Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell minden rokonnak és...

Miért kell minden rokonnak és ismerősnek beleszólni a névválasztásba?

Figyelt kérdés
Ez előző babánál ugyanez volt. Elmondtuk, hogy mi lesz a név, jöttek az úúúúristenek, meg hogy szegény gyerekkel ne szúrjunk ki ennyire, egész életében ezzel a névvel kell élnie. Hiába magyaráztuk, hogy nekünk tetszik, és egyátalán nem gáz (nem ilyen Esmeralda és JoseArmando), magyar sok-sok éve anyakönyveztethető nevek. Az egy dolog, hogy ritka, de legalább egyedi. A kisfiunk 4 éves és mindenki azt mondja h nagyon illik hozzá a név, nem tudnák másnak elképzelni. Most újra babát várunk, megint ez a helyzet. Miért nem lehet elfogadni, hogy egy gyereknek a szülei adnak nevet? Ráadásul miért akarnék kiszúrni a saját gyerekemmel? Kész vicc az egész. Nálatok is ennyire mentek a harcok?
2012. dec. 7. 12:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Megmondod a neveket?
2012. dec. 7. 12:49
 2/12 anonim ***** válasza:
Szeretnek fontoskodni, azért próbálnak beleszólni. Nem kell velük foglalkozni. nálunk nem szólnak bele. Egyszer kaptunk egy negatív kritikát, a férjem helyre tette az illetőt, azóta csend van, azt mondják jó, és kész.
2012. dec. 7. 12:50
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi is most várunk babát. Még nem tudjuk, hogy fiú vagy lány, de remélem heteken belül kiderül. Édesanyám már érdeklődött, hogy milyen neveket szeretnénk, már fintorgott, hogy a párom választott lánynevet. Azt hiszi, hogy ő nem szólhat bele, nekem kell eldönteni vagy nem is tudom. Csak fontoskodni akar szerintem. Más egyenlőre még nem érdeklődött, hogy hogy fogunk dönteni.
2012. dec. 7. 12:56
 4/12 A kérdező kommentje:
A párom is lerendezett már pár kedves embert, de csak ideig-óráig hat. Az anyósék pl. 2 hetente felhozzák a témát, hogy legyen szegény kisfiú inkább Péter, Miklós vagy Vilmos, mert ezek olyan megszokott nevek -.- Ideggörcsöt tudnék kapni tőlük..
2012. dec. 7. 12:56
 5/12 anonim ***** válasza:
Mi a nevük?
2012. dec. 7. 13:00
 6/12 A kérdező kommentje:
A nagyobbik Medárd, a pocaklakó Zotmund lesz.
2012. dec. 7. 13:03
 7/12 A kérdező kommentje:
Pontosan erről van szó! Ami döntésünk, és nem kérdeztük senki véleményét. Mégis mindenki úgy beszél, mintha lenne köze hozzá. Jó, még talán a nagyszülőknek van is. De könyörgöm, a 25. rokonnak mégis miért nem mindegy? :D
2012. dec. 7. 14:37
 8/12 anonim ***** válasza:

A Medárd baromi jó név, nem értem azt miért kellett leszólni. Viszont a Zotmundnál az én szemem is kikerekedett picit, de ha nektek ez tetszik, adjátok ezt.

Az én rokonaim is ilyenek, sőt...szinte egy cipőt nem tudok megvenni magamnak az ő kritikájuk nélkül...

2012. dec. 7. 16:05
 9/12 anonim ***** válasza:
A Medárd jó név.A Zotmundot most hallom először így nagyon szokatlan furcsa név számomra.Ha nektek bejön ,miért ne adnátok.A rokonok rinyálását,meg engedjétek el a fületek mellett.Elhiszem,hogy idegesítő.
2012. dec. 7. 16:09
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem kb mindenkinél beszólnak a rokonok ,ha névválasztásra kerül a sor. Én Szófiának neveztem el a lányom, na az első amit kaptam, hogy nem jó, mert a Szofi egyenlő a Sopianae cigivel. Az már kicsit sem zavarta az okoskodókat, hogy amúgy Olaszországban élünk, ahol a kutyát nem érdekli, hogy Mo-n minek neveznek egy cigaretta márkát. De mind1. Nekem ez amúgy sem jutott eszembe. Minden névbe bele lehet kötni ilyen vagy olyan módon. Bár én még nem hallottam az általad említett neveket azelőtt. Ezek magyar nevek? Lehet azért nem, mert mindig is vmi nemzetközi névben gondolkodtam :D
2012. dec. 7. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!