Szerintetek hol jobb egy gyereknek: faluban vagy nagyobb városban?
Gyed időszaka alatt egyértelműen falun, aztán később már kerül a mérleg mindkét oldalára érv, hogy melyik miért.
A természete közelsége ami mellette szól, ellene pedig, hogy bizonyos "lehetőségek" korlátozottabbak, mint teszem azt Bp. valamelyik központi kerületében. Gondolok itt az ovi-bölcsi férőhelyre, iskolák közt mennyire lehet válogatni, vagy örül, ha 3-4 településsel arrébb van egy iskola és oda tudja beiratni, stb.
De nehéz ennyire általánosságban beszélni, mert falu és falu, város és város közt is van különbség
városban,sokkalta több lehetőség,talán könnyebben is választ majd szakmát
én egy eldugott faluban nőttem fel,elzárva szinte a világtól,se uszoda,tánccsoport,színjátszó csoport nem volt,ahol ki tudtam volna kapcsolódni,gimibe bekerültem a fővárosba.és akkor döbbentem rá,mennyi mindenről lemaradtam,osztálytársaim mindegyike vagy sportolt,versenyszerűen úszott,tenioszezett,vagy amatőr színészkedett,na ilyenekre nekem lehetőségem se volt
Én falun nőttem fel! Amíg nem jártam középiskolába addig jó volt de utána nagyon utáltam.Nem tudtam egy moziba elmenni vagy a városi osztálytársaimmal találkozni,mert mindig a vonathoz és buszmenetrendhez kellett alkalmazkodnom.
arról nem is beszélve amikor télen órákat vártunk a hóban a vonatra hogy bejussunk a suliba.
Amikor már dolgoztam volt,hogy másfél órát vártam a járatra munka után,hogy haza jussak.Ja és csak 15 km-re laktunk a várostól.
3 gyerekem van és amikor lakást néztünk mindig ez járt a fejembe,hogy én ennek nem szeretném kitenni őket.
Én olyan helyre szavazok ami a városban van de van elég mozgás terük a gyerekeknek.
Én is a kisvárosra szavazok, bár nem volt ilyen lehetőség.
Én falun nőttem fel, hogy miért utáltam már mindent felsoroltak előttem. Szar közlekedés, nulla lehetőség stb.
Sopronban tanultam, na az nagyon jó volt, aztán Budapestre kerültem dolgozni, ahova jött utánam a párom is. Gyerek nélkül egy álom volt, minden a szánkban volt, bárhova eljutottam rövid idő alatt és számtalan lehetőség adódott minden téren.
Mikor összeházasodtunk és házat kerestünk mégis az agglomeráció fele mentünk. Most egy kisvárosban élünk Pesttől 20 km-re. Tisztább a levegő, viszonylag jó a közlekedés, bár lehetne jobb is, de mégsem falu, ahova naponta 5 busz jár. Rengeteg a lehetőség a gyerekeknek, tánc, uszoda, önvédelmi sport, színjátszás a teljesség igénye nélkül....
És nem kell a gyereket hajnalban kirángatni az ágyból, ha oviba, suliba megyünk. Emlékszem mikor középsulis voltam fél hatkor keltem minden reggel, ha reggel edzésem volt akkor meg 4-kor, hogy a faluból időbe bejussak a városba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!