Szégyelnem kellene, ha inkább azt választom, hogy itthon maradok a gyerekeimmel?
Most várjuk a 3. gyerkőcöt, de sajnos nem sikerült elhelyezkednem előtte (a 2. gyereknél GYES után kirúgtak). Szerencsére anyagi gondjaink nincsenek. Most tehát itthon vagyok és nagyon élvezem! De körülöttem olyan gonoszak (irigyek?) az emberek, nem mondják ki, de szerintem lustának tartanak, kárognak, hogy minek vállaltuk be a 3. gyereket. Pedig egész nap csinálok valamit, és "kormányozom" a családot (mindig van valami). A férjemnek persze itthon semmit sem kell csinálnia, csak a gyerekekkel foglalkozni - imádjuk őket, és ha fiatalabbak lennénk, még többet vállalnánk. Nekünk nagyon jó ez a felállás, csak bánt, hogy rosszat gondolnak rólam.
Én úgy érzem, jobb, ha most pár évig (akár 8) itthon vagyok, nem pedig egy rohangáló idegroncs vagyok havi + 80 eFt-ért...
Nem kell szégyellni, manapság bárkit megszólnak bármiért.
Ami viszont kicsit gáz gondolkodás, hogy biztos az egész világ rád irigykedik. Miért is? Semmi baj nincs azzal, ha valaki otthon van x gyerekkel. Ahogy azzal sincs, ha valakit ez nem elégít ki, esetleg tart attól hogy a férjével történik valami ezért nem meri bevállalni.
Én is itthon vagyok 2 gyerekkel, elkezdtem egyetemre járni és amíg nem végzek, nem megyek vissza dolgozni. Nem hiszem, hogy emiatt nagyon irigyelni kéne engem bárkinek is. Én így döntöttem, más meg máshogy.
Köszönöm a normális válaszokat! Néhány ember van, aki irigykedik, nem az egész világ (szerencsére). De ez pont elég, hogy kellemetlenül érezzem magam (sajnos ilyen vagyok), pedig tudom, nem kéne, ez a mi életünk.
Tanulni tanulok most is - nyelvet, felsőfokú végzetségem már van (többet nem szeretnék). Nekem is hiányzik néha a munkám és a kollégáim, de nagyon stresszes volt és úgy érzem, nem tudnék mindkét helyen megfelelni. Ezért dönteni "kellett", persze az is számít, hogy megengedhetjük magunknak. Ha nem lenne pénzünk, gondolkodás nélkül mennék dolgozni.
Gratulálok mindenkinek, aki dolgozik annak azért, aki otthon van, annak azért. A kemény melót se így, se úgy nem ússzuk meg. Nincs is ezzel semmi baj, csak nagyon gondoszak tudnak lenni az emberek. Biztosan érzékenyebb is vagyok a terhesség miatt.
Minden jót kívánok Nektek!
Nézd, nekem egy gyerekem van, januártól megyek vissza dolgozni. A fizetésemből havonta 20e marad, a többit útiköltségre, ékezésre kell költeni. Nagyon játszok a gondolattal, hogy felmondok, itthon maradok. A fiam csak fél napig lenne bölcsiben, oviban, el tudnám látni a háztartást, nem lenne gondjuk semmire. Keresnék valami kis kiegészítős melót.
Egyetlen dolog tart vissza: mi van ha a párommal valami történik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!