Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én nem azt mondom h egy szülő...

Senior24 kérdése:

Én nem azt mondom h egy szülő ne szeresse a gyerekét, de érdemes átgondolni azt a k'rva nagy IGAZSÁGOT és TAPASZTALATOT amit a kedves doktor úr elmondott! Pedig mennyire igaza van, nem?

Figyelt kérdés

"Jó az, ha a gyermeknek minden gondolatát lesik, és még ki sem mondta, máris minden óhaja teljesül? Véleményem szerint nem. A gyermek, akinek nincs módja szívből vágyakozni valami után, mert mindent megkap, mielőtt a kívánság határozott formát öltene benne, nem ismeri meg azt a tiszta örömet, amit az ajándék jelent, és igazán értékelni sem lesz képes a tárgyakat, amelyek körülveszik őt."

Dr. Ranschburg Jenő

#gyerek #luxus #család #kényeztetés #gondtalanságszülők
2013. jan. 6. 21:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Hû, te miért haragszol ennyire az emberekre?

Ismerek egy testvérpárt,két nő.Már mindketten lassan 40 évesek.A két testvér közül az egyiknek mindent lehetett kiskorában,mindent meg is kapott,anyagi dolgokra is értem,továbbá minden rossz viselkedése alol pillanatok alatt felmentést nyert és még sorolhatnám.Mig a másiknak az égadta világon semmit sem lehetett,neki az volt a dolga h éjjel nappal dolgozzon,otthon is,továbbá fözzön mosson takaritson,járjon suliba stb,addig a másik élte szabad életét mert bulizhatott,f'szizhatott és még sorolhatnám orákon keresztül.

A kisebbiknek(akinek minden szabad volt,pedig csak 2 év volt köztük)elég volt haragudnia(akár stratégiai okokbol vagy csak azért mert a 120-ik pasija nem irt neki semmit)a nagyobbik testvérére,és akkor mindenki haragudott a nagyobbikra.Mondom sorolhatnám de a lényeg az az hogy bármit tett a kisebbik(akinek minden szabad volt)MINDIG A NAGYOBBIKON VERTÉK LE ÉS MINDIG Ö VOLT A SZ'MÉTLÁDA!

Évekkel későőb amikor a növér elpanaszkodta hogy vele hogyan bántak és hogyan bántak a hugicával,szinte ugyanezt kérdezte a növértől(aknek az egész gyerekkora arrol szolt munka munka munka munka munka és persze tartania a hátát a hugica szemétségei miatt)hogy: "jé nem értelek teso hogy neked mi a bajod az emberekkel,és hogy miért mondassz ilyen hülyeségeket"

Ott és akkor kellett volna jol sz'jbak'rni a kedves hugicát,csak sz'rba nem érdemes nyulni söt még neki állt volna följebb,bár igy is.

Szovalt volt bőr a p'fáján.

De hozzáteszem hogy most a nővér,aknek gyereki vannak ugyanugy bánik a gyerekeivel(olyan kivételezősen)mint ahogy az anyja bánt anno a hugicájával.Grat,nem normális!Ja és persze amikor felnyitom a szemét hogy hé te ugyanazt csinálod mint anuyd veletek,akkor persze tagad(szülöi ego=a gyereknek soha nem lehet igaza és nem vallom be soha h tévedhetek én is szülöként)és be van sértődve,néha meg még végig sem hallgat,egyszoval g'cie érzékenyen érinti a téma,pedig a gyereki is panaszkodnak mint ö anno.Tudhatná hogy milyen érzés lehet most a gyerekeinek,mert ö vele is ezt csinálták,de ö ennek ellenére ugyanazt csinálja mint az ö anyja anno:a kislányának mindent a nála 1 évvel idősebb lányának meg semmit!Szerintetek normális?Mert szerintem nem elég érett arra hogy több gyerek legyen!

2013. jan. 9. 10:38
 12/18 anonim ***** válasza:

Kèrdező a szavaidbòl süt az irìgysèg, keserűsèg. Sajnos többet nem bìrtam a szavaidbòl kihàmozni.

