Nem tudom mit tegyek! Hogyan lehetne szerintetek azt megoldani, hogy ne érezze ki szorítva magát?
Az első kapcsolatomból van egy 14 éves lányom ! Mikor ő 2 éves volt elváltunk , azóta nem találkozott az apjával ! Majd mikor 10 éves volt újra férjhez mentem ! Nagyon szerette a páromat , megértették egymást ! Majd kb. 1 éve kiderült , hogy terhes vagyok ! Mikor elmondtuk neki , nagyon örült neki , hogy végre lesz egy kis tesója ! De aztán ugye addig mindenki vele foglakozott , mint én , mint a párom kezdett rájönni , hogy a nevelőapjának már nem ő az első az életébe ha nem a picike ( ami szerintem normális , hogy jobban kötődik a sajátjához , mint az enyémhez akit persze még mindig nagyon szeret ) , ugye addig ha elmentünk vásárolni mindig kapott valamit , most pedig a kicsinek is vásároltunk ! Majd amikor megszületett a Panna akit persze imád ! Viszont sokszor eljár otthonról , és mindig azt mondja , hogy mi őt már nem is szeretjük ! Nem akarom , hogy kiszorítva érezze magát , mikor nagyon szeretjük , de a kicsi most a legfontosabb !
Egy tanácstalan anyuka
A nagynak most még jobban szüksége van arra, hogy ne legyen kiszorítva, ne érezze, hogy kevesebbet kap.
Sőt, nem igaz, amit az utolsó sorodban írtál, hogy a kicsi a legfontosabb most! A kicsi amúgy is megkapja a törődést, a szabadidődben a nagyra kell a többi energiádat fordítani. Ne csak azt lássa, hogy megint a pici, mindig a pici...
Itt a probléma, az utolsó mondatodban. A kicsi most a legfontosabb! Mert? Én szembeköpném magam, ha egy ilyen mondatot kiejtenék a számon, vagy leírnék (bocsi, ezt nem bántásból írtam, csak kikívánkozott).
Ha már van egy gyereked, akkor nem mondhatod, hogy most a másik a legfontosabb, ilyen nincs. Ő pont abban a korban van, mikor szüksége van az anyjára. Kamasz, lázad, talán az első szerelem is környékezi, gondolom iskolaváltás is van, vagy lesz hamarosan az életében. És még otthon sem számíthat rátok. Jogosan érzi magát kirekesztve. Tessék vele is foglalkozni, kettesben programokat szervezni, ha csak esetleg vele kettesben mennél bevásárolni, már akkor is fontosnak érezné magát. Tanítsd főzni, most jön a karácsony, tanítsd sütni. Ne küldd soha el, hogy de most a kicsivel kell foglalkoznom (lehet, hogy épp olyan dolgot szeretne elmondani, ami neki fontos, és épphogy csak összeszedte a bátorságát, utána már soha nem fogja merni elmondani).
Szervezzetek olyan programokat, ami az ő èrdeklődèsi körènek felel mèg. Vigyètek moziba, bàrhova, ami èrdekli ès amit szívesen csinàl veletek közösen. As is sokat szàmìt ha csak egyikőtök tud elmenni vele, de a kicsit is vihetitek.
Szervezhettek anya lànya dèlutànt, csvargàssal vàsàrlàssal.
Bàr nekem mèg kicsik a gyerekeim a kicsi 2 lesz, a nagy 5 lesz, de a kicsi születèse òta küzdünk ezzel a problèmàval. A nagynak szent meggyőződèse hogy jobban szeretjük a kicsit, pedig dehogy, de picurka most valóban több figyelmet igènyel. De nem szabad csak as egyikre koncentràlni. Valahogy egyenlő arànyban kell megosztani a figyelmet. Beszèlgess a naggyal sokat ès ha kell ezerszer is mond el neki, hogy, ugyanùgy szeretitek. Biztosìtsàtok ròla, hogy hozzàtok bàrmikor bizalommal fordulhat, ha valami bàntja ti mindig meghallgatjàtok.
Első vagyok.
A pici még sokáig nem fogja fel, ha ő kevesebb játékot vagy új ruhát kap, de a nagy már minden apró változást észrevesz.
Ezért kell most őt fokozottan támogatni, odafigyelni, törődni vele. Persze a lényeg az arany középút, azért nem kell átesni a ló túloldalára sem.
A végén ő is jobban fog így a kicsihez kötődni. Tudom, tapasztalat. Én semmit nem erőltettem, de volt, hogy csak a nagyoknak vettem valamit, amikor mentünk pl. új ruhát venni, mivel a picinek rengeteg van, annyi, hogy három gyereknek is elég lenne, ekkor a nagyok szóltak, hogy az öcsinek is vegyünk valamit.
bocsi nem tudtam befejezni !
azt nem magamra értettem ha nem a páromra akinek Panna az első gyermeke , és persze , hogy az ő családja a Pannát szereti jobban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!