Mi legyen a neve? Kislány néven gondolkodom, szerintetek?
Holnap megyek 20 hetes UH-ra és remélem végre megtudom, hogy kislány vagy kisfiú a babám! Nagyon szeretnék kislányt! Először Zsuzsannára gondoltunk, aztán Anikóra. Most Petránál tartok, de ezzel sem vagyok elégedett és a férjemnek nem elég magyar.
Szép, egyszerű és magyar nevet szeretnék, nem a divat a fő!
Azon szempontokat figyelembe véve, amiket írtál, nekem ezek a nevek jutottak eszembe: Nóra, Zsófia, Noémi, Lilla, Virág, Kinga, Tímea, Enikő, Zita, Viola, Júlia, Orsolya.
Azt nem tudom, hogy a vezetéknévhez melyik lenne jó.
Tetszik valamelyik?
Amiket te írtál, szerintem a Petra elég felkapott név, legalábbis felénk, amúgy nem rossz, bár nekem egy kicsit pattogós, rideg. Zsuzsanna és Anikó mostanában tényleg alig van a gyerekek között, de mégis ismert, egyszerű, de ugyanakkor szép nevek. Az egyik unokahúgom lett Zsuzsanna (Zsuzsinak becézzük), mondták a kórházban, hogy mostanában alig adják ezt a nevet. Anikót a 10 év alatti korosztályban egyet sem ismerek. Ez is olyan név, ami a mostani 30-40-es korosztályban gyakori.
Nekem hirtelen elég sok név az eszembe jutott, ezek közül szerintem szép név az Abigél, Alíz, Boglárka, Bíborka, Bora, Boróka, Eliza, Elena, Fanni, Fédra, Gerda, Hanga, Hanna, Jana, Janka, Kincső, Luca, Násfa, Norina, Panna, Panka, Szófia
Tudom, nem mindegyik magyar név, nekem ezek azok amik eszembe jutottak anno, amikor kislányra számítottam :) Aztán fiú lett, de nem bántam meg.
Ha sikerül választani nevet, mindenképp tudasd velünk :)
Hagyományosabb nevek közül az Andrea, Csilla, Viola, Ibolya, Veronika, Adrienn, Lilla, Sára neveket tudnám ajánlani.
Barátnőm februárban születendő kislánya Karolina lesz, szerintem ez is szép és hagyományosabb név :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!