Több mindenre allergiás vagyok, ezért Aerius-t szedek.5 hetes terhes vagyok. Szedhetem így is tovább, vagy abba kell hagynom?
Mindkettőt abba kell hagyni, az allergiád miatt pedig beszélj az orvosoddal, hogy mit javasol helyette (bár már hallottam olyat, aki szedte terhesen az Allegrát, de én személy szerint nem tenném és anno nekem azt mondta a tüdőgyógyászom, hogy nem szedhetek semmit a befújós asztma gyógyszereimen kívül-mert én fulladok is.
Már két gyermeket szültem, terhesség alatt gyógyszer nélkül is kitűnően voltam, ittam naponta kalcium pezsgőtablettát, az is jó- szoptatás alatt is jó volt a kalcium nekem, hisz akkor sem lehetett allergia gyógyszert szedni).
Fogyózni meg természetesen tilos terhesen, méreganyagok szabadulnak fel a szervezetben, ami árthat a fejlődő magzatnak.
/Szoptatás alatt sem szabad szedni a káposztaleves kapszulát hasonló okokból, mert akkor az anyatejbe mennek át káros anyagok./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!