15 ezer ftból hogy tudnám kihozni ebben a hónapban az evést?
Néhány igen olcsó kaja:
tökfőzelék - kb 350ft 1kg tökből)
grízes tészta -kb 200Ft 0,5 kg tésztából
krumplistészta -kb 200 Ft
gomba leves 200Ft
bármilyen zöldségleves kb 100Ft / 2 liter
csirkebecsinált leves 1 farháttal, 1alsó, 1 felső combbal(így van hús is benne) kb 400Ft
húsleves kb 400Ft
spenót kb 300Ft
paprikás krumpli kb 200Ft kis kolbásszal, meg csinálj bele csipetkét, az nagyon laktató! :)
A levesekhez süthetsz 2-szer, 3x lángost, 0,5 kg lisztből lesz kb 8 db tegyél bele krumplit , jó laktató s kb 100Ft-ból jön ki
zöldborsó főzelék , lencsefőzelék 1-2 sült virslivel 400Ft
sárgaborsó főzi sült szalonnával
Húsos kaják:
rizses hús kb 500Ft (30dkg sertéscombbal) jó levesen csináld!
székelykáposzta (1kg káposzta 300Ft+ hús 30dkg 360Ft ) 2 napra bőőőőven elég! -ha nem többre... :)
gulyás leves 20dkg combbal 500Ft
brassói 30dkg combbal 500Ft
Kb ennyi. Ezek nagyrésze nem is egy napra elég!
Szerintem eloszor azt gondold vegig, hogy mit szeretnek a gyerekek es mi az amit biztosan megesznek. Mert hiaba csinlasz meg valami baromi olcso kajat, ha meg sem kostoljak, mert egyszeruen nem szeretik a tokot vagy a spenotot.
Egyebkent en ha sporolok sargaborsot vagy lencset fozok, mert tenyleg nem draga es nagyon jol lehet lakni vele. A sok tesztas kaja is jo. pl. nudli. Azt a tesztat tartom praktikusnak es olcsonak, amit otthon el lehet kesziteni, mert a bolti nem olcso es nem is olyan taplalo a tapsztalatom szerint.
Reggelire lekvaroskenyer.
de szerintem is a heti lista a legfontosabb
Sokat gondolkodtam a kerdeseden. Ma is voltam vasarolni, es sajnos nem hiszem, hogy egy honapig ki lehet huzni 15ezerbol.
De talan ha sok minden van a kamraban, akkor azt fel lehet elni.
Talan probalj meg olyan 3 naponta valami kevert tesztat sutni a gyerekeknek, mert akkor a kivanossagukat azzal ki lehetne elegiteni. Az nem draga, es persze ezek mellett marad az olcso kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!