Ha olyan okosak, miért nem gyerekként segítenek?
Nincs benne üzlet.
Konkrétan
De amúgy sem tudnak sokat, csak sokba kerülnek.
Másrészt, még nem léteznek olyan régóta, nincs a dolognak kultúrája. Sztem még részükről sem.
Ennek nagyon egyszerű oka van: mert a gyerek nem beszél, főleg ha lelkileg megtört. A megtört gyerek sokkal kevésbé avat a bizalmába bárkit, mint egy felnőtt, aki viszont tudatában van, hogy segítségre, szakemberre szorul. A gyerekek ilyen helyzetben borzasztóan bizalmatlanok.
Tudom, miről beszélek, négy éves koromban fajtalankodott velem a kezelőorvosom: anyukámék hat éves koromig járattak pszichológushoz nulla eredménnyel - tizenhat éves koromban ugyanaz a nőci többé-kevésbé rendbevágott.
Sok esetben azért, mert nem gyerekkorban visznek el hozzá...
Van gyerekpszichológus is. És nem kell minden csip-csup dologgal hozzá rohangálni, de van olyan szintű esemény, amivel érdemes felkeresni.
Azért, mert gyerekkorban a szülőnek kell "felfedeznie" a bajt, és elvinni a gyereket, de ezt legtöbben nem teszik. Leginkább azért nem, mert be kellene látniuk hozzá, hogy ők tehetnek róla hogy baj van...
AZ esetek nagy százalékéban. Nem minden esetben, ezt én is tudom. (Pl. valaki molesztálja a gyereket, arról nem tehetnek, vagy ha meghal egy szülő, arról sem, tehát vannak ilyen kivételek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!