Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen állapotú (gyerek)...

Milyen állapotú (gyerek) ruhákat adtok a segélyszervezeteknek?

Figyelt kérdés

Sokat vaterázom, és sokszor olvasok olyan értékeléseket, hogy "a vásárolt ruhák fele szakadt, foltos, használhatatlan volt, ment is a szeretetszolgálathoz".

Nem mondom, hogy én a vadiúj állapotú ruhákat viszem oda (nekünk is jól jön az a pár száz Ft, amit esetleg kapok érte, ha eladom), de ezt kicsit durvának tartom.

3 kategóriába szoktam szelektálni a gyerekeim cuccait: eladásra, karisztászba, portörlőnek/rongyoszsákba. A középső kupacba kerülnek a kicsit kibolyhosodott, egy-két pici, alig láthatóan foltos ruhák, amelyek még jól használhatók, de már nem újszerűek. Ha pici szakadás van rajtuk, azt megvarrom, a rongyosakat viszont nem adom oda senkinek. Úgy érzem, ez megalázás lenne.

Nektek mi erről a véleményetek?

2013. jan. 3. 11:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Én ruhagyűjtőbe viszem azokat a ruhákat amik nem kellenek. (saját ruhákról beszélek, mert a gyerekruháknak van helye a családban)

Én nem válogatok, jó minőségű is van közte, de a szakadtat is benne hagyom, hiszen hátha még menthető, de ha mégse, akkor még mindig ki lehet dobni

2013. jan. 3. 11:53
 2/7 anonim ***** válasza:
(a vaterás morál meg eléggé elkeserítő. nem szeretem azt az oldalt, bár én is használom. A "szükséges rossz")
2013. jan. 3. 11:58
 3/7 anonim ***** válasza:

amíg gyesen voltam rosszabbul álltunk anyagilag,akkor csak is a jó állapotú,nem szakadt ruhácskákat feltettem a vaterára,teszveszre.

Most jobban állunk így a jobb rucikat leadom a védőnőnél,mert ő tudja,hogy hol van rá szükség.

Ami meg szakadt és foltos azokat egy külön átlátszó szatyorban kiakasztom a kuka oldalára és elviszik a kukázók.

2013. jan. 3. 12:32
 4/7 anonim ***** válasza:
én a jobbakat eladásra félre rakom ,közepest az ismerösömnek adom ( 4gyereke van pénze az meg nincs is nagyon.) nagyon rosszat én is kukára teszem de eböl van a legkevesebb .
2013. jan. 3. 12:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Hogy őszinte legyek semmilyet, mert egyszer nagyon kiakasztottak. Felhívtam az egyik legnagyobb szervezetet, hogy van 4 zsák gyermekruhám, 3 zsák felnőttruhám, nincs kocsim, megoldható lenne-e, hogy eljöttek érte, mert szívesen odaadnám. A hölgy kioktató stílusban közölte, hogy milyen ruhát adhatok(!), amit nekem kell elfuvaroznom hozzájuk: évszaknak megfelelő, nem a legutolsó divat szerinti,de még hordható, mosva, vasalva, varrva, méretenként és nemenként külön dobozban. Tehát nyáron nem adhatok télikabátot, télen fürdőruhát pl. Elmentem a szomszéd utcába, és szóltam egy ott lakó nagyon szegény családnak, hogy elfogadnák-e, ha igen akkor segítsenek átcipelni, de nincs kivasalva, nem gond-e. Az álluk esett le a meglepődöttségtől, azt sem bánták volna, ha nincs kimosva, hisz azt ők is meg tudják tenni...
2013. jan. 3. 13:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Segélyszervezetnek ruhát nem szoktam adni, egy kivétel volt, amikor a Vöröskereszt gyűjtött az árvízkárosultaknak pár éve. Ám akkor is mondták a hírekben, hogy az embereknek nem igazán a használt ruhákra van szükségük, hanem bútorra, festékre, stb.

Én a gyerekek ruháit (3 van) családon belül adom tovább. Én is kapok másoktól, és nagyon jó,hogy például a négy éves fiamnak még nem nagyon kellett ruhát venni, mert évekre előre rengeteget kaptunk unokatestvérektől.

Ami rossz állapotban van a mi ruháink közt, azokat a férjem a műhelyében elhasználja géprongynak, vagy én itt bent port törölni.

2013. jan. 3. 14:05
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

5-ös, ez nagyon durva...

2013. jan. 4. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!