájával, illetve személyes kontaktus alapján is teljesen szimpatikusak a vérbeli szülők. Csak a probléma gondolom, hogy egy fiatal megejtett lány inkább abortál, és nagyon ritka mikor megszüli, és mégse a felnevelés mellett dönt. A másik pedig, hogy ha az én vér gyerekem, akkor lehet bármilyen, ugyanúgy szereti az ember. Nem vérbeli gyereknél pedig igyekszik a saját genetikájához közelit választani az ember, ez lehet egy túlsúlyos genetika is, ha az illető is az, akkor számára az lesz a tökéletes.
2013. jan. 20. 14:58
 15/19 A kérdező kommentje:
6:49 : Mert nagyon ritka az olyan nő, akivel ezt el tudom képzelni. Kb. 2 évente egy valaki, a mai nők nem érdekelnek, mert népbutítottak, csúnyák, és unintelligensek. Én is jól nézek ki és okos vagyok, elvárom, hogy a nő is olyan legyen, magas, vékony, porcelánbőrű, ne fesse a haját lehetőleg, ne nadrágban, hanem szoknyában járjon mint egy igazi nő, és ne legyen otthon TV-je lehetőleg, hanem könyveket olvasson. És manapság az összes nő hajat fest, TV-t bámul, és tömegízléses, semmi egyediség. Szóval mivel nehéz helyzetben vagyok, inkább nem kell olyan nő, akivel nem tudok foglalkozni, mert egyszerűen nem érdekel a világa, így egy baba mellett döntenék, ami lassacskán már minden vágyam.
2013. jan. 20. 15:08
 16/19 A kérdező kommentje:
8.58: Köszönöm a választ!:) Az intézetek helyzetéről ezt nem tudtam. De még nem mondok az örökbefogadásról, tetszik hogy ez időben eszembe jutott, így talán 3-4 év múlva, mikorra szeretnék, addigra már valószínű előrébb leszek a kérdésben, vagy már babához is jutottam.
2013. jan. 20. 15:14
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Bár nem sok esélyed lesz hogy te valaha örökbe fogadjál vagy csak simán nevelőszülő legyél egyedülállóként, de ha mégis akkor fogadd meg a tanácsomat.

A gyámügyesekkel és a nevelőintézet pszichológusával sose oszd meg azt az elképzelésedet, hogy te tudni akarod a gyermek genetikáját. Sose mond hogy mert neked kizáró ok ha apuka ivott vagy hízásra hajlamos. 3 okból se említsd meg ezeket a buta dolgokat.

1. Sokszor a gyerekeket csak úgy a kórházban hagyják szülés után. Vagy a "csecsemőládába" teszik. Ilyenkor nincs semmi kérdezés. Nem tudják kik a szülők, de ezzel a lépésükkel a szülői jogaikról is lemondanak.

2. Ha nagyobb gyermeket adnak az intézetbe, sokszor a szülők nem mondanak le róla, így csak ideiglenesen lehet nevelőszülőknél elhelyezni. Ebben az esetben teljesen titokban tartják a szülők adatait.

3. Egyedül nyílt örökbefogadásnál ismered meg a szülőket. De ebben az esetben egyetlen 1 szülőt sem fogsz találni aki neked adná a gyermekét.

Lehet hogy te szerinted pocsék a szabály, de igenis jó, és kellenek. A gyermek nem egy árú cikk vagy hifitorony hogy kikötéseim legyenek. Ne hízzon, ne igyon az apuka, kék szeme legyen stb.. Ha valaki így gondolkodik az nagyon nem gyereket akar,

Megjegyzem én alkoholista szülők gyermeke vagyok. Mindkét szülőm ivott, én mégsem lettem alkoholista, sőt soha nem is voltam a 40 évem alatt részeg.

2013. jan. 20. 15:45
 18/19 A kérdező kommentje:
Utolsó: Köszönöm, és örülök, hogy nem ittál. Nem is ezzel lett volna probléma, hanem az ebből adódó öröklésekből, ha van ilyen. Egyébként szerintem mert a gyerek pont nem egy árucikk, ezért kell megnézni, hogy kihez-mi illik, kivel tudunk törődni. Párt sem úgy választunk, hogy én odaviszek neked egy lányt/fiút, és tessék itt van, szeressed. Saját gyereknél alap, hogy ha bármilyen, azt úgy szeretjük, viszont itt, ahogy a párkapcsolatoknál, szerintem az ember dönti el, hogy kire tud élete végéig ugyan olyan törődéssel vigyázni.
2013. jan. 20. 16:29
 19/19 anonim ***** válasza:

Az alkoholizmus nem örökölhető csak az alkoholizmusra való hajlam. De bárki lehet alkoholista. Az is akinek a szülei sosem ittak és az is akinek mindkét szülője vagy csak az egyik iszik..

Azt hogy milyen lesz a gyermek felnőttkorára nem a szülőktől függ. Ők csak külső jeleket adják át.(kék szem, barna haj, magasság stb) A gyermek viselkedése tőlünk szülők nevelésétől függ.

A nővérem és a férje 23 évvel ezelőtt örökbe fogadtak 1 kislányt. A kislány cigány. Lemondtak a szülei róla így a nővéremék az igazi szülei lehettek. Ma az unokahúgom egyetemista és fogorvosnak tanul.. Ez is egy példa hogy nem a biológia szülők érdeme ha egy gyerek jó..

De mivel emlékszem hogy a nővérem és orvos férje hány éven át, min mentek keresztül hogy örökbe fogadhassanak egy gyermeket így nem hiszem, hogy neked valaha részed lesz ebben. Tudod a szabályok..Messze nem vagy megfelelő semmilyen pontban.

2013. jan. 20. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!