Szeretnék egy babát, hogyan fogadhatok örökbe egyedül?
Nem akarok ítélkezni a kérdező felett, nem ismerem, de azt azért mindenkinek tudnia kellene, hogy nem az a helyzet ma Magyarországon, hogy „tele vannak az árvaházak” szegény kis örökbeadható gyerekekkel, és nincs elég ember, aki örökbe fogadná őket – hanem éppen fordítva, sokan várnak örökbeadható csecsemőre/gyerekekre, akikből nincs túl sok.
Mert hiába van egy gyerek intézetben, a szülei sokszor nem mondanak le róla, így nem válik örökbeadhatóvá.
Az örökbeadási eljárásnál pedig előnyben részesítik a párokat, bár nem lehetetlen egyedülállóként sem örökbe fogadni (nyiván ha idősebb, esetleg beteg gyereket vállal az ember, akkor még jobbak az esélyei).
De a kérdező „babát” szeretne, nem gyereket, szóval ajánlom a játékboltot. :)
Bár nem sok esélyed lesz hogy te valaha örökbe fogadjál vagy csak simán nevelőszülő legyél egyedülállóként, de ha mégis akkor fogadd meg a tanácsomat.
A gyámügyesekkel és a nevelőintézet pszichológusával sose oszd meg azt az elképzelésedet, hogy te tudni akarod a gyermek genetikáját. Sose mond hogy mert neked kizáró ok ha apuka ivott vagy hízásra hajlamos. 3 okból se említsd meg ezeket a buta dolgokat.
1. Sokszor a gyerekeket csak úgy a kórházban hagyják szülés után. Vagy a "csecsemőládába" teszik. Ilyenkor nincs semmi kérdezés. Nem tudják kik a szülők, de ezzel a lépésükkel a szülői jogaikról is lemondanak.
2. Ha nagyobb gyermeket adnak az intézetbe, sokszor a szülők nem mondanak le róla, így csak ideiglenesen lehet nevelőszülőknél elhelyezni. Ebben az esetben teljesen titokban tartják a szülők adatait.
3. Egyedül nyílt örökbefogadásnál ismered meg a szülőket. De ebben az esetben egyetlen 1 szülőt sem fogsz találni aki neked adná a gyermekét.
Lehet hogy te szerinted pocsék a szabály, de igenis jó, és kellenek. A gyermek nem egy árú cikk vagy hifitorony hogy kikötéseim legyenek. Ne hízzon, ne igyon az apuka, kék szeme legyen stb.. Ha valaki így gondolkodik az nagyon nem gyereket akar,
Megjegyzem én alkoholista szülők gyermeke vagyok. Mindkét szülőm ivott, én mégsem lettem alkoholista, sőt soha nem is voltam a 40 évem alatt részeg.
Az alkoholizmus nem örökölhető csak az alkoholizmusra való hajlam. De bárki lehet alkoholista. Az is akinek a szülei sosem ittak és az is akinek mindkét szülője vagy csak az egyik iszik..
Azt hogy milyen lesz a gyermek felnőttkorára nem a szülőktől függ. Ők csak külső jeleket adják át.(kék szem, barna haj, magasság stb) A gyermek viselkedése tőlünk szülők nevelésétől függ.
A nővérem és a férje 23 évvel ezelőtt örökbe fogadtak 1 kislányt. A kislány cigány. Lemondtak a szülei róla így a nővéremék az igazi szülei lehettek. Ma az unokahúgom egyetemista és fogorvosnak tanul.. Ez is egy példa hogy nem a biológia szülők érdeme ha egy gyerek jó..
De mivel emlékszem hogy a nővérem és orvos férje hány éven át, min mentek keresztül hogy örökbe fogadhassanak egy gyermeket így nem hiszem, hogy neked valaha részed lesz ebben. Tudod a szabályok..Messze nem vagy megfelelő semmilyen pontban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!