Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudom mit tegyek! Hogyan...

Nem tudom mit tegyek! Hogyan lehetne szerintetek azt megoldani, hogy ne érezze ki szorítva magát?

Figyelt kérdés

Az első kapcsolatomból van egy 14 éves lányom ! Mikor ő 2 éves volt elváltunk , azóta nem találkozott az apjával ! Majd mikor 10 éves volt újra férjhez mentem ! Nagyon szerette a páromat , megértették egymást ! Majd kb. 1 éve kiderült , hogy terhes vagyok ! Mikor elmondtuk neki , nagyon örült neki , hogy végre lesz egy kis tesója ! De aztán ugye addig mindenki vele foglakozott , mint én , mint a párom kezdett rájönni , hogy a nevelőapjának már nem ő az első az életébe ha nem a picike ( ami szerintem normális , hogy jobban kötődik a sajátjához , mint az enyémhez akit persze még mindig nagyon szeret ) , ugye addig ha elmentünk vásárolni mindig kapott valamit , most pedig a kicsinek is vásároltunk ! Majd amikor megszületett a Panna akit persze imád ! Viszont sokszor eljár otthonról , és mindig azt mondja , hogy mi őt már nem is szeretjük ! Nem akarom , hogy kiszorítva érezze magát , mikor nagyon szeretjük , de a kicsi most a legfontosabb !

Egy tanácstalan anyuka

2012. dec. 20. 13:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

5. vagyok.

Először a pároddal ülj le és beszéljétek át a dolgot. Oké, hogy neki a vér szerinti gyereke a pici, de mivel anno elfogadta a kislányodat is, ezért ugyanolyan felelősséggel tartozik iránta is. Neki ő az apakép, mivel ő nevelte.

Aztán itt a hétvége, az ünnep. Lesz időtök hármasban elbeszélgetni. Amíg a pici alszik, ragadjatok meg egy ilyen pillanatot. Üljetek le vele komolyan beszélgetni. Mondjátok el neki, hogy attól, hogy a kicsi megszületett, ő is ugyanolyan fontos MINDKETTŐTÖKNEK! Nyugodtan fordulhat hozzád és az apukájához is bármikor, bármilyen problémája van. Fontos, hogy érezze és elmondjátok neki, hogy szeretitek (ne legyen DE, mármint hogy szeretünk, de most blabla). Most van abban a korban, mikor már nem gyerek, de még nem is felnőtt, nem igazán tudja helyén kezelni a dolgokat. Nyugodtan, pl. egy vacsi készítés közben poénkodtok, és átöleled, megpuszilod, hidd el, jól fog esni neki. Ebben a korban van az, hogy nem elég mondani, hogy szeretlek, hanem még ki is kell neki mutatni (hiába gondolod már ehhez nagynak, vagy esetleg ő gondolja magát ehhez nagynak).

2012. dec. 20. 14:13
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ! Megfogadom , és még ma este a vacsoránál beszélünk ! Majd megírom , hogy reagált vagy mit szólt !
2012. dec. 20. 14:27
 13/14 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ! Először is beszéltem a férjemmel , aki megértett , mikor haza ért Laura leültünk beszélgetni ! Megértette , és elmondta a bajait , hogy őt mi bántja ! Köszönöm a válaszokat mindenkitől :)
2012. dec. 20. 17:07
 14/14 anonim ***** válasza:
Szuper:)
2012. dec. 20. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!