Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hányadik héttől voltál táppénz...

Hányadik héttől voltál táppénzen? Mi volt az oka?

Figyelt kérdés
A munkahelyeden előre szóltál,hogy ettől és ettől táppénzen leszel? Előtte kivetted az évi maradék szabadságaid? Egyáltalán lehet ilyet,hogy táppénz előtt még kivenném a szabijaimat?
2013. jan. 6. 17:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Táppénzre ugyan nem mentem, de elmondom hogy csináltuk. Még a terhesség elején megbeszéltük, hogy a 32. hétig fogok dolgozni (ha nem jön közbe semmi). Azért eddig, mert egyrészt így jött ki a hónap vége, másrészt utána kivettem az éves szabimat és pont elég volt addig mire már mehettem tgyásra (szülés előtt 28 nappal).
2013. jan. 6. 17:35
 2/12 anonim ***** válasza:

Bocsi hogy bele kérdezek, én most vetettem magam betegre, 16 hetes terhes vagyok, nagyon keményedik a hasam, és reggelente úgyszédülök, nem tudok elmenni dolgozni, nem merek vezetni, forog velem minden, olyan mintha részeg lennék. Na meg 20 kg-okat kell emelni, sokat hajolni, és utánna nagyon fáj a hasam, a hátam!

Most azt mondta a Dokim, betegre vesz, bár ilyen korán nem szokták még kiírni az embert, 2 hétre tud beteg papírt adni, majd újítani kell. Azt mondta azt írja rá görcsölök. Na most engem az érdekelne, 2 hét utàn mondhatják azt, menjek dolgozni, vagy maradhatok végig betegen!

Akit ki írnak 8-10 hetesen betegre, azt mire fel írják ki?!

2013. jan. 6. 17:36
 3/12 Jégtánc ***** válasza:
31. héttől mentem el,előbb kivettem a szabim,és utána táppénzre mentem.Kereskedelemben dolgozom,és a decemberi hajtást már nem akartam végig dolgozni nagy pocakkal.December közepéig szabin voltam,utána táppénz szülésig.T-gyást szülés napjától igényeltem.
2013. jan. 6. 17:41
 4/12 Jégtánc ***** válasza:
2-es válaszoló,ha azt mondod a dokinak hogy görcsölsz akkor továbbra is kiír.Akkor is ha nem úgy van
2013. jan. 6. 17:42
 5/12 anonim ***** válasza:

7. héttől voltam táppénzen, mert elkezdtem vérezni. Kórházban is voltam a 11.-14. hét között. Utána is szigorúan feküdnöm kellett, így végig táppénzen voltam.

Amúgy is a lehető leghamarabb el kellett volna jönnöm táppénzre, mert a cukorbetegségem miatt veszélyeztetett terhes voltam az első perctől kezdve, de még át akartam adni a munkámat rendesen. Ez végül nem sikerült, mert a vérzés közbeszólt.

2013. jan. 6. 17:42
 6/12 anonim ***** válasza:
31%
hát figyeljetek az én dokim 10 hetesen kiirt, mondtam h nem szeretnék dolgozni, én nem is értem, egy terhesnek sztem nem kell nyomós érv h kiirják, vagyis.....mindenki maga érzi!lehet az én dokim normális de ha azt mondom neki, hogy nem megy olyan jol a munka kiír!......remélem érthető vagyok :D
2013. jan. 6. 17:43
 7/12 Jégtánc ***** válasza:
54%
Kedves 6-os válaszoló,azért mert egy normális terhesség ha nincsenek eü problémák akkor az egy állapot ,nem betegség.Ha minden rendben van akkor simán lehet dolgozni.Természetesen most nem az olyan munkahelyekre gondolok ahol veszélyeztetve van a terhes nő
2013. jan. 6. 17:45
 8/12 anonim ***** válasza:

Telitalálat kedves utolsó!

Én hajléktalanok közt dolgozok, ezért nem ment úgy a munka.....ha érted mire gondolok!

2013. jan. 6. 17:47
 9/12 Jégtánc ***** válasza:
Persze,természetesen.Teljesen érthető olyankor.
2013. jan. 6. 17:49
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem 5 hetesen derült ki,hogy babát várok.

Másnaptól már nem is dolgoztam,mert ápolónő vagyok,és veszélyes osztályon dolgoztam,így nem is engedték a munkát terhesen.A doki "veszélyeztetett terhes" címen vett táppénzre,egészen szülésig.Ja és előtte én kivettem a bent maradt szabikat.

39 hkm

2013. jan. 6. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!