Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha 24 éves egyedülálló,...

Ha 24 éves egyedülálló, munkanélküli nő lennél, átmennél néha (kérés nélkül) segíteni a tesódnak, aki 5 percre lakik és van egy 2 hónapos meg egy 2 éves gyereke?

Figyelt kérdés
2013. jan. 17. 09:11
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Igazán köszönöm a válaszokat.Tényleg nem írtam túl sokat magunkról,így mindenki magából indult ki a válaszadásnál,ami tök normális:)

Igazából az a helyzet, hogy nagyon is tudja hogy kell a gyerekekkel bánni, és hogy bizony vannak nehéz napok, és néha egy beszélgetés is sokat segíthet. másik tesóm 2. babájának a születésekor 3 hónapig ott lakott náluk, hogy segítsen, mondjuk ők külföldön élnek, úgy hívták ki.

A lényeg, hogy nem arról van szó, hogy ne szeretne babázni, és tudja nagyon jól, hogy átjöhet, mindig mondom nekik, hogy jöjjenek nyugodtan ha van kedvük.De valahogy kezdem úgy érezni, hogy nekik kényszer átjönni,és persze segítenek szívesen,de csak azért nem mondanak nemet mert mégiscsak családtag vagyok.

Mondtam már neki hogy itt is aludhat,mert párom sokszor nem alszik itthon a munkája miatt,de eddig nem jött.Persze ha azt mondanám, hogy "légyszi gyere már át egyik nap,vagy aludj itt" akkor megtenné,de ezt nem akarom.

Lehet én vagyok túl érzelgő és érzékeny(ezért sem szóltam még neki,inkább itt kérdeztem meg, hogy objektív válaszokat kapjak),csak olyan rosszul esett, hogy a barátnőm,aki tök messze lakik és van egy 2 évese már nem egyszer felajánlotta, hogy szóljak neki, "lepasszolja" a gyerekét és átjön,sőt itt is alszik ha kell.

Lehet húgomnál ez puszta figyelmetlenség,nem tudom.

Azt még hozzá kell tennem, hogy a mi családunk eléggé összetartó,mindig is jó volt a kapcsolat a tesóimmal(5en vagyunk tesók amúgy)ezért nem értem most ezt a helyzetet.

Ja és azt is tudja, hogy elég sírós a pici, általában reggeli és vacsi közben végig üvölt, ebédnél csak azért nem mert szoptatom miközben a nagyot etetem.

2013. jan. 17. 13:06
 22/23 anonim ***** válasza:

Te ismered a tesód, neked kellene tudnod, hogy mi baja lehet...

Lehet, hogy nem akar zavarni, talán fogalma sincs, hogy az a segítség, hogy békénhagy, vagy ha átmegy.

Ha jóban vagytok, sztem nyugodtan áthívhatod és megbeszélhetitek.

Nem lehet, hogy esetleg ő is gyerekre vágyik és fáj a szíve?

Amúgy meg minden kimamának kijárna a segítség, függetlenül attól, hogy "magának" szülte-e...

Nekem is jólesett volna, pont ugyanabban a cipőben jártam, mint Te.

Pont az elején nem segített senki, igaz, nem is kértem. Talán kérnem kellett volna! Most a 3. gyerkőcömet várom, most pofátlanul "kihasználom" a családot, mert nem szeretnék végkimerültségben kinyúlni... :)

2013. jan. 17. 16:10
 23/23 anonim ***** válasza:

én 24 éves voltam mikor a tesóm szült :)

mentem amikor tudtam, persze előtte beszéltünk telefonon. nem is igazán segítettem, inkább csak bámultam hogy mi hogy van meg jókat beszélgettünk egy kávé mellett mikor aludt, de a tesómnak már ez nagyon sokat jelentett.

(soha nem pelusoztam, nem fürdettem az unokahúgomat)

5 hónapos korától vittem el sétálni míg tesóm aludt egyet vagy rendbetette a lakást, néha át is hozták hozzám míg bevásároltak :) én jót babáztam, ők örültek a segítségnek :)

de soha nem állítottam be szó nélkül, előtte mindig megbeszéltük!

aztán én szültem, akkor tesómék jöttek párszor, na meg a komplett babakelengyét megkaptuk, z volt az igazi segítség.

aztán mikor a tesóméknál jött a 2., pár hétig csináltuk azt, hogy mikor hazajött apa, én átmentem tesómhoz, játszottam a naggyal míg megfürdette a kicsit, aztán jöttem haza az enyémhez :)

pedig autóval fél órára lakunk egymástól :) de ha jó a kapcsolat, szerintem ez a minimum.

2013. jan. 17. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!