32 hetes kismama vagyok. Munkanélülin vagyok 6 hónapja. Mielőt munkanélküli lettem 5 évig dolgztam. Nekem jár a GYED vagy GYES? Egyedülálló anyaként fogom nevelni a babámat.
OFF: hogyan lettél munkanélküli, ha már terhes voltál?
Kirúgtak, vagy megszűnt a munkahelyed?
Kapsz munkanélküli segélyt ?
Mert ha igen, akkor a munkanélküliről elmehetsz gyedre!
A lényeg, hogy mikor szülsz, akkor még járnom a munkanélküli segély! Ha hamarabb lejárna, szüneteltesd, és szülés előtt 1 hónappal megint igényeld meg, hogy mikor szülsz járnom a munkanélküli segély, így onnét el tudsz menni gyedre!
A munkanélkülibe menj be, és ott kiokítanak, kitalálnak neked valamit hogy járnom a gyed!
Ahogy a második válaszoló írta, ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor biztosított vagy, jár a gyed és a tgyás is, de csak akkor, ha IGÉNYLÉSKOR is álláskeresésit kapsz!
Vagyis nem elég, ha tgyásig kitart, pár napot hagyj meg a gyed előttre is, és úgy igényeld, így minden járni fog.
Megszünt a munkahelyem így lettem munkanélküli.
Az álláskesesési járadék még e hó 30-áig jár.Én Január 3-ra vagyok kiírva szülni.Nekem nem szóltak,hogy szüneteltessem a munkanélkülimet,mert csak úgy leszek jogosult mindenre.Csak annyit mondtak,hogy keressem fel azt a hölgyet,aki ezekkel az gyekkel foglalkozik,és ő megmondja mi a teendő.
Ma beszéltem a hölgyel ai itt nálunk foglakozik az ilyen ügyekkel.Azt mondta,hogy mivel csak az álláskeresési járadékom jár le most hónap végén,és utána még 3 hónapig jár a 29000ft a munkanélküliközpontból,ezért bizosított maradok és jár a JED/JES is,szóval jogosult vagyok mindenre.Csak az az egész lényege,hogy legyen a TB fizetve.Nekem meg olyan nem volt,hogy ne fizettem volna.
Köszi a váaszokat.:)Sokat segítetek.
Én nem tudom kit informáltak félre,csak annyit tudok,hogy nekem azt mondták,hogy mind a kettőre jogosult vagyok.
Remélem nem informált a hölgy félre a munkaügyi központban.De nem hiszem,hiszen ez a dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!