"Kifelé ne! " - Miért kell beleszólni abba, hogyan csinálom?
Elmúlt 2 hétben folyamatosan "kapom az ívet" anyukáktól, hogy ne kifele toljam a babakocsit.
Tehát a gyerekem ne a tájat és az embereket nézze, hanem engem.
Teszem hozzá, hogy 13,5 hónapos gyerekről van szó, nem éppen most ülni tanulóról. Emellett sport babakocsink van (PC 610-es), ami csak úgy tolható! Épp azért vettem pár hónapja, mert nagyon imádom és szerintem praktikus. Na, de nem is ez a lényeg!
Szóval, az elmúlt 2 hétben az ősanyák kezdtek megrohamozni. Boldog - boldogtalan megállított, odaszólt, hogy ne toljam kifele a gyerekem, mert nem tesz jót a nyakának, kommunikációs hiányok fognak előlépni és stb.
Valamint az egyik mondta, hogy olvassak ennek nyugodtan utána, mivel én szívtelen vagyok, mert nem a gyerekem érdekeit nézem és nem vele törődök!
Utána olvastam. A hordozós témát még megértem, de ez a babakocsis .. hát azért ez már durva!
A gyerekem nem attól lesz kommunikáció hiányos, hogy babakocsizásnál nem beszélek hozzá (mellesleg beszélek, csak nem folyton). Emellett itthon és a babás foglalkozásokon állandóan "beszélgetünk". Tehát, nem hinném, hogy pocsék szülő lennék. Elég sokat foglalkozunk a szemünk fényével.
Ráadásul, a nyakát forgatnia kell? És ez mért gond?! Ha ül a földön, akkor nem kell?!
Amíg normál babakocsink volt, addig a lányom állandóan majd kiesett a babakocsiból, hogy lássa mi történik előre fele. Azért is cseréltük le, mert megunta, hogy engem lát.
Eddig szépen tűrtem a "jó tanácsokat", de most már kicsit kezd felmenni a pumpa.
Nem akarok vulgáris lenni senkivel sem, de nem csípem, ha boldog - boldogtalan kioktat bármivel kapcsolatban is.
Azért a bagózás teljesen más téma, mint a babakocsis és hordozós "kifelé ne!".
A bagózós dolog én is elítélem mélységesen, de úgy gondolom, hogy ettől függetlenül nincs jogom oda menni az anyukához és szólni neki, hogy azért ne a gyerek fejére hamuzzon és ne ott nyomja el a cigi csikket.
Lehet, hogy most lesz a világnap, legyen is! Remélem jóóóó sokan lesznek és értelmes is lesz neki!
Ettől függetlenül pedig nem hinném, hogy akkora kárt teszek a gyerekemben, mert nem engem néz 0-24-ig, hanem mást is.
Én nem vagyok ősanya! Bevallom és nem szégyenkezem érte. A lányom is tudja, hogy vannak percek, amik az enyémek. Ilyen pl. a wc-zés, a telefonálás, az elpakolás.
Úgy gondolom, hogy egy gyermeknek felkel tudni fognia, hogy nem körülötte forog csak a világ. És anyuci, apuci nem fog állandóan az ő kedvében járni.
Ha főznöm kell, akkor főznöm kell. Ezért kell a gyereket megtanítani egyedül játszani, hogy elfoglalja magát arra a max. 30-60 percre!
És, ha emiatt leszek elítélve, mert a saját anyámmal beszélek 5 percet telefonon és azt nem a lányomra használom ki, akkor sajnálom!
Az vesse rám az első követ, aki 24 óra alatt nem akar 5 percet sem a gondolataiban "ellenni", gyermek nélkül!
Mindenki más, mindenki másképp gondolkozik. Az én lányom maximálisan elfogad engem, tudja, hogy mikor mi következik.
Mégis boldog, kiegyensúlyozott, fejlettebb a korához képest.
Mindent megkap, amire csak szüksége van. És ebbe nem a tárgyakat értem, hanem az érzelmeket, kötődéseket!
Szia!
Nekem is állandóan mondták, hogy miért kifele néző babakocsit vettem, aztán egy idő után, meg azt is még hozzátették, miért nem forgatható fogantyúst, így elkezdtem más környékekre járni, nem a szokásos úton, mentem ahol lépten- nyomon beleütköztem volna az Okos Ismerősökbe. Akkor kezdtem újra arra felé járni, amikor már mindkettő gyermekem elhagyta a babakocsit.
Én mondjuk meg tudtam tenni, mert amúgy se vagyok egy óriási társasági lény.
Kérdező: a 11-es kommented- komolyan mondom- megérdemelne egy külön topicot.
Leszögezem, hogy maximálisan egyetértek veled, és: VÉGRE!
Eddig sok olyan hozzászólást olvastam, ahol - többnyire anyuka- vagy egész nap a friss levegőn van a gyerekkel ( mert most jó idő van, és az a gyereknek jó- ezt nem is vitatom),->kérdésem: a többi dolgát mikor tudja elvégezni: éjszaka? Vagy irigy vagyok?:))
Vagy: egész délután csak vele játszik/foglalkozik/beszélget ->bevallom: erre én nem vagyok képes. Kellenek a kis megszakítások, amikor vagy főzök/takarítok, vagy csak éppen olvasok 10-15 percet, stb.
Erre szokták volt mondani, hogy ekkora önző b@romnak minek kellett a gyerek?:))
Viszont azt látom, hogy teljesen kiegyensúlyozott és jól fejlődik úgy is, hogy KIFELE TOLOM, és nem egyfolytában "egymás fenekében vagyunk".
Na szóval szerintem nyugodtan told kifele, mert teljesen normálisan gondolkodsz, és abból nagy baj nem lehet:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!