Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én látom rosszul a helyzetet?

Én látom rosszul a helyzetet?

Figyelt kérdés

Babkérdés látogatásról. A lányom most mult egy éves. Apósom szerint fel kéne mennem ahol Ő lakik Budára (minimum 3 átszállás BKV) amugy Ő és barátnője mindig jönnek babázni minden héten. Sógornőm szintén "nem érti" miért nem megyek be hozzá a belvárosba (nyugatinál)a munkahelyén meglátogatni.

Párszor próbáltam elmondani hogy egy ilyen idős gyerekkel nem egyszerű. Babakocsival megszakadsz, kenguruban nem marad el (ki is nőtte). nem beszélve mire elindulok vele fél tíz délben meg már alszik. És még nem beszélve a pelenkázásról.

Ja és persze meleg van.

Én nem megyek így látogatni hogy a lányom nyűgös főleg nem melóhelyre, apósom nagy házába minek. Minden van itt a környéken nálunk persze jó kis gyalogtúrákat teszek a babával. Apósom szerint be vagyok ide "zárva" mert "jó a gyereknek ha emberek közé megy". Sok kismama ismerős van sok barát akik jönnek nem érzem magam bezárva.

Sógornőm is csak folyton azt mondja nem érti miért nem megyek (35 lesz férjnél de gyerek sehol).

Én pedig nem fogok megszakadni van elég dolgom itthon (férjem csak későn jár haza ezért minden rám marad).

Nektek erről mi a véleményetek?

(Gyereket fél városon átcipelni nem fogom az holtbiztos de érdekelne Ti ezzel hogy vagytok?)

bocs ha zavaros lett....

2009. aug. 27. 19:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát azt csak Te tudod eldönteni,hogy hová kikhez mentek szívesen.Én 3 gyerekkel is sokat megyek egyedül is ahova kedvem tartja.Mindig megoldjuk az evést a pelenka cserét,az alvást is,a legkisebb nekem is 1 éves,még szívesen alszik kocsiba is.Ha van kedved menni szerintem nincs akadálya,de én úgy veszem ki az írásodból nem szívesen mennél.
2009. aug. 27. 20:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
szia! hát én ugyanígy vagyok. hozzám viszont nemigen jön, senki mindenki elvárja hogy minimum egy héten egyszer azért vigyem át a gyereket(9 hónapos)..apuék is, apósom is, mamámék, párom mamája, mindenki. nekem ez 15 km- busszal, ami nem olyan nagy baj, de ugye tök meleg van, ott meg szegény gyerek csak ülhet a babakocsiban, mert nem tudom hova tenni,,( itt ne másszon, ott se, stb...)és nem jönnek...nekünk kell menni, párom dolgozik, ugye, én meg nem fogok délben 1 órát buszozni, felborul az a maradék kis napirendünk is..nem eszik mert álmos, nem alszik mert éhes...úgyhogy mondtam mindenkinek hogy lehet jönni, bármikor bárkit szívesen látok, de a gyereknek itthon, a megszokott dolgai közt a helye, amig ilyen érzékeny mindenre. úgyhogy most várom a látogatók( szerintem nem lesznek)..szerintem nem látod rosszul, az első egy-két évben nekik is alkalmazkodni kell. nem mondom hogy soha sehova ne menjetek mi is eljárkálunk, de nem messze, és nem ötven fokban, és nem úgy ahogy másnak éppen jó...
2009. aug. 27. 20:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia, ha nehezedre esik ne menj be a belvárosba. Mi viszont elég sokat megyünk a babánkkal, ő most 8,5 hónapos. Van hogy egyedül, van hogy a húgom is velünk tart. Elmentünk Újpestre azért mert van ott egy szuper cuki, és akartunk egy jó fagyit enni, ott van pelenkázó, bárhol szó nélkül megmelegítik a babám főzelékét. Én jól érzem magam, ha nem kell mindig a lakásunk környékén lenni, de ha te úgy látod jónak, hogy nem mész, akkor ne foglalkozz mással, ne menj. Üdv
2009. aug. 27. 20:06
 4/10 anonim ***** válasza:
60%
Babkérdés látogatásról :) :) :) de aranyos :)
2009. aug. 27. 20:07
 5/10 anonim ***** válasza:
35%
Én tömegközlekedve nem mennék, csak ahova nagyon muszáj. Gyalog, autóval ok, de buszra legkorábban akkor akarok szállni, amikor már kb 2-2.5 éves korában elég nagy lesz ahhoz, hogy ne babakocsizni kelljen, és kapaszkodjon. Szép dolog a kimozdulás, de a legkönnyebb babakocsi is 7 kg, plusz a gyerek, plusz a sok rémhir, mikor hogy csukja be a kismamákat a buszsofőr, köszi, én kihagyom.
2009. aug. 27. 20:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia, az enyém is 9 hónapos, de BKV-val még nem mentünk sehova, a városon át meg pláne nem. Ha nagyon muszáj, autóval elmegyünk ide-oda, de egyelőre csak a szűkebb környezetünkben mozgunk, és szerintem ez így is marad minimum 2 éves koráig. Nekünk így jó. Hozzánk is sokan jönnek, és ez a társaság minket egyelőre kielégít :)
2009. aug. 27. 21:08
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy veszem ki az írásodból, hogy inkább neked nincs kedved ebben a melegben kimozdulni és főleg nem hozzájuk. Csak ugye jobb ilyenkor a gyerekre fogni az egészet. Ez nem bántás, de így látom. De ha anyukádról lenne szó akkor biztos még nagyobb távot is bevállalnál. Legalább is én így lennék:)) Ezért megértelek, hogy hozzájuk nincs kedved menni, még szerencse hogy messzebb laknak és meleg van így van mire fogni. Pedig már egy éves gyerekkel el lehet menni akár milyen messzeire és nem lehet akadály. Pelenkázni meg akárhol lehet. Egy éves baba anyukája, aki sokat megy a babájával.
2009. aug. 28. 08:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is egy éves a fiam, állandóan autóval megyünk mindenhová. Egy nap gondoltam megmutatom neki milyen a buszozás már vagy 10 éve nem ültem buszon én sem. Nagyon élvezte. Ha pesten laknék akkor én biztos tömegközlekednék. Akárhová.... de ha azzokhoz nincs kedvem akkor se mennék oda ha 2 utcával lentebb laknának.
2009. aug. 28. 08:11
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez a 3átszállás BKV nagyon macerásnak tűnik,meleg,nyüzsi,emberek...A barátnőd könnyen beszél,nem volt még gyereke.Meg gondolom apósod sem sűrűn BKV-zott 1éves babával...Rajtad múlik,van aki igényli,és kedve van akárhova elcincálni a babát,és nem okoz neki sem gondot,sem kényelmetlenséget.De ha neked nincs kedved a baba is érezni fogja hogy sik ideg vagy az egész miatt,és akkor ő is nyűgösebb lehet.Csak azt csináld,amihez kedved van,vagy esetleg próbálj meg először rövidebb utra vállakozni egyedül a babával.Meglátod hogy viselitek
2009. aug. 28. 08:28
 10/10 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszi a válaszokat.

Akik azt írják hogy nincs kedvem menni hozzájuk igazuk is van.

Utálom amikor valaki erőszakos hogy de igen menjek stb. Akkor már dafke sem. De a legfőbb visszatartó erő mégiscsak a lány és a cipekedés.

Üdv mindenkinek és jó babázást.

2009. aug. 28. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!