Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » "Kifelé ne! " - Miért kell...

"Kifelé ne! " - Miért kell beleszólni abba, hogyan csinálom?

Figyelt kérdés

Elmúlt 2 hétben folyamatosan "kapom az ívet" anyukáktól, hogy ne kifele toljam a babakocsit.

Tehát a gyerekem ne a tájat és az embereket nézze, hanem engem.

Teszem hozzá, hogy 13,5 hónapos gyerekről van szó, nem éppen most ülni tanulóról. Emellett sport babakocsink van (PC 610-es), ami csak úgy tolható! Épp azért vettem pár hónapja, mert nagyon imádom és szerintem praktikus. Na, de nem is ez a lényeg!

Szóval, az elmúlt 2 hétben az ősanyák kezdtek megrohamozni. Boldog - boldogtalan megállított, odaszólt, hogy ne toljam kifele a gyerekem, mert nem tesz jót a nyakának, kommunikációs hiányok fognak előlépni és stb.

Valamint az egyik mondta, hogy olvassak ennek nyugodtan utána, mivel én szívtelen vagyok, mert nem a gyerekem érdekeit nézem és nem vele törődök!

Utána olvastam. A hordozós témát még megértem, de ez a babakocsis .. hát azért ez már durva!

A gyerekem nem attól lesz kommunikáció hiányos, hogy babakocsizásnál nem beszélek hozzá (mellesleg beszélek, csak nem folyton). Emellett itthon és a babás foglalkozásokon állandóan "beszélgetünk". Tehát, nem hinném, hogy pocsék szülő lennék. Elég sokat foglalkozunk a szemünk fényével.

Ráadásul, a nyakát forgatnia kell? És ez mért gond?! Ha ül a földön, akkor nem kell?!

Amíg normál babakocsink volt, addig a lányom állandóan majd kiesett a babakocsiból, hogy lássa mi történik előre fele. Azért is cseréltük le, mert megunta, hogy engem lát.

Eddig szépen tűrtem a "jó tanácsokat", de most már kicsit kezd felmenni a pumpa.

Nem akarok vulgáris lenni senkivel sem, de nem csípem, ha boldog - boldogtalan kioktat bármivel kapcsolatban is.

2012. szept. 12. 12:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%
Jézusom,ez a legújabb baromság,amit hallok!Nekem 2 fiam van,jelentem makk egészségesek,a kommunikáción is nagyon jó,és igazi érzelem gombócok.Pedig kifelé tudtam csak tolni(nem átfordítható a kar).Hamarosan megérkezik a 3. pici,és neki is ilyen kocsija lesz/van.Szerintem ne foglalkozz velük.Ez már az agybaj első jele.Vagy nagyon unatkoznak.
2012. szept. 12. 12:31
 2/13 anonim ***** válasza:
66%

Na igen.

Azt meg még ráadásul elfelejtették mondani az ősanyák, hogy a kifelé tolástól ráadásul két feje, három szeme lesz a gyereknek, a füle 2,5 évesen veszettül elkezd szőrösödni, és csigák nőnek a pocakjában.

Ezt ausztrál -új zélandi szakértők mondták, akik kizárólag a kiskegyednek nyilatkoztak.

2012. szept. 12. 12:39
 3/13 anonim ***** válasza:
46%

Úristen!!!Mi van???

Jajj ezt nem hiszem már el.Milyen hülyeség ez már megint könyörgöm.Mert miért jó, hogy a baba kocsiban mondjuk 1 órás séta során téged bámul???Nem jobb a fákat, autókat stb..nézni??Azzal nem tágul a kis tudata?Új dolgokat fedez fel, te meg így is tudsz vele kommunikálni.

Érdekes eddig engem senki nem állított meg semmilyen dologgal, de megkapná tőlem a magáét az biztos.

Könyörgöm ne foglalkozz ezekkel, mert csak becsavarodsz.Tégy mindent a saját legjobb belátásod szerint.Nem is értem egyesek, hogy veszik a bátorságot, hogy más életébe bele szóljanak!!!

