Rotavirus elleni ojtashoz mit szoltok? Adjuk be a kicsinek vagy ne!
Na, megint egy jó kérdés.
Kérdező, szerintem szakemberekkel, azaz orvosokkal vitasd meg a kérdést, ne gyakorin. Láthatod, itt csak a veszekedés van. Van aki beadatja, van aki nem.
Én is orvossal beszéltem, nem ajánlotta, elmagyarázta miért nem ajánlja és hallgattam rá. Lehet lepontozni.
Kisfiam 14 hónapos lesz egyetlen egy megfázása volt amióta megszületett, semmi más. Lehet a te gyerekednek szükséges az oltás. Hozzáértővel beszéld meg, ne itt.
Nem adattam be.
1. mert nem jártunk közösségbe és nem lett volna kitől elkapnia
2. nagyon drága
3. tényleg csak pár alfaja ellen véd, tehát ha be is adatod neki, attól még egy másfajta rotát elkaphat
9-es ha normálisan végigolvastad volna a válaszomat, ami az első volt, akkor láthatod, hogy más indok is van, amit elsőként írtam le! ORVOS NEM AJÁNLOTTA!!!!
Nagyon megoszlanak az oltásról a vélemények, én speciel hallgatok a dokinkra, aki nagyon jó orvos, sokan csak fel ilyen jót kívánhatnának maguknak. Nem azt mondom, hogy a szava szent, de mikor azt mondja, hogy volt már rotás betege oltás ellenére, és volt betege aki kórházba került oltás miatt, háááát nem tudom. Én meg mást adattam be amit lehet hogy te nem, de nem foglak kioktatni róla, hogy milyen oltás az amit tényleg érdemes beadatni.
Kedves 6-os. De igen, legyengíti az immunrednszert! Ez tény. Minden egyes védőoltás legyengíti az immunrendszert. Még hogy serkenti... Ennél nagyobb ostobaságot még nem hallottam.
Ja, és orvosi családom van. És ismerősi körben van, aki külföldön a védőoltások kutatásával foglalkozik, igaz, nem rota elleni, hanem influenza elleniekkel, de szépen elmagyarázta nekünk, hogy nem SZABAD beadatni a védőoltásokat és miért. Tudom, hogy vannak orvosok, akik a védőoltások mellett vannak, ezeknek az embereknek a 90%-a meg van vásárolva, a maradék 10% pedig nem jó szakember és maga is jól el van tájólva és az embereket is félrevezeti, pedig csak jót akar.
A védőoltás mindig vita téma, és most teljesen mindegy, úgyis két vélemény lesz. De annyit akartam megjegyezni, hogy óriási tévhitben vagy, ha azt hiszed, hogy "serkenti" az immunrendszert, mert ez nem igaz. Kérdezz meg erről több orvost. Bármilyen védőoltásról is legyen szó, de az immunrendszert gyengíti. Ezáltal fogékonyabb lesz más betegségekre. Lehet, hogy 1-2 ellen beoltatod magad, de 1. a védőoltás sem 100%-os, tehát ugynúgy megeshet, hogy elkapod, ami ellenn oltattál. 2. sokkal, de sokkal nagyobb eséllyel elkapsz majd minden mást. Olvass, nézz, kérdezz utána SZAKEMBEREKTŐL, nem egytől, nem kettőtől, hanem sok-sok véleménynek nézz utána, esetleg a statisztikáknak. De nem az oltóközpont weboldalán, mert az elsősorban csak üzlet.
"Minden egyes védőoltás legyengíti az immunrendszert. Még hogy serkenti... Ennél nagyobb ostobaságot még nem hallottam. "
Nem kell orvosokat kérdezgetnem róla, mert magam is orvosi egyetemen tanulok.
És igen is serkenti, csak talán meg kellene tanulni, hogy hogyan is működik az immunrendszer.
Ugyanis az oltás úgy működik, hogy a enne lévő legyengített kórokozó, vagy annak egy részlete arra készteti az immunrendszer, hogy ellenanyagokat termeljen és memóriasejtek keletkezzenek. Így ha az ember legközelebb találkozik a fertőzéssel, akkor már ismeri, könnyebben tud "támadást indítani" ellen, könnyebben győzi le.
Ezt a "védőoltások kutatásával foglalkozik és ő mondta, hogy ne adassuk be" dolgot meg hiszi a piszi.
Miért foglalkozik azoknak a kutatásával, ha nem is tartja jó dolognak?
Ennyi erővel ne adjunk be semmilyen oltást, hátha megint visszajön a gyermekbénulás meg a feketehimlő.
Kicsit sem érdekes ám, hogy mióta vannak oltások, azóta azoknak a betegségeknek a száma drasztikusan lecsökkent, ami ellen van oltás, holott előtte rendesen irtotta a népet.
6-os ugye ezt te se gondolod komolyan, hogy erősíti az immunrendszert. Az egészből csak pénzt csinálnak, a sok hülye meg elhiszi. Szerintem az egész nagy átverés. És tök hülyeségnek tartom azt, hogy már a bárányhimlő ellen is van kötelező védőoltás.
Kedves Kérdező!
Nektek kell eldönteni, hogy mit gondoltok jónak. Én nem fogom beadattatni a kisfiamnak.
Nem adattuk be.
Sem a saját gyermekorvosunk, sem a kollégáim nem ajánlották.
Sokkal inkább az agyhártyagyulladás elleni védőoltást.
Az okokat (miért nem) fentebb leírták.
De én is azt javaslom, a saját gyermekorvosotokkal konzultáj erről, ne itt a GYk-n kérj véleményeket. Csak vita "generálódik", és "én tudom mert..." válaszokat fogsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!