Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mondjam el neki vagy sem?

Mondjam el neki vagy sem?

Figyelt kérdés
Van egy barátom aki állítólag szeret,de nem egy a világunk.Nemrég kiderült,3 hónapos terhes vagyok Tőle.De egyúttal most szerettem volna szakítani is vele.Mert külföldre költözöm.Lehtséges örökre.Szóval nem tudom mit tegyek.Ha elmondom neki,akkor Magyarországon kell maradnom,de azt már nem!!! Ha meg nem mondom el,akkor meg egy k..va leszek a gyermekem,és a volt barátom szemében is.Hogy lehetséges hogy külföldre költözhessek anékül,hogy bárkinek is fájdalmat okozzak ezzel?
2012. dec. 14. 02:24
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Terhesen vágsz neki a világnak? Nagyon elszánt lehetsz,vagy nagyon gyűlölhetsz itthon élni, ha ezt bevállalod... minden tiszteletem a tiéd, de azért gondold végig, nem lesz egy sétagalopp. És azért mégiscsak egy kisbabáról, gyermekről van szó, akit nem akaszthatsz a ruhafogasra, ha átmeneti nehézségeid adódnak. Felteszem konkrét munkalehetőség vár, de egyrészt vajon kelleni fogsz oda pocakosan is? És meddig bírsz majd dolgozni? Max egy fél éved van, utána mi lesz? Ki vigyáz majd a babára, ha újra dolgozni kényszerülsz? Mert feltehetőleg szociális ellátásokra nem leszel jogosult. Terhesgonodozás, vizsgálatok, szülés hol, miből?

A másik része a dolognak, hogy - tudom,rossz duma- de a pasinak is joga van a gyerekhez. Pláne, ha szeret is téged... ahogy írod, ragaszkodna is a babához,meg hozzád is.

Próbálj meg vele valahogy megegyezni. Hogy külön éltek, de ne szakítsd el a gyerektől, találkozhassanak. Neked is segítség lenne.

2012. dec. 14. 03:53
 2/2 anonim ***** válasza:

Joga van tudni

Képzeld magad abba a helyzetbe, hogy neked nem mondják meg, h gyereked lesz/ van

Azért mert elmondod neki nem vagy köteles itthon maradni. Terhesen kimész külföldre.

Kétlem, hogy apaságipert akasztana a nyakadba, főleg, hogy nem ér el sehol külföldön.

Kicsit igaz etikátlan, de mikor utazol el adj fel neki ajánlott levelet, amiben leírod...

A gyermeked szemében az leszel amit kialakítasz magadról. Nem kell neki hazudnod akkor sem, ha nem mondod el az apjának, hogy ő létezik. Érthető félelmeid vannak, amit ha elég idős lesz a gyerek, akkor meg fog érteni, de a kezdetektől nem szabad hazudni neki, hanem a saját szintjén elmondani mi miért van...

a te döntésed, nem egyszerű, de minden szempontot vizsgálj meg. Most az érzelmeid elerősödnek, ezekkel a kétségeid is a hormonok miatt, tehát ne dönts elhamarkodottan

2013. jan. 4. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!