Ikreket vársz. Az egyikük biztosan egészséges lesz, a másik viszont süket lesz és mozgássérült. Elveteted, vagy megtartod őket?
Nem lehet az egészségeset megmenteni, ha másikat elveteted.
Sajnos az eset megtörtént a rokonságban 4 éve, majd elmondom, hogy ők hogyan cselekedtek, de kíváncsi vagyok, ti hogy döntöttetek volna.
Ha valaki, akkor én tudnék itt igazán érdemben válaszolni, ha lenne erre válasz, de nincs.
3 gyerekem van, ketten közülük ikrek, az egyik egészséges, a másik mozgás és értelmi sérült.
KÉRDEZŐ! A KÉRDÉSEDRE NINCS JÓ VÁLASZ!!! KÁR IS PRÓBÁLKOZNI EZZEL!
én azt hiszem megtartanám őket, bár baromi nehéz kérdés, és nagyban függ a válasz a körülményektől (családi, anyagi háttér)
én személy szerint a siketséget és a mozgássérült állapotot nem tartom akkora tragédiának, hogy emiatt kioltsak két életet (nekem a szellemi fogyatékosság nagyobb tragédia)
nekem az fura még a válaszokban, hogy az egészséges gyermeket senki nem említi meg, csak azt hogy a beteg gyermek miatt elvetetné mindkettőt
Nem vetetném el őket. Ha egy gyereket várnék, és róla tudnám, hogy biztosan süket és mozgássérült lesz, őt sem vetetném el, mert tudom, hogy így is lehet teljes életet élni. Csak abban az esetben vetetném el, ha élettel összeegyeztethetetlen rendellenessége lenne, vagy ha csak vegetálna egész életében.
Úgy gondolom, hogy az a házasság, ami tönkremenne egy sérült gyermek miatt, az nem alapulhat túl mély érzelmeken.
Egy mozgássérült anyuka
De most nem értelek, Kérdező! Mi célod volt azzal, hogy ennek a családnak a nyomorát megosztottad velünk?? Min ájuldozol, min jézusomozol? Normális ember nem tart meg egy fogyatékos gyereket. Be is igazolódott, hogy az lett.
De minek írtad ezt ide?? Ha utána meg szörnyülködsz, hogy van aki elvetetné. Sokkal jobban tette volna az a család is, ha így jár el.
Te tényleg szerethetsz más életében vájkálni, ha még azt is odaírod rosszallóan, hogy a nagy már csak ajándékokat kap. Elég baj az neki.
De mégis mi volt a célod ezzel a kérdéssel? Ha az ember néz tévét, úgyis előbb-utóbb akaratlanul is beleütközik az ilyen szomorú tragédiákba. Minek kell még ezen az oldalon is bejelenteni, hogy van ilyen is a világon?
"? Ha utána meg szörnyülködsz, hogy van aki elvetetné. "
Az emberek felém irányuló rosszindulatán szörnyülködtem, úgyhogy personally rád célozva megismétlem: Jesszusom.
Na szóval, én is elvetettem volna.
Kérdező, és mindenki más, aki elvetetné a nem tökéletes gyereket.
Ha mondjuk születés közben, vagy után történik valami, amitől a baba valami maradandó sérülést szerez, akkor mit csinálnátok? Örökbe adnátok, vagy esetleg intézetbe dugnátok?
Nem kötözködésből kérdezem, tényleg kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!