Attòl, hogy valaki fèlre tesz a gyerekènek ès sajàt magànak, attòl a gyerek nem fog neked hàzra valòt kicsengetni. plàne egy 5 èves, Aki azt sem tudja mennyi a 30 ezer. Ès kèpzeld èn is ennyit teszek fèlre a gyerekeimnek ès uram bocsà' be is fektetem, hogy mèg több legyen. Ettől nincs elkènyeztetve, nem kap meg mindent, jòl nevelt gyerek Aki amùgy szintèn 5 èves. Lehet utàlkozni itt, meg irìgykedni, èn azt tudom mondani, hogy mindenki sajàt szerencsèjènek a kovàcsa. Ha több energiàt fordìtanàl arra, hogy jobbà tedd a sajàt èletedet, akkor talàn jobban èreznèd magad ès többre vinnèd az èletben. Mi a Fèrjemmel együtt is ès külön külön is megszenvedtünk azèrt amink van. ès egyàtalàl nem fogom bànni, ha a gyerekeimnek hàzat tudok majd adni ha felnőnek.

2013. jan. 9. 21:53
 13/18 A kérdező kommentje:

Irigység?Nekem lehet h kegyetlen gyermekkorom volt,amiröl persze a mai kis hát...inkább nem mondom micsodáknak sosem volt és nem is lesz részük,akinek meg ilyenbe van része csak az fogja megérteni milyen az az abszulut 0 és nehéz helyzet,de mára elmondhatom h jol élek,képzeld nem vagyok csóró sem,mert régen megtanultam egy kedves sikeres embertöl hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.És nekem is SIKERÜLT!

Bár igen érdekes h szinte mindenki igazat adott nekem,csak te nem.Érzékeny téma lehet ez egy tehetősebb embernek mert ugy érzi mintha az anyját szidná az ember,tipikus reakcio nem is vártam többet,de ettől még amit irtam az igen nagy százalékban igaz az emberekre.Nos ha a lopásrol irtam volna témát akkor valoszinüleg az elsők között lett volna egy igazi vérbeli tolvaj aki mindent megtett volna azért h meggyözzön arrol hogy a lopás nem rossz dolog és még csak nem is bün.

Rengeteg embernek ez a tapasztalata amit én irtam,ismétlem RENGETEGNEK és nem csak kitaláljuk.

Nos igen sajnálatos dolog h csak ezt vetted ki a szavaimbol,minden tehetősebb csodálkozik a szegényebb rétegen hogy miért olyan nehéz meg h nem értitek öket.Nos elmondom vannak olyan gazdagok akik azért nem fogják teljesen megérteni mert soha de soha nem is kellett feltenni a kérdést hogy: miből?,hogyan? stb.Akik meg ugy lettek gazdagok hogy megküzdöttek érte azoknak meg érteni kellene hogy mi is a NAGYBETÜS ÉLET!!

Egyébként meg mindenki saját maga dönti el h hogyan neveli a gyermekét,de később ne is panaszkodjanak hogy hát ilyen a gyerek meg olyan.A mai generáciorol inkább nem is beszélnék,de még csak egy két szavas jellemzést sem szeretnék tenni most már,mert hányingerem van némelyiktől.Neveltetés kérdése nagymértékben!Viszont van olyan ismerösöm is aki kögazdag volt korábban és ugyanigy reagált mint te erre a témára,mostanra egy hatalmas csoro lett,és mindjárt máshogy vélekedik a témáról.Nyilván egy gazdagabb az nem tudja miről van szo.Elég gyakran vagyok emberek között és nem tudom h sirjak vagy nevessek e amikor öket hallgatom.Amikor arrol panaszkodnak h 5 ezer ft-ot fel kell adniuk életükben először,meg hogy el kell menniük dolgozni is immár 30 évesen,meg hogy ök nem tudnak és nem is hajlandoak 20 percet várni egy buszra stb.És hozzáteszem mind gazdag és tehetős csaladból származik,és nem képesek ilyen aprobb dolgokat megtenni.Mert a kedves szülö tulságosan is kinyalta a p'csáját és most furcsa a kedves gyereknek h nincs füttyentés és apuci érkezése a BMW-vel hanem várni is kell egy kicsit és ráadásul busszal.Tudod jobol is megárt a sok!!

De elmondom neked én NAGYON BÜSZKE vagyok magamra,mert a saját seggemen sz'rtam és saját magamnak csináltam meg a szerencsét és saját magam is vettem meg dolgokat amiért én megküzdöttem kökeményen.AMIRE A MAI GENERÁCIÓS GYEREKEK NAGY RÉSZE NEM LESZ KÉPES.Hozzárakom h gyerekek,mert ha megnézel egy huszonévest,ordit rola h milyen gyerek még,hogy milyen gyerekesen gondolkodik még,mert amig anyuci szárnyai alatt vannak,addig miért is gondolkodjon a saját ill.lehendő családja jövöjéről,majd ejt egy telefont és anyuciék meg repülnek a segitségére.