2012. szept. 12. 12:42
 4/13 anonim ***** válasza:
55%
Azt hiszem, egy anyukának legalább olyan fontos megtanulni nem meghallani másokat , mint megtanulni foglalkozni a kisbabájával. Rémes, manapság milyen területen vezetik le egyesek saját belső feszültségeiket. Elképesztő! Tedd csak, ahogy Te jónak látod! Nem csinálsz semmi rosszat!
2012. szept. 12. 12:46
 5/13 anonim ***** válasza:
59%
Agy rém!!! Szólj vissza nekik frappánsan! Mondd pl azt, hogy eddig olyan szinten működött a kommunikációtok, hogy amikor egy nap magaddal szemben volt a gyermeked, megszólalt, és azt mondta, hogy :" Édesanyám! Unom már, hogy semmit sem látok a városból, tégy meg egy szívességet! Vegyél kérlek nekem egy olyan babakocsit, amiből rendesen kilátok!" :) Én valami ilyesmit mondanék. Vagy ha rosszabb napom lenne, elküldeném a búsba. :)
2012. szept. 12. 12:48
 6/13 anonim ***** válasza:

hűű,nagyon nem irigyellek..Én is olvastam erről,aztán kicsit hajlottam is rá,aztán rájöttem,h hülye vagyok én....:D

Nekünk forgathatós,így nálunk változó a dolog,de ha felém néz,akkor sem beszélek hozzá folyamatosan,és nálunk is tök sokszor, van,h azért fordítom meg,mert látom,h unja a fejem...

A kifelé hordozás más téma,azzal én sem értek egyet,de,hogy odamenjek valakihez,és ezért beszóljak neki,na az már nevetséges..Ő dolguk,ő gyerekük,és valószínűleg akkora károkat azért nem okoznak ezek a dolgok(ahogy a kenguru sem),mint ahogy néhányan beállítják...Nekem van egy babás könyvem,és abban még illusztrációként is kifelé van hordozva a gyerek,kenguruban..(pedig nem egy régi darab..)

Szóval én legközelebb megkérdezném,hha ő olyan tökéletes mintaanya,akkor miért nem a saját gyerekével foglalkozik,a tiéd helyett..

2012. szept. 12. 12:53
 7/13 anonim ***** válasza:
79%

Én hordozós(Most) és régebben babakocsis anyuka vagyok.A lányomnak 5hónaposan vettünk egy sportkocsit.Imádta.Állandóan mentünk mindenfele... Egyszer azonban egy addig ismeretlen helyre kellett mennünk,ahol 2 nagy németjuhász kutya mellett kellett elmenni. Hát ugy megijedt szegénykém,hogy azóta be se akar ülni a babakocsiba.(Talán most 2 év elteltével kezd újra érdeklődni..)

Mondjuk az oké,hogy a hordozó(nem kendős ősanya vagyok leszögezem,hanem meitai-t használok) ne kifele legyen a baba benne,mert ha megijed nem tud hova bujni.. Multkor épp láttam egy kifelé siró babát..

Az hogy a babakocsiban kifelé van a baba,hát aki megteheti hogy olyat vegyen amiben felém van a baba az vegye meg. NEkem erre nincs felesleges 30-40-50ezer forintom..

Csak halkan súgom meg,hogy azért jönnek a letámadások,mert októberben azt hiszem lesz a Nemzetközi babahordozó hét.. [link] Egyébként sok embert látok én magam is hogy pl tolja a babakocsit és telefonál,vagy ne adj isten ott bagózik a gyerek feje felett..

2012. szept. 12. 12:55
 8/13 anonim ***** válasza:
10%

Akkor most dobjam ki a kis esernyőkocsimat, amit városi rohangáláshoz a kocsi csomagtartójában szoktam tartani? Na ne már :-)

Vegyél be leszarint, kedves kérdező, és sétáljatok sokat!

2012. szept. 12. 12:55
 9/13 anonim ***** válasza:
10%
Jézusom! Én még ilyet nem is hallottam. Sőt, nem is nagyon láttam még olyan babakocsit, amiben egy ennyi idős gyerek ült, és befelé volt fordulva. Jó biztos van ilyen is, de az esetek 90%-ban az ilyen babakocsikban már nem az anyjukat bámulják a gyerekek. Ne törődj velük, frappánsan szereld le őket.
2012. szept. 12. 13:10
 10/13 anonim ***** válasza:
10%

AZ ilyen anyukák gyerekei meg azt fogják megtanulni, hogy kell beledumálni más dolgába...

Baromság amúgy.

Nekem ikreim vannak, mindig kifelé voltak. Semmi gond a kommunikációjukkal.

Komolyan mondom egyes anyukák már minden marhaságba belekötnek. Ennyire unatkoznak???

2012. szept. 12. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!