Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Utolsó hónapban otthon két...

Utolsó hónapban otthon két kicsivel úgy, hogy leülni sem tudok?!

Figyelt kérdés

Egy bő hónap múlva szülök, már most 2800 gr-ra becsülik a baba súlyát, éjszaka semmit nem tudok aludni, mert már sehogy sem jó. Nappal meg itthon vagyok a majdnem 3 ill. négy és fél éves fiaimmal. A kicsi sosem volt bölcsis, a nagy meg nem jár oviba, mert immunitásbeli gondja van, mindent elkap és hazahoz, és most, hogy bárányhimlő is van egyre több helyen, nem tanácsolja senki, hogy odavigyem, nem is merem nyilván. De higgyétek el, összeomlás határán vagyok. Nagyszülők vidéken, és rossz egészségi állapotban, apósom csak heti egyszer vagy kétszer ér rá egy-egy órácskára, és mindkét gyerekem fellázadt az ebéd utáni alvás ellen, csak akkor alszanak el, ha ott ülök egy órán át velük a sötét szobában, és 3 percenként rájuk szólok.

Olyan ideges vagyok, hogy remeg a kezem, kapkodom a levegőt. Ma 5 percig ültem, amíg lenyomtam egy szelet pizzát. Hát remek. Másnak is ilyen nehéz? Mit tennétek a helyemben? Du. siet haza az apjuk, de ebben a pici lakásban még csak elvonulni sem lehet, nemhogy aludni. Elmenni meg már nem bírok, egy utcahossznyi sétától is bekeményedek. El vagyok keseredve. Ma is a délelőttöt a padlón töltöttem, ahogy játszottam velük, meg mostam, leszedtem őket a karácsonyfáról, szétválasztottam őket, amikor összevesztek-verekedtek. És megöl a sárga irigység, amikor azt látom, hogy a szomszéd kisgyerekes nőnél meg naponta más jön, hol az anyja, hol az anyósa, aztán a másik nagypapa, no és a takarítónő. Nálunk én vagyok mindez egy személyben. Besokalltam. Ezt a konyhából írom, gondolom, már szétverték a szobát.

2013. jan. 4. 14:02
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

Kitartás, és örülj a két (majdnem 3 szép gyerkőcödnek) :)

Nekem is csak egy van, és van segítségem is szerencsére, de én elhatároztam, h legalább 5 év korkülönbség lesz a két gyerekem között... bár mostanában már a 2. baba szóba se nagyon kerül... :(

A harmadik is fiú lesz? :)

2013. jan. 4. 14:07
 2/27 anonim ***** válasza:

Nyugi!

Természetes, hogy kiborultál.

Nincs a közelben valami játszóház, vagy park, ahol megismerkedhetsz más anyukákkal?

2013. jan. 4. 14:08
 3/27 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Még az jutott eszembe, hogy a férjed mikor hazaér, elvihetné egy-két órára a fiúkat valahova.. játszóház, valamelyik pláza, hogy te pihenhess. A férjem néha elvitte a lányomat az Obiba meg a Praktikerbe, mert ő ott imádott nézelődni, a lányomnak meg mindegy volt, hol rosszalkodhat :) Én addig pihentem vagy DVD-t néztem.
2013. jan. 4. 14:11
 4/27 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon sajnálom, elhiszem, hogy kivagy!!!

Nem tudom, hol laksz, de nálunk Fehérváron pl. vannak ilyen szervezetek, akik segítenek igény szerint a félhulla anyukáknak. [link] Itt egy honlap, ahol láthatod, milyen ez. KÉrdezz rá a védőnőnél, hogy van-e felétek ilyen, és ha igen, bátran keresd meg őket.

VAgy ha benne vagy valamilyen egyházközségben, akkor az ottani asszonyokat is megkérdezheted, hogy van-e, aki néha eljátszana a nagyokkal. Jobb helyeken ez is működik.

S ha megteheted, hívj bébiszittert. Ha csak heti egy órára is, de meglátod, hogy sokat számít.

Sok-sok erőt kívánok!!!

2013. jan. 4. 14:12
 5/27 anonim ***** válasza:
Hát nem irigyellek!Én is most vagyok terhes és van egy másfélévesem itthon!Nekem sincs senkim most is gondolkoztunk megtartsuk-e az új kis jövevényt,mert nem tudom mit csinálnék két gyerekkel itthon.Harmadikat biztos nem vállalnék.Egyedül nem lehet bírni!Talán valahova beadhatnád őket ,mégis addig tudnál pihenni!Legalább a kicsit bölcsibe. Sok Kitartást neked.Ha valamelyik szomszédba van gyerek esetleg átvihetnéd őket oda játszani?
2013. jan. 4. 14:13
 6/27 A kérdező kommentje:
De igen, ezt meg is szokta tenni, tényleg, csak míg hazaér, én már nemtom hány magnéziumot puszilok be, hogy ne szüljek meg. Más anyukákkal nincs szoros kapcsolatom, de azt hiszem, nem is oldaná meg a problémámat.
2013. jan. 4. 14:14
 7/27 anonim ***** válasza:

Hát nálunk már kb. 9 hónapja volt hasonló a helyzet, de még élénken élnek az emlékek.

Mi akkor költöztünk nagyobb lakásba, amikor 38 hetes voltam. Nekem a kicsi akkor még kiságyban aludt és csak az jött be, hogy a kiságyat kihúztam az előszobába. Egy helységben képtelenség őket elaltatni.

De olyat is csináltam, hogy a kevésbé álmosnak tűnőt kiküldtem büntetésbe egy székre leülni, és ha a másik elaludt, ő is bemehetett.

Megértelek, a vége a legnehezebb, de minden könnyebb lesz, ha megszültél.

2013. jan. 4. 14:16
 8/27 A kérdező kommentje:
Köszi, aranyosak vagytok, máris jobb. A várandós anyukának gratulálok a kis jövevényhez, azért remélem, Veletek maradhat! Az a baj az összejárással, hogy ott is rohadtul kell pattogni, vagy azért, hogy a vendégek jól érezzék magukat és ne törjenek el semmit, vagy azért, hogy az enyémek ne törjenek el semmit másnál...
2013. jan. 4. 14:17
 9/27 A kérdező kommentje:
Ja, és persze, hogy fiú a harmadik is.
2013. jan. 4. 14:18
 10/27 anonim ***** válasza:

Okosat nem tudok mondani sajnos én ugyanígy voltam, nem tevrezettem jött a harmadik baba elvetetni nem akartam, de totálisan meghaladta a képességeimet ez a dolog. (erre utólag jön rá csak az ember). A legnagyobbamról közben kiderült hogy tartós beteg stb. Nekünk sincs semmi segítség. Én is a fent említett Otthonsegítünk alapítványhoz fordultam illetve a Családsegítőhöz!! Az mindenhol van és hidd el, valamit kitalálnak hogy segítsenek!!! Kitartást!! Az a baj hogy biztatni se tudlak, mert nekem mióta megszületett a kicsi, azóta se könnyebb, sőt...

Még terhesen egész jól mentek a dolgok.

Egyébként meg kötelező lesz az ovi szóval a nagyobbjaid lassan csak elkerülnek oviba az könnyebbség lesz.

2013. jan. 4. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!