Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az albérletben élő, oda...

Az albérletben élő, oda gyermeket vállaló családokról azt gondolod, hogy jómódúak, vagy kicsit sajnálod őket, hogy nincs lehetőségük saját lakásra?

Figyelt kérdés
2012. dec. 18. 15:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Nem gondolok semmit, ilyen szinten szerintem senkire nem tartozik.
2012. dec. 18. 16:30
 12/22 anonim ***** válasza:
17%
Sajnálom őket. (Juj, most megint le leszek pontozva.) Én olyan nagyvárosban élek/éltem, ahol mindenkinek saját lakása/háza volt. Nekem ez a természetes, ez nyújt biztonságot. Az én értékrendembe nem fér bele az albérletbe való gyermekvállalás.
2012. dec. 18. 16:57
 13/22 anonim ***** válasza:
65%
Hála a jó égnek, hogy egyre többen gondolják úgy, hogy jobb mobilisnak lenni, mint helyhez kötni saját magukat. Külföldön nagyon jómódú emberek is élnek albérletben, pedig simán vehetnének házat. De minek? Ha kapnak egy jobb munkát, akkor azért ne költözzenek, mert a régi helyen van ház? Egyébként meg lehet, hogy sokkal szegényebb az, akinek van saját lakása . Lsd utolsó válaszoló. Érzelmileg biztosan szegényebb, mint sok boldog, albérletben élő család.
2012. dec. 18. 18:01
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Érzelmileg, értelmileg azok felett állok, akik lehülyézik a másikat az ő értékrendjük miatt. Szégyelld magad, ha ilyet tanítasz bárkinek is!
2012. dec. 18. 18:53
 15/22 anonim ***** válasza:
Ha értelmileg felettük állnál, akkor megértenéd, hogy vannak olyanok, akik nem akarnak lakást/házat venni, nem pedig nem tudnak. Sajnálni meg nem kell senkit azért, mert albérletben lakik.
2012. dec. 18. 19:13
 16/22 anonim ***** válasza:
Én, ha akartam volna se tudtam volna albérletbe családot alapítani, mert a mi városunkban egyszerűen ezt egyik főbérlő sem engedné meg, vagy csak nagyon kevesen. Itt még kutyát vagy hörcsögöt se tarthatsz. Kisgyerekes családnak egyszerűen nem adnak ki lakást. Ha pedig meglátják a az albérlő hasán, h terhes, azonnal kiteszik valami kamu indokkal, hogy pl. eladja a házat, vagy költözne oda az unokaöccse.
2012. dec. 18. 20:24
 17/22 anonim ***** válasza:
16 os ez melyik város??? ilyet még sose hallottam hogy MINDEN főbérlő ilyen lett volna pedig laktam már pár helyen...bocsi az offért..
2012. dec. 18. 20:39
 18/22 anonim ***** válasza:
30%

Elég hülye egy kérdés. Ennyi számít neked kérdező mások véleménye?

Aki jómódú az Magyarországon nem lakik albérletben mert a saját sokkal olcsóbb ha nem hitelből van. Jómódúnak meg csak az számít akinek van pár milliója a bankba.

2012. dec. 18. 21:05
 19/22 anonim ***** válasza:

Az a jómódú, aki sajátot vesz. Merthogy van neki kidobni való pénze. Ha egy lakás vételára 20M, akkor a bank példának okáért havonta 125.000 Ft kamatot adNA erre a pénzre, csakhogy nem ad, mert a tulajdonos inkább beletolja a tőkét az ingatlanba. Ennyit bukik hát ő minimum a tulajdonlás miatt, plusz illeték, ügyvéd, közjegyző; ha hitelt vesz fel, akkor annak kamata 20 millióra minimum 170 ezer havonta (figyelem, ez csak a kamat, ezt nem magának fizeti, erre még rájön a tőketörlesztés!). Miután megvette, fizetheti a karbantartást és a felújítást, valamint kénytelen elszenvedni az értékcsökkenést.

Aki bérel, az most olcsóbban jön ki, akár jómódú, akár nem. Amit a tulajdonos elbukik az ügyön, azt természetszerűleg megnyeri a bérlő, mert nem neki kell fizetnie.

Bérelni tehát nem luxus és nem is sajnálnivaló dolog, hanem sok esetben gazdasági racionalitás.

2012. dec. 19. 16:10
 20/22 anonim ***** válasza:
Igaz amit leírtál utolsó, csak egy dolgot nem vettél számításba. Ha megveszel egy lakást annak minden plusz költségével, akár hitelre (feltéve ha tudod fizetni) akkor az a tied és a tied is marad, élvezheted minden hasznát, ha úgy alakul eladhatod, kiadhatod, ergo az a pénz amiért megvetted nem "úszik el". Míg ha ha bérelsz egy lakást pl havi 50-ért 10 éven keresztül akkor az alatt a 10 év alatt kifizetsz több mint 10M ft bérleti díjat, de ha onnan kiköltözöl ugyanúgy nincs semmi a fejed fölött. Ugye érted mire gondolok? Ez a probléma azzal ha valaki kényszerűségből van albérletben, mert csak viszi a pénzt és közben sajátra sem tud valószínűleg félrerakni, így örökké csöbörből-vödörbe kerül. Más az ha valaki azért lakik albérletben mert neki így praktikusabb és ezáltal mobilisabb tud lenni, de akármikor tudna saját ingatlant is vásárolni. Nagyon nagy különbség.
2012. dec. 19. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!