Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha apa van GYES-en ikreimmel,...

Ha apa van GYES-en ikreimmel, én jelenleg táppénzen, -de márciusban szülök, onnantól TGYÁS-on leszek-, akkor apától elveszik a GYES-t? Ki tud erről valamit?

Figyelt kérdés
Mert az iker gyes az ikrek tanköteles korukig jár, amennyiben a szülő munkája nem haladja meg a 8 órát. Nem értem miért kellene felmondani apának a gyest, ha még csak 3 évesek lesznek az ikrek a tesó születésekor? ma mondta a munkáltatóm.
2012. dec. 4. 20:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Egy jogviszony alapján egyszerre csak egy ellátás jár, akkor is ha több olyan korú gyereked van akikre külön-külön jogosult lennél ellátásra. Apuka csak akkor lehet gyesen, ha a neked járó ellátásról lomondsz a javára. Ha tgyáson vagy akkor nem vagy jogosult gyesre, így nem tudsz miről lemondani az apa javára.
2012. dec. 4. 20:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen el, hiába vannak ikreid attól még csak egy kedvezményre vagy jogosult.
2012. dec. 4. 20:32
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos így van!1 családban csak 1 szülő jogosult 1 ellátásra.Számoljátok ki,hogyan jártok jobban!
2012. dec. 4. 20:38
 4/11 A kérdező kommentje:
Azt nem értem, hogy most is kapok Táppénzt, mert munkaviszonyban vagyok. Akkor is ugyanennyit fogok kapni ha megszülök, csak más lesz a neve. Akkor miért veszik el?
2012. dec. 4. 20:41
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A gyest nem a gyerek kapja, hanem te, a munkabéred helyett. Hiszen nem tudsz dolgozni, mert gyereket nevelsz.

Tehát ebből csak 1 jár neked.

2012. dec. 4. 20:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A tgyás, gyed és gyes ugyanazt a célt szolgálja: a munkabér helyett kapja az anya. Csak egyet lehet igénybe venni egy időben.
2012. dec. 4. 20:47
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A táppénz azért jár, hogy a kieső munkabéred pótolja. A tgyás, gyed és a gyes is a gyermeked otthoni neveléséért jár, de egyszerre csak egyfélére vagy jogosult akkor is ha több gyereket nevelsz otthon. A dupla gyes is csak az ikrek után jár, aki kis korkülönbségű testvérpárt nevel csak szimpla gyest kap.
2012. dec. 4. 20:50
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen igazuk van az előttem szólóknak egyszerre csak 1 ellátást kaphatsz, de viszont nem tudom mennyi a jövedelmed mert ha alacsony volt a béred akkor lehet érdemesebb lenne az ikrest gyes-t igénybe venned nem a tgyás-t majd gyed-et!!!
2012. dec. 4. 21:10
 9/11 anonim ***** válasza:
Ahogy írták. Ki kell számoltatni, mivel jártok jobban.
2012. dec. 5. 10:05
 10/11 A kérdező kommentje:
Azért mentem vissza dolgozni, mert a fizum jobb mint az ikres gyes. apának meg csak 4 órás alkalmi munkája van, ezért övé a gyes. A gyeddel még mindig jobban járok, csak azért nagy érvágás, hogy megszületik a tesó, és elvesznek 50 ezer ft-ot.
2012. dec. 6. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!