Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogy gyurmáztok? Egyszerre...

Ti hogy gyurmáztok? Egyszerre csak egy színnel gyurmázhat a gyerek vagy elővesztek többet is?

Figyelt kérdés

Móltkor ismerősnél voltunk, mondta, hogy gyurmázzanak a gyerekek, csomó színű play-doh gyurma volt, erre kitett a gyerekeknek egy darabot, mondta, hogy ő csak egy szín szokott egyszerre adni a gyereknek, így nem keverednek össze a színek.

Nekem ez fura volt, nálunk több színt használnak a gyerekek, ha keveredik, hát kevredeik. Nálatok?

2012. dec. 28. 11:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Én mindig otthon csinálok házilag gyurmát , amit ha bekap semmi baja nem lesz , meg ezt legalább tudom , hogy miből van . Én mindig több színt csinálom
2012. dec. 28. 11:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Tesóm 3 éves kislány. Szerintem ha egyet adnánk a kezébe már csak bosszúból összefirkálná filccel vagy nem tudom. Nem rossz gyerek, ugyan csak szófogadó megbeszéltem vele, hogy ahhoz hogy máskor is tudjon játszani nem szabad összekeverni a színeket és meg értette. Néha van egy kis baki, dehát belefér. Amúgy asszem az a playdoh van nekünk is. Az az amelyik illatos meg kis figurák vannak a tetején a kis dobozoknak? Elmondanám, hogy én 18 évesen tapostam bele a tört fehér szőnyegbe a kéket szóval ennyit erről xD xD
2012. dec. 28. 11:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Karácsonyra a 3 éves lányom gyurmát kapott, kb 12 féle színnel. Mára már egy tiszta szín sincs benne. Én mondogattam neki, hogy ne keverje ôket, de szerintem a gyurmázás célja, nem a színek nem keverése, meg majd szépeket tudunk csinálni a különbözô színekbôl, hanem hogy fejlessze a kéz és ujj mozgásokat és a finom motorikát. Nálunk csak kevert színû gyurmák vannak.
2012. dec. 28. 11:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Én egyszerre 3-4 tégelyt bontok meg neki.

Nem zavar ha össze keverednek a színek.

Akkor lehet valami szépet készíteni, ha színes! Pl. Halacskát, de szemei más színűek mint a teste, vagy csigát...

2012. dec. 28. 11:50
 5/9 anonim ***** válasza:

változó..nem zavar,ha keverednek,de a lányom sokszor az egyszinure voksol(mindig választ egy kedvenc szint,ami nem keveredik ugyan,de elfogy...pici lemorzsolodo darabok,kint felejtjük,stb..)

amúgy én is szoktam házilag csinálni,nagyon jó receptem van hozzá...

2012. dec. 28. 12:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Úgy látszik, én vagyok a kivétel :-), én csak 1 színt veszek elő, mert sajnálom a drága gyurmát. 1-2szer én gyurmáztam neki több színből, de úgy láttam, nem érdekelte jobban, mert tényleg a formázás a lényeg. Amúgy úgy kezdetben úgy gondoltam, hogy amíg ilyen pici (kb 1,5 éves volt) addig nem keverem, hanem majd ha nagyobb lesz, és egyedül is gyurmázik akkor, addig maradjon szépen meg.
2012. dec. 28. 12:43
 7/9 anonim ***** válasza:
5 és 3 éveseim vannak több színt eléjük teszek és összekeverednek óhatatlanul. Nekem agyamra megy hogy állandóan szabályozgatom őket így is így legalább játék közben ami kötetlen és szabadon kellene hogy tevékenykedjenek - nem akarok folyton résen lenni...így összekeverednek igen. De az 5 éves persze már érti hogy azt nem lehet majd szétszedni ...bizonyos időközönként meg veszek újat. Szerencsére nem az a pár száz ft. vág földhöz...ha a 10 ezer ft os játékot "rontanák el" az természetesen más..
2012. dec. 28. 14:00
 8/9 anonim ***** válasza:
ja a 7es vagyok nem play doh-nk van fogalmam sincs az mennyibe kerül, nekünk "sima mezei" színes gyurmánk van.
2012. dec. 28. 14:01
 9/9 anonim ***** válasza:

Én sem veszek elő több színt, pontosabban mind kint van az asztalon, de mindig csak egyet nyithat ki a lányom, mert különben káosz lenne. Nem direkt, hanem nemtörődömség miatt keverednének a színek, vagy száradnának ki teljesen.

Kislányom még nincs 3 éves, és elég szeleburdi.

Ez a maximum, amennyit engedek egyszerre használni, de itt is tilos a keveredés.

[link]

Lányom megértette, nem hisztizik emiatt.

2012. dec. 28. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!