Most tényleg bennem van a hiba?
Tudom, igazából a párkapcsolatok témába kéne írnom, de ott szinte csak gyerekek írnak.
Nekem van 2 gyerekem, 5 évig voltam velük itthon. Aztán a férjemnek megszűnt a munkahelye, és cseréltünk. Még egy év van a GYES-ből, ő vigyáz most a fiamra. Én nagyon szívesen mentem már el dolgozni, de a gyerekeknek is azért kell valaki itthon. A férjem valamit tud itthonról dolgozgatni. Szóval megbeszéltük, hogy figyel a gyerekre, de nem kell a háznak csili-vilinek lenni, mert akkor tényleg nem maradna már ideje leülni a gép elé.
Én kb. 6-7 óra felé érek haza este. Akkor még főzök, mosok, vasalok, megfürdetem a gyerekeket, rendet rakok. Kb. 10-ig. Aztán beesek az ágyba. A férjem nagyjából a tányért nem rakja el maga után. Be szoktam készíteni reggel a ruhákat a mosógépbe, csak annyit kérek, hogy indítsa el, és ha lejárt teregesse ki. Mindig elfelejti. Tegnap éjjel kivasaltam a ruhákat, kértem, hogy reggel rakja el (már nem akartam bemenni a gyerekszobába), mert a fiam szétdobálja őket. Nem tette meg, összegyűrve találtam meg őket ma a földön.
Szóval ma már elgurult a gyógyszerem, és mondtam neki, hogy rendben van, hogy nem takarít egész nap, de azért ennél többet várok. 120 m2-es házunk van, én nem tudom ezt munka mellett rendben tartani egyedül.
De kár volt szólnom, mert most teljesen ki van akadva. Hogy ő soha nem szólt nekem, ha kupi volt. Ja, de most már 5 és 2 évesek a gyerekek, nem csecsemők, és azért én minden nap csináltam valamit. Meg, hogy most őt hogy lealáztam, mert nem elég, hogy én vagyok a kereső, még ki is osztom.
Kicsit elegem van már ebből, hogy megszakadok, mindent egyedül csinálok, és ha meg szólok, akkor meg nekem legyen lelkifurdalásom.
Ti mit tennétek?
Hát, ne csinálj meg neki semmit.. pl rá ne moss :D Hidd el, majd elindítja a gépet, ha tisztát akar venni :D Ja, és retkes tányérból is szar enni.
És tök igazad van, én már hamarabb tomboltam volna.
Nem benned van a hiba, az én gyógyszerem is elgurult volna:-).
Megmondanám neki, hogy ne háborogjon, azért abba nem kéne beleszakadnia, hogy hetente kb. 3x bekapcsolja a gépet és kiteregessen. De a férfiak máshogy vannak összerakva. Nem fog egyszerre gyerekre vigyázni és még ezt a minimális házimunkát sem megcsinálva, mert nem megy. Párom is ilyen.
Próbáld neki nyugodtan megmagyarázni, hogy amíg te voltál otthon, megcsináltad a házimunkát ez most nem megy, erőltesse meg magát, mert ha kimerülsz, mindent ő fog csinálni, ha tetszik, ha nem.
Kitartást!
Igazad van!!!
Én januártól kezdek dolgozni és férjem is dolgozik én is többet várok majd tőle januártól mint mikor gyed-en voltam!!!
Annyira "viccesek" vagytok. Milyen kapcsolatokban élhettek, hogy egymásnak "ellenségei" vagytok, olyan kommentek ezek, mintha háborúzna mindenki a férjével, meg striguláznátok, hogy ki hányszor viszi le a szemetet?
Egy férfi nagyon ügyes lehet, de az egójára vigyázni kell. Ha neki esünk, hogy "de béna vagy édesem, ezt meg azt se csinálod?", akkor semmi jóra nem lehet számítani.
Válassz egy olyan időpontot, amikor mindenki nyugodt, nincs porondon a szennyes ruha sem meg a porrongy sem, és üljetek le beszélgetni erről.
Emeld ki a pozitívumokat is, hiszen nem hiszem el, hogy MINDENT rosszul csinál. Fontos a fogalmazás. Ne azt mondd neki, hogy "Te ezt és ezt nem csinálod jól", hanem úgy, hogy a saját érzéseidről beszélj: "Én nagyon fáradt vagyok, nem fér bele az energiámba már minden, ami korábban belefért." Javasold, hogy osszátok le újra a feladatokat. Közben dicsérd meg, hogy milyen jól bánik a gyerekkel. Esetleg készítsetek táblázatot, amiben beosztjátok, hogy ki milyen feladatot végez el, és akkor nincs az, hogy olyat vársz tőle, amiről ő azt gondolta, hogy majd Te csinálod.
Sok szeretettel! Elvégre egy hajóban eveztek, nem?
korábbi válaszoló
Mióta van otthon a gyerekekkel?
Lehet még nem jött bele, hagy egy kis időt neki, neked sem ment elsőre minden.
"Nekem van 2 gyerekem"
Nekem van két gyerekem vagy nekünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!