Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most akkor ez hogy van?...

Most akkor ez hogy van? Felettébb idegesít.

Figyelt kérdés
Kiír egy anyuka olyan kérdést, hogy neki annyira nincs ideje hogy még pisilni sem tud elmenni... annyira le van foglalva. A férje kora reggel megy, késő este jön. De azért délelőtt 11 órakor van ideje GYK-zni :) nemhogy helyette mondjuk elmenne pisilni ha máskor nincs ideje... Vagy bármit... Meg hogy a másik anyuka írja hogy az ő férje is reggeltől estig dolgozik, az anyukájánál laknak, de így sincs ideje... Az én anyám 3 kisgyereket nevelt egyedül egy idegen városban úgy, hogy apám egy hónapban pár napig volt itthon... Nagyanyámmal rossz volt a kapcsolata ezért rá nem számíthatott, más meg nem volt. És még sem panaszkodott soha, de annyira bírom hogy itt az, aki még az anyjával él, és van ideje GYKzni, viszont pisilni nincs ideje az mennyire panaszkodik... Bocsánat de ezt muszáj volt... van még valaki aki egyetért velem? Persze gondolom nem :) Ja és még hagy említsem a "Nincs időm enni" dolgot... biztos a mentő fogja elvinni a gyereket ha fél percre berakja a kiságyba és ken magának egy vajaskenyeret...
2012. dec. 23. 13:03
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja és természetesen a kérdés sem 2 soros, hanem legalább annyi mint az enyém. És a nagyszülők szóba sem jöhetnek.
2012. dec. 23. 13:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ebben igazad van.

De érdekes ez a gyerekneveléses idö dolog.

Egy gyereknél volt idöm, csak nem tudtam a gyereket magammal vinni fürdöt takarítani meg ilyenek.

2 gyereknél már más. Habár most is van idöm délben netezni, de már nehezebb minden, én ilyenkor kajálok, netezek, pisilek egyben.

Ami még közre játszik hogy azért mert egyedül vagyok a gyerekekkel, és senkink nincs a közelben sokszor befásult vagyok és kedvem sincs csinálni otthon semmit. Csak ülök és sajnáltatom magamat. Szerintem rengeteg anyukánál van ilyen.

2012. dec. 23. 13:08
 3/11 anonim ***** válasza:
74%

Általában az egy gyerekesek tesznek fel ilyen típusú "kérdést". Nekem sem volt időm semmire, míg egy gyerekem volt. Na de amióta 3 van (kis korkülönbséggel), azóta komolyan mondom, hogy több időm van mindenre segítség nélkül.

De tényleg.

2012. dec. 23. 13:47
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem is több időm van, mióta kettő van. :) Szervezettebbek a napok, és nekem is muszáj összeszednem magam gyikezés helyett.

Egyébként én is többször gondolkodtam már ezen, de nem tettem fel kérdést, mert a végén még megkapom, hogy mások életében vájkáló arrogáns alak vagyok. Pedig tényleg csak érdekel a jelenség pszichológiája.

2012. dec. 23. 14:04
 5/11 anonim ***** válasza:
78%

Ha pl. egy olyan kislurkót kaptál volna a sorstól mint én, vagy más sorstárs anyuka, akkor neked sem lenne időd GYKzni, max ha alszik. Minden percet vele kell tölteni, nem játszik el magában, szó szerint nem tudok tőle nagyon csinálni semmit. Sok különböző kisgyerek van, mint habitusban, magatartásban, enegriában, és a születés közben ért oxigénhiánynak köszönhetően sok gyerkőc hiperaktív figyelem és magatartás zavaros, ami háromszor annyi energiát követel az anyukától is. És igen, GYK-zom, mert tíz percet megengedhetek magamnak. És az én férjem is reggeltől estig gürizik, nincs ideje segíteni otthon, a ház körüli munkát is én csinálom mindig, próbálva a kisfiam bevonni több kevesebb sikerrel. Sok ismerősöm él a szüleivel, de nem az anyja mossa a gyerek ruháit, takarít, vagy főz (max vasárnaponként), nem a mami látja el a gyereket.

