Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha 24 éves egyedülálló,...

Ha 24 éves egyedülálló, munkanélküli nő lennél, átmennél néha (kérés nélkül) segíteni a tesódnak, aki 5 percre lakik és van egy 2 hónapos meg egy 2 éves gyereke?

Figyelt kérdés
2013. jan. 17. 09:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Én sem mennék hívás nélkül, főleg ahol 2. hónapos baba van. Szerintem nyugodtan mond meg neki, hogy máskor hívás nélkül is jöhet, lehet menne csak nem mer.
2013. jan. 17. 09:51
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha 24 éves gyerektelen lennék, fogalmam sem lenne, hogy mit kell csinálni a gyerekkel és hogy segíteni kellene.

Viszont ha megemlítené a testvérem, hogy néha jól esne, ha átmennék, akkor igen, meglátogatnám olykor. Szerintem kérés nélkül nem kellene elvárnod, szóljál neki, ha akarsz valamit.

2013. jan. 17. 10:01
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezném hogy mehetek e és ha igen a válasz repülnék.

De ez emberfüggő. MIkor a szembe szomszédom megszülte az ikreit én csak 18 éves voltam és suli után minden nap átmentem neki segíteni mert tudtam hogy szüksége van rám. Nekem is nagyon jó érzés volt és ő is nagyon hálás volt. Rengeteg szeretetet kaptam a gyerekektől. Mára nekem is van 2 gyermekem és nincs segítségem csak este apa. Jó lenne ha lenne egy olyan szomszédom mint régen én voltam.

Persze mindenki magának szüli a gyerekeit de néha jól jön a segítség.

2013. jan. 17. 10:06
 14/23 anonim ***** válasza:
80%
Kettes válaszolótól tényleg durván rossz indulatú komment jött, hogy Ő szülte, oldja meg. Azért az ilyen embert nem vagyok képes megérteni... Amúgy az utolsónak igaza van valahol. 24 évesen nekem sem sok fogalmam volt a gyerekekről, arról meg pláne nem, hogy mennyi dolog van velük, mellettük. Nem lehet, hogy a tesód is így van ezzel? Hogy esetleg lövése sincs mit kellene csinálni? Szerintem, ha valóban jóban vagytok, akkor mondd neki, hogy jöjjön át, mert szívesen látod, ha ideje engedi. Babázhat és a segítség is jól jönne. Szerintem nincs abban semmi, ha ezt így megmondod neki.
2013. jan. 17. 10:07
 15/23 anonim ***** válasza:
55%

Első válaszom: természetesen. Lehet, hogy csak aludni járnék haza.

Még nem olvastam a kommenteket.

2013. jan. 17. 10:10
 16/23 anonim ***** válasza:
76%

Kedves második válaszoló, neked vagy gyereked nincs, vagy segítséged és befordultál ezért vagy rosszindulatú. Ha nincs segítség kérj mert mentálisan már nem vagy ott.

Ha nincs gyereked akkor fogalmad sincs miről beszélsz, majd rájössz.

2013. jan. 17. 10:16
 17/23 anonim ***** válasza:
81%

Szólj neki, néma gyereknek az anyja sem érti a szavàt! Nem gondolatolvasó a tesód!

Nekem is van egy Hugom, én szólok neki hogy ha van kedve jöjjön!

Az elején nem merte megfogni a picit, majd csak mikor 4 hónapos lett.

De még ha árjött, vagy mi mentúnk át, akko sem mindig velúnk foglalkozott, netezett, főzött, csinálta a dolgát!

Volt olyan, ha nem volt kedve a gyerekhez, de nekem dolgom lett volna, kérdezte, nem-e altatjuk el a gyereket:) mondom így is napi 2x alszik , most kelt fel, hová altatnánk, el sem aludna:))))

2013. jan. 17. 10:52
 18/23 anonim ***** válasza:
17%

Nem érdekel, ha nem értetek egyet, a kérdés az volt átmennék-e, én válaszoltam.

Ha nem tetszik, az nem az én problémám.

Nem mindenki bírja, hogy gyerekkel kelljen foglalkoznia, vagy hogy a barátai, testvére csak a gyerekről beszéljen. A kérdező nem fejtette ki, hogy ő milyen, ergo nem tudhatjuk, én úgy válaszoltam, meg szerintem mindenki, ahogy elképzelte, vagy amilyen tapasztalata van.

Az lenne a rosszindulat, ha úgy mennék át és jópofiznék, hogy közben marhára nem érdekel az egész és csak kínból csinálom. Én nem vagyok képmutató.

2013. jan. 17. 10:55
 19/23 anonim ***** válasza:
92%

Szerencsére mi szeretjük egymást a testvéremmel és nagyon jó a kapcsolatunk. Gyerekkorunkban meghalt édesanyánk, azóta még szorosabb a viszonyunk. Nem tudom kire számíthatna az ember, ha nem a testvérére. (Persze a házastársán kívül, ha van)

Én biztosan átmennék. Szeretem a testvéremet, ha nincs is szüksége fizikai segítségre átmennék, hiszen beszélgetni attól függetlenül még lehet.

Az meg undorító hozzászólás, hogy tulajdonképp szarja le valaki a testvérét, oldja meg a gondját egyedül, ha ezt vállalta. Remélem ennek a hozzászólónak sosem lesznek gyerekei. Nincs szüksége a világnak még több érzéketlen "testvérgyűlölőre".

2013. jan. 17. 11:25
 20/23 anonim ***** válasza:
70%

Abban én is egyetértek hogy vannak ám fura testvéri kapcsolatok, amiknek köze sincs a testvérség fogalmához, és előbb segít az anyukának BÁRKI mint a saját tesója.

Van ilyen is szóval én aláírom ezt amit a második írt hogy te gyereked, magadnak szülted és oldd meg -sokan vannak így vele, nem egy ilyet hallottam már és nem csak az anyuka oldaláról hanem a tesó szájából is hogy most neki miért kéne ott "pezsegni" a gyerekek körül és ha neki lesz ő se fogja elvárni...(na szóval vannak ilyen emberek).

Vissza a témáhopz amíg nekem gyerekem nem született halvány lila dunsztom se volt hogy mit kell kezdeni egy gyerekkel, hogy hgy kell megfogni mit kell/lehet/szabad csinálni vele, milyen szinten is van egy 2 éves, mit kell vele játszani, hol tart önállóságban.

Van aki ebben nagyon kis ügyes gyerek nélkül is na én nem vagyok az.

Máig fenntartom hogy a sajátjaimat imádom de más gyerekével még mindig sokszor nem tudok mit kezdeni...

Pedig mondom 34 éves nő vagyok 3 gyerekkel, nem 24 éves gyerek nélkül.

Ezt csak azért írom hogy hátha a kérdezőnek könnyebb elfogadnia hogy a tesója olyan amilyen.

Nekem mondjuk a tesómmal jó a kapcsolatom, és nem járnék a nyakukra ( 2 fiú testvérem van amúgy) de ha hívnának szívesen mennék.

24 éves koromban is így lettem volna vele hogy ha hív akkor megyek!

2013. jan. 17. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!