Gyes majd munka majd új terhesség fog járni tgyás és gyed ha 2013ban szülök és 2012ben történtek az előbbiek?
30 éves vagyok. 22 éves koromtól 27 ig dolgoztam egy cégnél. 27 voltam mikor a fiam született, otthon voltam vele tgyáson majd gyeden(2011.novig), majd gyesen (2012.júl.végéig) , ezután találtam munkát (2012.aug 1től)végre. Túl vagyok a próbaidőn, de 2napja teszteltem és védekezés ellenére pozitív tesztem van. Az ünnepek alatt is már nagyon rosszul voltam, de azt hittem a fiam által az oviból hazahozott hányós vírus miatt. Mindegy, a lényeg hogy tisztában szeretnénk lenni vele, hogy most így mivel a szülés előtt nem lesz meg 2 évem, így nem jár majd tgyás és gyed (össz.2 évig) hanem csak gyes jár? Vagy csak míg dolgoztam (eddig 5 hó meg még amennyit fogok 2013ban) arra az időszaknak megfelelően jár majd tgyás és gyed azaz 8-9 hóra?
Természetesen amíg tudnék, dolgoznék 2013.ban is, de az első terhességnél méhszájzáró műtét kellett úgyhogy lehet hogy most is veszélyeztetett lennék.
Azért kérdeztem, mert a 365 napnak a szülést megelőző 2 éven belül kell meglennie. Ha ez megvan, akkor újra kapod majd a tgyást, utána pedig a gyedet.
Mivel szeptemberre várod, így a 365 nap biztosan meglesz a szülésig, és attól függően, hogy pontosan mikor szűnt meg a munkaviszonyod még több is lehet.
Az sem baj, ha táppénzen leszel szülésig, a biztosított napokba az is beleszámít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!