Mitől féltetek gyerekként vagy serdülőként?
Akármit írhattok, amitől kisebb-nagyobb korotokban nagyon féltetek. A listavezető még mindig a sötétség, de ugyanígy előfordul a szekrényben rejtőző mumus, az ágy alatt bújkáló motherbookdriver aki levágja a takaró alól kilógó lábakat, esetleg Freddy Krueger,vagy Krajcáros a Stephen King-könyvből. De én pl. ugyanúgy féltem a világvégétől is, miután megnéztem a Terminátor 2-t, és volt benne az a jelenet. De nagyobbak körében népszerű volt a veszedelmes gyilkos is, aki megszökött a börtönből, esetleg különféle nagy gépektől, pl. vonatok.
Tehát? Mi az amitől féltetek, esetleg még most is féltek?
Egyértelműen a sötéttől és a beleképzelt lényektől féltem legjobban, ezen kívül a robotoktól is.
Később, nagyobb koromban volt egy hülye gondolatom: nem volt az ágyam mellett lámpa, s amikor lekapcsoltam a nagylámpát, sötétben kellett tenni pár lépést az ágyig. Ez alatt mindig azt képzeltem, hogy vki az ágyamban fekszik, és jól megijedek, mikor én is lefeküdnék.
Manapság meg attól félek (vagy inkább azzal hülyítem magamat), hogy mikor kimegyek este, a sötétben etetni a macskát, aki egy kerti faházban alszik, akkor vki ott lesz a sötétben, mondjuk egy betörő, aki arra vár, hogy mi elaludjunk a házban.
15 éves vagyok és két dologtól igazából nem is félek, csak iszonyom van tőle:
1. Bábuk:: nem bírom a Szezám utca féle bábukat, kivéve Elmo,de egyszerűen frászt kapok a többitől.Nem tudom miért,de nem bírom őket.
2. Az olyan képektől ami valamilyen természeti jelenséget, tájat, főként az eget vagy a vizet ábrázolja. Az azokon közlekedő járműveket ,mint hajó vagy repülő.. Ezen kívül nagyon sok képtől ,amik olyan abszurdak.. Például régebben az állatképektől is. Amitől persze most is, de már picit kevésbé.. Mit mondjak még ami eszembe jut. Sok képtől.. Például egyszer még régebben az M1-nek a logóját szerettem volna (ugye a régi kis kék logócska) és a képeknél voltam nem a sima keresésnél így rögtön azokat dobta fel, de nem a logót hanem kocsit és már repültem is onnan elfele. De ez inkább csak a gépen van. Tv-ben és sima képeken ilyen nincs csak gépen. Ami külön "kedvencem" az Dubai.. 1 db képet nem tudok róla megnézni.
Szóval az a két nagy fóbiám van..
Ezen kívül persze a sötéttől féltem és félek még mindig. Plusz vannak különféle iszonyaim. Még nagy kedvencem a pókok... Régen nagyon féltem attól, hogy ha elalszom nem fogok felkelni.
Sőt egy olyan 3 éve magától az elalvástól féltem,nem tudom miért csak egyszerűen olyan furcsa volt,hogy nem tudtam mikor alszok el , de már nem emlékszem pontosan az érzésre. És amikor lefeküdtem kénytelen voltam magamhoz beszélni,mint: Na nyugalom! Szépen fekszünk,levegő ki-be és nemsokára elalszol.. stb..
szóval van pár még ezen kívül is,meg volt..
15\l
Én a Vizipók-csodapóktól féltem. Volt egy mozis plakát a szobámban kiskoromban, és az egyik (akinek sok szeme volt) olyan gonoszan nézett, és bárhová mentem a szobába, mindenhol látott. Borzasztó volt. A mesében viszont szerettem, ott nem volt olyan félelmetes.
Még egy: anyunak volt egy régi vasalója, aminek volt egy piros lámpája (szeme), na attól is nagyon féltem, olyan volt, mintha engem nézett volna.
A sötéttől (még most is).
Vízen átkeléstől... Hidak, nyílt víz, komp, stb. Bár már kenuztam, és a partszakasz mellett nem féltem.
A láblevágó embertől:D
A gyorsan közeledő kocsiktól, amiknek a hangját hallottam, amikor az udvaron voltam.
Ismeretlen, szakállas emberektől...
Pókoktól, meg mindentől ami apró, lába van és gyorsan tud szaladni, és pici...
A katicabogártól még most is rettegek :S:D
Most pedig attól, hogyha lefekszek majd bárkivel is, terhes leszek, mert ugye nem 100%-os a védelem.
Haláltól...
Hátrabukfenc terpeszből.
Az injekciós tűktől egyenesen rettegek, meg a vért sem komálom...
Érdekes fóbiáim vannak..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!