Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek hol jobb egy...

Szerintetek hol jobb egy gyereknek: faluban vagy nagyobb városban?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Mégis kíváncsi vagyok, hogy melyik oldalon lesz a többség, és miért! :)
2013. jan. 15. 12:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Gyed időszaka alatt egyértelműen falun, aztán később már kerül a mérleg mindkét oldalára érv, hogy melyik miért.

A természete közelsége ami mellette szól, ellene pedig, hogy bizonyos "lehetőségek" korlátozottabbak, mint teszem azt Bp. valamelyik központi kerületében. Gondolok itt az ovi-bölcsi férőhelyre, iskolák közt mennyire lehet válogatni, vagy örül, ha 3-4 településsel arrébb van egy iskola és oda tudja beiratni, stb.

De nehéz ennyire általánosságban beszélni, mert falu és falu, város és város közt is van különbség

2013. jan. 15. 13:03
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Városban vidéki nagyszülőkkel, akiknél egész nyáron lehetnek :) Kb. 12-13 éves korig, aztán már a városra fognak szavazni nyáron is.
2013. jan. 15. 13:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

városban,sokkalta több lehetőség,talán könnyebben is választ majd szakmát

én egy eldugott faluban nőttem fel,elzárva szinte a világtól,se uszoda,tánccsoport,színjátszó csoport nem volt,ahol ki tudtam volna kapcsolódni,gimibe bekerültem a fővárosba.és akkor döbbentem rá,mennyi mindenről lemaradtam,osztálytársaim mindegyike vagy sportolt,versenyszerűen úszott,tenioszezett,vagy amatőr színészkedett,na ilyenekre nekem lehetőségem se volt

2013. jan. 15. 13:04
 4/11 TKI Ibolya ***** válasza:

Én falun nőttem fel! Amíg nem jártam középiskolába addig jó volt de utána nagyon utáltam.Nem tudtam egy moziba elmenni vagy a városi osztálytársaimmal találkozni,mert mindig a vonathoz és buszmenetrendhez kellett alkalmazkodnom.

arról nem is beszélve amikor télen órákat vártunk a hóban a vonatra hogy bejussunk a suliba.

Amikor már dolgoztam volt,hogy másfél órát vártam a járatra munka után,hogy haza jussak.Ja és csak 15 km-re laktunk a várostól.

3 gyerekem van és amikor lakást néztünk mindig ez járt a fejembe,hogy én ennek nem szeretném kitenni őket.

Én olyan helyre szavazok ami a városban van de van elég mozgás terük a gyerekeknek.

