Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bárányhimlőre Aerius adható?

Bárányhimlőre Aerius adható?

Figyelt kérdés

Azt mondta a dokink telefonon, hogy ha nagyon viszketne akkor antihisztamint kaphat.

Aerius van itthon, ami az allergiás bőrtünetek viszketésére is jó.

Szerintetek adhatom Neki?

4 éves a kisfiam kb. 400!!!! pötty van rajta, nagyon szenved a viszketéstől. Fenistil csepp semmit nem használt Neki :( :(

Az Aeriust nyáron szedtünk allergia miatt.

2013. jan. 6. 14:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ártani nem ártasz vele szerintem.

Nekem egyszer a kórházban egy orvos azt mondta erre a gyógyszerre, hogy ez mindenre jó és semmire sem jó gyógyszer.

Az én gyerekeim is gyakran szedik. Kapják köhögésre, náthára, kruppos roham esetén, kisfiam hosszú hónapokig szedte amikor fülgyulladása volt, és még sorolhatnám. Pedig egyikük sem asztmás, negatív lett a vérvételes és a karcolásos tesztjük is.

2013. jan. 6. 14:20
 2/11 anonim ***** válasza:

Konkrétan nem tudom, hogy jó-e rá.

Viszont holnap már nyitva a gyógyszertár, és ha gondolod vehetsz PoxClin nevű habot. Nem olcsó, de jó, hűsít, enyhíti a viszketést.

A másik, nem túl meleg fürdővízbe tegyél szódabikarbónát (nekem ez is gyógyszertári volt) és abban fürdesd meg (Én ezt nagyon rövid ideig mertem, hogy ne ázzanak a pöttyök a vízben, de szintén enyhíti ez is a viszketést.

2013. jan. 6. 14:46
 3/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Már van itthon hab, de nekünk semmit sem ért!

Naponta 3-4X lezuhanyozom, utána pizsicsere, mentolos hintőpor az tényleg használ, hamar szárította az eddig meglévő pöttyöket. De rengeteg új jön ki :(

Még álmában is vakaródzik szegénykém :(

2013. jan. 6. 17:11
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia,

mi most voltunk hímlősek, az 5 évesem szedi az aeriust minden nap, egy percig sem viszketett. a kicsi 15 hó-s, ő is elkapta, a pöttyök elött ő is elkezdte az aeriust , neki is sokat segített, egyedül a hajas fejbőrét birizgálta. miután lekentem azt is a fehér mentolos vacakkal jobb lett.

Nyugodtan adhatod neki az aeriust, 2,5ml. Lehetőleg este. És ne adj másik antihisztamint mellé!!

2013. jan. 6. 18:41
 5/11 anonim ***** válasza:
fürdés csak gyors zuhany, és víz felitatása. a hintőpor kevés, az első 2-3 kemény hólyagos napon a mentolos lötty kell! Utána én sima mezei púderre váltottam. És nem volt semmi baj. Elfertőződni nem tud a cink rázótól, mert fürdeted.. akár napi 2x is .. csak ne ázzon
2013. jan. 6. 18:43
 6/11 A kérdező kommentje:

Nektek is köszönöm!

Nagyon gyors a zuhany, nem áznak a pörkök. A rázókeveréket nekünk nem ajánlották :O

Akkor adom az Aerius-t és nagyon remélem, hogy használni fog!

Van még két kicsim, ők is tuti elkapják :(

Egy 14 hónapos is kaphat Aerius-t?

Nah, holnap felhívom a háziorvost, remélem elérem!

Megszámoltam a pöttyöket: kb. 450 db :( :( és a hajas fejbőrt kihagytam :(

2013. jan. 6. 20:02
 7/11 anonim ***** válasza:
Igen, a kicsi is kaphat Aeriust. A lányom 10 hónapos sem volt, már javában szedte.
2013. jan. 6. 20:58
 8/11 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM!
2013. jan. 6. 22:06
 9/11 anonim ***** válasza:
enyim 15 hó-s és szedte. első 3 nap tényleg használd a rázót! hidd el tényleg ég és föld a púder és a rázó közti különbség! az elején nagyon viszket:(
2013. jan. 8. 05:30
 10/11 anonim ***** válasza:

Jobbulást nektek! Mi is itthon bárányhimlővel.. Most sok felől hallom. Nálunk a nagyobbik, majdnem 5 évesem most már himlőből kifelé van, a kisebbik meg befelé, tegnap kezdett pöttyösödni (20 körül tartunk). Csak remélni tudom, hogy nem lesz a nővérénél (sokkal) durvább a helyzet, mert a tapasztalat a tesók esetében azt mutatja... :(

Szóval nagyon drukkolok nektek! Nálunk a 100 körüli pöttyel is megszenvedett a nagyobbik, de csak 1 éjjel és 1 nappal volt nagyon rossz neki.

A mi orvosunk is mondta az Aeriust, de mi végül Cetirinezünk és valami szintén kifejezetten himlőre való hűsítő gélt kenek a viszkető pöttyökre. Sokan a mentolos hintőport is javasolják, de megoszlanak a vélemények arról, hogy mit lehet rátenni... A rázókeveréket sokan kifejezetten nem ajánlják. Gyors gyógyulást! Kitartást! Legalább túl lesztek rajta. Sokan irigyelnek minket is emiatt. Holnap is egy gyógyszerész jön a 7 éves fiával, hogy hátha elkapja a gyerek, hogy később ne legyen nagyobb gond.

2013. jan. 8. 05:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!