Most tényleg bennem van a hiba?
Tudom, igazából a párkapcsolatok témába kéne írnom, de ott szinte csak gyerekek írnak.
Nekem van 2 gyerekem, 5 évig voltam velük itthon. Aztán a férjemnek megszűnt a munkahelye, és cseréltünk. Még egy év van a GYES-ből, ő vigyáz most a fiamra. Én nagyon szívesen mentem már el dolgozni, de a gyerekeknek is azért kell valaki itthon. A férjem valamit tud itthonról dolgozgatni. Szóval megbeszéltük, hogy figyel a gyerekre, de nem kell a háznak csili-vilinek lenni, mert akkor tényleg nem maradna már ideje leülni a gép elé.
Én kb. 6-7 óra felé érek haza este. Akkor még főzök, mosok, vasalok, megfürdetem a gyerekeket, rendet rakok. Kb. 10-ig. Aztán beesek az ágyba. A férjem nagyjából a tányért nem rakja el maga után. Be szoktam készíteni reggel a ruhákat a mosógépbe, csak annyit kérek, hogy indítsa el, és ha lejárt teregesse ki. Mindig elfelejti. Tegnap éjjel kivasaltam a ruhákat, kértem, hogy reggel rakja el (már nem akartam bemenni a gyerekszobába), mert a fiam szétdobálja őket. Nem tette meg, összegyűrve találtam meg őket ma a földön.
Szóval ma már elgurult a gyógyszerem, és mondtam neki, hogy rendben van, hogy nem takarít egész nap, de azért ennél többet várok. 120 m2-es házunk van, én nem tudom ezt munka mellett rendben tartani egyedül.
De kár volt szólnom, mert most teljesen ki van akadva. Hogy ő soha nem szólt nekem, ha kupi volt. Ja, de most már 5 és 2 évesek a gyerekek, nem csecsemők, és azért én minden nap csináltam valamit. Meg, hogy most őt hogy lealáztam, mert nem elég, hogy én vagyok a kereső, még ki is osztom.
Kicsit elegem van már ebből, hogy megszakadok, mindent egyedül csinálok, és ha meg szólok, akkor meg nekem legyen lelkifurdalásom.
Ti mit tennétek?
Az egyébként igaz, hogy mindig is úgy gondolta, ha bármi házimunkát megcsinál, azt helyettem csinálja meg, és ezzel szívességet tesz.
Már többször mondtam neki, hogy ketten lakunk ebben a házban, de valahogy neki ez nem esik le. Ezt tudom elég nehéz kiverni a fejéből, hiszen így nőtt fel, ezt látta otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!