Szerintem a kérdéset provokáló. Nincs joga senkinek kérdőre vonni egy anyukát, hogy hogy mer számítógépezni. Lehet hogy pont az ő gyerkőce is éppen aludt. És miért ne panaszkodhasson valakinek, hiszen kivel tudna beszélgetni ha egész nap melózik a férj, és csak a gyerekkel van.

Engem meg a hiper-szuper anyukák idegesítenek felettéb, akik annyira kiegyensúlyozottak és boldogok, mert gyermekük már mindent csinál magától, korához képest fejlettebb, mindent megeszik, nincs gond vele, nincs probléma, nem szokott az anyuka idegrohamot kapni, minden hippi és szuppi. Egész nap internetezhet. És ez most akkor hogy van?.......

MInden éremnek két oldala van pro-kontra. Nem tisztességes pálcát törni senki feje felett sem.

2012. dec. 23. 14:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Egyetértek :) A pisilésre és evésre kell hogy tudjon időt szakítani. Nekem inkább az van hogy a gyerek 5 percenként igényel, vagy mert kiesett a cumija, vagy mert nyűgös, így 5 perceim vannak szabadon. Ez netezésre elég, főzésre, takarításra nem. De arra ott van a déli alvás, vagy ha nem úgy jön össze, akkor egy nap nem főzök-takarítok, nem lesz senkinek semmi baja tőle.
2012. dec. 23. 14:08
 7/11 anonim ***** válasza:
68%

Nekem is egy gyerekem van,egy 13 hós kisfiú és velem is előfordult,hogy semmire nem jutott időm,mivel nincs el magának és aludni sem nagyon szeret...

Ha el is aludt/alszik 20 percre,akkor én is leülök a gép elé,mert hát ugye ennyi kikapcsolódás jár nekem is és más anyukának is.

Akkor gyorsan feltettem a kérdést amit akartam és kezdődött minden előröl...

2012. dec. 23. 14:08
 8/11 anonim ***** válasza:
Valószínűleg az van,hogy ha akad egy kis ideje,leül netezni.Ennyi.Én is ezt csinálom,mert ez kicsit kikapcsol.És mert épp alszanak a gyerekeim.De,ha felébrednek,nincs megállás újra estig.Ja és előfordul,hogy ilyenkor eszem először,na jó pisilni azért elfutok.De egyetértek azzal a válaszolóval,aki írta,hogy inkább a hiper-szuper,tökéletes gyerekű anyák idegesítik-engem is.
2012. dec. 23. 14:58
 9/11 anonim ***** válasza:
Én igazat adok neked. Ilyen szempontból én pl nem értem nővérem sem. Itt él velünk, egész nap körül van ugrálva, én hozom neki ágyba a reggelit, csinálom a kicsinek a tápszert, segítek pelenkázni, fürdetni, öltöztetni, elaltatni. Jobbára annyit nem teszek vele, hogy nem szoptatom, sajnos erre nem vagyok képes. És akkor délelőttönként segít neki anyum, illetőleg bátyám is ott van neki. Ennek ellenére nővérem is mindig azzal jön, hogy nincs ideje. Nincs ideje mire? Látom, hogy ül és pötyögi a gépet, egész nap chatel. Tiszta chat függő. 3 óránként felsír a gyerek, akkor fél óráig megy az etetés, tisztába tevés és akkor kb ennyi. Mert egyébként tényleg minden meg van helyette csinálva. És múltkor konkrétan azért lettem leb@szva általa, mert hogy hogy képzelem, hogy nem hozok neki perecet reggelire. Bocsánat, ha kicsit vulgáris vagyok, de már nekem kellemetlen ez az egész "nincs időm, pedig k*rvára van" szituáció. Tegnap a skype-os külön órám kellett félbeszakítani, mert jaj úristen, csináljak tápot. Nem tudom, hogy aki egyedül van az hogy csinálja (bár aki ráér netezni, akkor annak biztos van ideje pisilni is), viszont nővéremnek bőven lenne bármire szabadideje, csak azért nincs, mert az ideje 90 %-át chateléssel tölti. Látjuk, nem lehet tagadni.
2012. dec. 23. 15:07
 10/11 anonim ***** válasza:
Utolsó, ágyhogy van kötve a tesód?
2012. dec. 23. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!