Mernétek Így gyereket vállalni? Mennyibe kerül egy baba?
Szóval a férjem keres egyszer 60 ezret, másszor 100 ezeret. Bérletet vesznek neki, de azt odaadja és mivel van neki jogviszonya, a bérletet megússzuk 5 ezerből. Én sajnos csak családi pótlékot kapnék és gyest, de van félre rakva 700 ezer.
Van a 40 ezres bérleti díj (garzon), aztán a rezsi, kb. 40 ezer, lakáskassza 33 ezer, telefonszámlák 10 ezer, és egy örökölt jelzálog 30 ezer kb. Tehát ez így durván 155 ezer forint. A durván 200 ezres bevételre.
Na most, gyerekruhák vannak, babakocsik vannak, cumisüvegek vannak... még mellszívó és sterilizáló is van a családban, tehát ezekkel nem lenne gond. Mi lenne különösebb kiadás a pelenkán kívül (bár szívesen adnék rá moshatót)? A szoptatás az nálunk a családban nem sok nőnek jött még össze, remélem, hogy a "tápszeren tudnánk spórolni". Kellenek még ugye tisztálkodó szerek, esetlegesen gyógyszerek (amit tudom, hogy kapnánk a családtól, de nem szeretnék erre alapozni). Szóval mennyibe kerül egy baba? Meg tudnánk lenni 50 ezerből hárman?
Én már ott elakadtam, hogy hogy jön ki 200 ezer bevétel a párod 100 ezréből (ami néha 60) és a Te GYES+családidból.
Amúgy ha valóban marad 50 ezer, szerintem abból nem lehet megélni.
Egyre több a kiadás egy gyereknél,a meglévő ruhákat kinövi,ha nagyobb lesz hamarabb elhasználódnak.
Kiindulva a kisfiamból,akár valami táplálékallergiája is lehet,ami rengeteg pluszktg. mivel sok mindent nem ehet meg és spec. kaja kell neki.Szoval ha a váratlan kiadásokat nézzük,inkább ugy csinálnám h megvárnám mig járna a gyed és tgyás nekem is,legalább az elsö 2 évben legyen több bevételem mint a gyes.
gyed szerintem a minimum egy tervezett babához!
160.000.- + gyes+csp 37.000.-, kiadás 155.000.-
marad havi 42.000.- ételre mindhármatoknak, pelenkára, tisztálkodószerekre, gyógyszerekre, stb.
tegyük fel tápszeres, akkor elmegy havi 25.000.-30.000.- pelusra, ne adj isten beteg lesz, az 10.000.- egy náthánál...
és akkor ti még egy falatot nem ettetek abban a hónapban.
mi nem élünk nagy lábon, végig dolgoztam az itthon töltött időt, spólolunk, amin csak lehet, de az étel hármunkra havi 70.000.- néha 80.000.-
Szerintem ez így elég necces, vagy pont kijöttök, vagy nem az adott hónapban. Beüt egy váratlan kiadás és nem tudtok hová kapni, pontosabban persze a félretett pénzhez, de az sem valami sok, gondolom, abból gyűjtötök saját lakásra az albérlet helyett (?)
Miért nem dolgozol te is a babavárás előtt? Legalább annyit, hogy kapj tgyást, gyedet? Hány évesek vagytok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!