2013. jan. 15. 13:05
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnek teljesen igaza van abban, hogy van különbség akár falu és falu között. Nem vagyok beképzelt, de van olyan kis község ahová ha milliókat adnának sem költöznék be, mert annyira nem lenne normális társa a gyerekeknek, max 1-2.
2013. jan. 15. 13:06
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi falun élünk, ezért azt az oldalt tudom csak "reklámozni" :) Egyrészt, nagyon jó, tiszta a levegő. Kicsi az autóforgalom, tehát nyugodt szívvel elengedhetem a gyerekeket kerékpározni. Mindenki ismer mindenkit, tehát ha idegennel látják bárki gyerekét, szólnak, megkérdezik, mit akar tőle... Ha nem kívánt viselkedést tapasztalnak a faluban, rögtön megtudja a szülő, és időben fülön tudja csípni a gyerekét (pont a héten a szomszéd anyukának szólt egy bácsi, hogy látta a 13 éves fiát dohányozni a faluban, nagyon jó dolog, hogy itt minden kiderül, így időben lehet lépni). Sok állatunk van, a gyermekeim szinte semmilyen állattól nem félnek, és már korán megtanulnak felelősségteljesen állatot tartani. Látták, amikor a birka, macska ellett, a kismadarak kikeltek a fészekben, így valószínűleg nem fog az ilyen dolgoktól idegenkedni felnőtt korában sem. Fiam 7 évesen már csirkét vágott, ilyen módon tudja, a haszonállatot a húsáért, szőréért, tejéért tartunk, tudja, mi az a halál, tudja, a megenni szándékozott állatot nem kínozzuk, hanem a legkíméletesebb módon pusztítjuk el. A kertünkben nyáron rengeteg zöldség, gyümölcs van, tudja, miből készül a befőtt, lekvár, hogy a répa nem a boltban, hanem a földben terem. Nyáron focizunk, úszunk, kirándulunk, télen hóembert építünk, szánkózunk. Mégsincs lemaradva semmiről, minden megvan itt is, ami a városon élő embereknek. Van folyóvíz, villamosáram, hűtő, mosógép, mosogatógép, műholdas televízió, internet...
2013. jan. 15. 13:13
 7/11 anonim ***** válasza:
65%
Városban,ne Budapest belvárosában azért,de ne is egy kicsi kihalt faluban.Sokkal jobb ha van nagyszülő faluban és a gyerek városban él.
2013. jan. 15. 13:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
középiskoláig,felső tagozatig jó volt falun,de utána katasztrófa,összes programot a vasúti és busz mentrendhez kell igazítani,este fél hétkor megy haza az utolsó buszom,most már egyetemista vagyok és dolgozom,de ha kilneckor végzek munkában,a fővárosban dolgozom,így a közeli kisvárosba még vonattal eljutok,de haza a faluba már muszáj taxit hívnom
2013. jan. 15. 13:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Én egy kettő közötti kisvárosra szavazok :) Én is ilyenben nőttem fel, vonattal 30 perc alatt voltam Budapesten (keleti), hétköznap fél óránként, hétvégén óránként járt a vonat, szóval nem volt gond bemenni. Ugyanakkor kicsi az autóforgalom, tisztább a levegő, volt nagy kert, lehet növényt termeszteni (az állathoz viszont, ha jól emlékszem, engedély kell), rengeteg programlehetőség volt (sportolástól színházig). Egy bölcsi van több csoporttal, 5 általános iskola, 1 gimnázium (bár én Pestre jártam fel), szóval lehet válogatni. Az egyetem miatt most Pesten lakom albérletben, és utálom. Alig lehet aludni a zajtól (pedig a 13. kerületben lakom, még csak nem is annyira központi), kinézek és a mocskot látom, nincs kert, a szomszéd folyton bagózik, ami átjön az ajtón (pedig néhány éve épült fel az épület). Nagymamámék Pestszentlőrincen laknak, kertes házban, ott sem sokkal jobb a helyzet. Szóval alig várom, hogy újra kisvárosban élhessek :) Faluban viszont nem laknék, ott tényleg kötöttebb az ember keze.
2013. jan. 15. 13:26
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is a kisvárosra szavazok, bár nem volt ilyen lehetőség.

Én falun nőttem fel, hogy miért utáltam már mindent felsoroltak előttem. Szar közlekedés, nulla lehetőség stb.

Sopronban tanultam, na az nagyon jó volt, aztán Budapestre kerültem dolgozni, ahova jött utánam a párom is. Gyerek nélkül egy álom volt, minden a szánkban volt, bárhova eljutottam rövid idő alatt és számtalan lehetőség adódott minden téren.

Mikor összeházasodtunk és házat kerestünk mégis az agglomeráció fele mentünk. Most egy kisvárosban élünk Pesttől 20 km-re. Tisztább a levegő, viszonylag jó a közlekedés, bár lehetne jobb is, de mégsem falu, ahova naponta 5 busz jár. Rengeteg a lehetőség a gyerekeknek, tánc, uszoda, önvédelmi sport, színjátszás a teljesség igénye nélkül....

És nem kell a gyereket hajnalban kirángatni az ágyból, ha oviba, suliba megyünk. Emlékszem mikor középsulis voltam fél hatkor keltem minden reggel, ha reggel edzésem volt akkor meg 4-kor, hogy a faluból időbe bejussak a városba.

2013. jan. 15. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!