Elítéltek egy olyan anyát, aki dohányzik, ha már nem terhes és nem szoptat?
2.vagyok:)
Jah igen,a kamaszkor még messze van,de ez tényleg bib lesz akkor...olyan 12 éves koráig szidni fog,hogy anya miért cigizel,aztán meg ő is rákap.nálunk is így van..én vagyok a gyerek:D
Először is. Elítélek mindenkit, aki dohányzik. Felőlem mindenki úgy változtatja a testét egy teleszart zoknivá miután tájékoztatva lett a dohányzás biológiai hatásairól, ahogy szeretné - hulljon a férgese, éppeszű ember nem dohányzik - de más emberek életét minimális mértékben sincs joga megnyomorítani.
Az az anya meg nem érdemli meg, hogy anya lehessen, akiben annyi felelősségtudat sincs, hogy nem dohányzik a kölyke előtt, vagy háta mögött - tudniillik a tüdődből még jó ideig folyamatosan távozik a füst, illetve beleivódik a ruhába is és friss kutatások alátámasztják, hogy ez is káros a kölykök egészségére.
Azért ez a nem való anyának duma elég erős... én sem dohányzom,de szerintem van nagyobb bűn is a dohányzásnál,pláne ha -mint a kérdésben szerepel- odafigyel az anya a körülményekre.
Az meg hogy a "kölyke"... hát akkor ki nem való anyának?
-egy füstmentes anyuka-
Ha nem a lakásban füstöl valaki, akkor oké, nem káros a gyerekre és a többi családtagra. Az más kérdés, hogy kézmosás és fogmosás után is rajta marad a szag, sőt a ruhán is, én nem szívesen ülnék a cigiszagú anyukám ölébe egy-egy mese kedvéért. Persze ha így szokja meg kiskorától.. Kereskedelemben dolgoztam pl és hiába nem dohányoztak az üzletben, rögtön észrevettem, hogy ki a dohányos, a leheletén érzett.
Egyébként már a dohányos kérdés örök vita lesz. Egy dohányost úgysem lehet meggyőzni semmiről. Mikor kamasz lettem én is rágyújtottam és nem érdekelt mások véleménye. Aztán benőtt a fejem lágya.
Az úgy látom nem befolyásoló, hogy a szülő dohányzik-e, mert nálunk nem dohányzott senki. Ahol meg dohányzik az anya, több unokatestvérem, barátom esetében ott pont a gyerek nem szokott rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!