NAGYON ROSSZ lehet olyan életet élni és az ilyen embereknek is nagy sz'r lehet!

2013. jan. 10. 11:07
 14/18 anonim ***** válasza:
Újra egyetértek veled!
2013. jan. 10. 11:12
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2013. jan. 10. 11:25
 16/18 anonim ***** válasza:

12-es vagyok!

Hát nem nagyon tudok mit mondani. És tudod miért, azért, mert én is a semmiből kezdtem. A volt hogy gyerekkoromban egy hétig csak zsíros kenyér volt a hűtőben, sőt volt, hogy felnőtt fejjel 2 pici gyerekkel (én gyeden) a férjem munkahelye csődbe ment egyik napról a másikra, és hónapokig munka nélkül volt. Iszonyú volt, de akkor sem azon gondolkoztam, hogy hűű de mekkora gyökerek vannak a világon, mert apa nem megy érte bmv-vel és buszra kell szállni. Pedig a szomszédomnak is bmw-je van és azzal cipeli a két gyereke pici popóját, mégsem szidtam akkor sem amikor szarban voltam és most sem. Az ő élete az ő dolga. Én akkor is azon gondolkoztam, hogy lehetne jobb, mit csináljunk, hogy kimásszunk a kakiból. Marhára nem érdekel hogy ki mit és hogyan csinál.

És tudod azért teszem félre a gyerekeimnek a pénzt, hogy jobb életet biztosítsak neki, mint amilyen az enyém volt. Hogy esetleg ne kelljen egy fél életre eladósodnia azért, hogy házat vagy autót tudjon venni. Nem hinném, hogy ezzel marhára elkényeztetem és majd akkor fog bmv-ért sírni is! Ha fog akkor az az én kudarcom. Neveltetés kérdése. De ezért nem kell mindenkit egy kalap alá venni.

2013. jan. 10. 13:06
 17/18 anonim ***** válasza:
Azért teszel félre nekik,mert tudsz!Lehetőséged van rá!Nekem két gyerekem van én tuti nem fogok házat venni nekik!
2013. jan. 10. 13:28
 18/18 A kérdező kommentje:
Figyelj ide,mindenkinek a saját dolga h hogyan neveli a gyermekét,ezt már elmondtam,azért viszont tisztellek becsüllek hogy te is a sz'rbol másztál ki.És abban is igazad van hogy nem azzal kell törödni h mit mond és csinál más,mert ők viszont nagyivben lesz'rják h te mit csinálsz és éppen ezért jutnak mindig elörébb.Amiért nem értem a szülőket az az h miért mennek panaszkodni,(bárhol vagyok mindenhol megy ezerrel,és lehet szép dolgokat olvasni meg látni is,sőt tapasztalni is,) mintha azt sem tudnák h mi a probléma okozoja,de arrol megfeledkeznek hogy ki kellene venni a csöppség(18,20 éves) s'gge alol a BMW-t stb.Meg nem kellene elengedni buliba 14 évesen h több f'szt fogjon mint kilincset mert bár mondjátok h ez nem igaz,de arrol is megfeledkeztek h össze vissza hazudoznak ha kell.A multkor is volt az egyik müsorban az effajta generácio r'bancainak egyik ékes képviselője,aki anyucit mindenféle hazugsággal bombázta hogy ide megy meg oda megy és a hátamögött meg kibeszélte a bnőinek h anyu milyen kis hiszékeny meg naiv,szoval minden volt és a mondanivalojában még az is benne volt h a szülei egy balf'szok mert tök könnyen át lehet öket b'szni.14 évesen elmondom neked simán kioktat téged egy tinilány vagy tinifiu a szexről.A mostani generácio már nem olyan nevelt mint régebben volt.Most itt nem azt mondom h régen mindenki az volt,de voltak dolgok,amik jobban müködtek.Igazábol bele sem akarok gondolni h a következő vagy az azt következő generáció milyen lesz.És persze én vagyok a szemét meg a gonosz h ilyenfajta véleménnyel élek a mai kis ....-ról.Pedig az ahelyzet hogy g'cire rászolgálnak ajelzőkre amiket használok.Amit persze a szülök nem fognak elfogadni,miért is tennék,mert ahogy szokták mondani az ö kisfiuk/kislányuk nem olyan,ö nem lehetett stb.Egyébként meg majd mondd el ezeket x évvel később is h nem lesz neveletlen.
2013. jan. 12. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!