Most akkor ez hogy van? Felettébb idegesít.

Ebben igazad van.
De érdekes ez a gyerekneveléses idö dolog.
Egy gyereknél volt idöm, csak nem tudtam a gyereket magammal vinni fürdöt takarítani meg ilyenek.
2 gyereknél már más. Habár most is van idöm délben netezni, de már nehezebb minden, én ilyenkor kajálok, netezek, pisilek egyben.
Ami még közre játszik hogy azért mert egyedül vagyok a gyerekekkel, és senkink nincs a közelben sokszor befásult vagyok és kedvem sincs csinálni otthon semmit. Csak ülök és sajnáltatom magamat. Szerintem rengeteg anyukánál van ilyen.

Általában az egy gyerekesek tesznek fel ilyen típusú "kérdést". Nekem sem volt időm semmire, míg egy gyerekem volt. Na de amióta 3 van (kis korkülönbséggel), azóta komolyan mondom, hogy több időm van mindenre segítség nélkül.
De tényleg.

Nekem is több időm van, mióta kettő van. :) Szervezettebbek a napok, és nekem is muszáj összeszednem magam gyikezés helyett.
Egyébként én is többször gondolkodtam már ezen, de nem tettem fel kérdést, mert a végén még megkapom, hogy mások életében vájkáló arrogáns alak vagyok. Pedig tényleg csak érdekel a jelenség pszichológiája.

Ha pl. egy olyan kislurkót kaptál volna a sorstól mint én, vagy más sorstárs anyuka, akkor neked sem lenne időd GYKzni, max ha alszik. Minden percet vele kell tölteni, nem játszik el magában, szó szerint nem tudok tőle nagyon csinálni semmit. Sok különböző kisgyerek van, mint habitusban, magatartásban, enegriában, és a születés közben ért oxigénhiánynak köszönhetően sok gyerkőc hiperaktív figyelem és magatartás zavaros, ami háromszor annyi energiát követel az anyukától is. És igen, GYK-zom, mert tíz percet megengedhetek magamnak. És az én férjem is reggeltől estig gürizik, nincs ideje segíteni otthon, a ház körüli munkát is én csinálom mindig, próbálva a kisfiam bevonni több kevesebb sikerrel. Sok ismerősöm él a szüleivel, de nem az anyja mossa a gyerek ruháit, takarít, vagy főz (max vasárnaponként), nem a mami látja el a gyereket.
Szerintem a kérdéset provokáló. Nincs joga senkinek kérdőre vonni egy anyukát, hogy hogy mer számítógépezni. Lehet hogy pont az ő gyerkőce is éppen aludt. És miért ne panaszkodhasson valakinek, hiszen kivel tudna beszélgetni ha egész nap melózik a férj, és csak a gyerekkel van.
Engem meg a hiper-szuper anyukák idegesítenek felettéb, akik annyira kiegyensúlyozottak és boldogok, mert gyermekük már mindent csinál magától, korához képest fejlettebb, mindent megeszik, nincs gond vele, nincs probléma, nem szokott az anyuka idegrohamot kapni, minden hippi és szuppi. Egész nap internetezhet. És ez most akkor hogy van?.......
MInden éremnek két oldala van pro-kontra. Nem tisztességes pálcát törni senki feje felett sem.

Nekem is egy gyerekem van,egy 13 hós kisfiú és velem is előfordult,hogy semmire nem jutott időm,mivel nincs el magának és aludni sem nagyon szeret...
Ha el is aludt/alszik 20 percre,akkor én is leülök a gép elé,mert hát ugye ennyi kikapcsolódás jár nekem is és más anyukának is.
Akkor gyorsan feltettem a kérdést amit akartam és kezdődött minden előröl...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!