Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek a következő esetben?

Mit tennétek a következő esetben?

Figyelt kérdés

A történet nem az enyém,de szeretném meghallgatni mások véleményét is.Édesanyám egyik ismerőse babát vár,a genetikájuk többszörösen pozitív lett.Nagy valószínűséggel beteg lesz/lenne a kicsi,de még újabb vizsgálatok várnak rájuk,közel 1 hónap telik el még.

Anyukám azon az állásponton van,hogy nem várna hetekig,hiszen a baba növekszik és talán így még fájdalmasabb lenne elveszíteni.Én viszont mindenképpen ragaszkodnék a kicsikémhez,bármi történjék.

Remélem sosem leszek ilyen helyzetben,szörnyű lehet átélni!Tudom,hogy nincs közöm hozzá tulajdonképpen,de mégis érdekelne,hogy ti hogyan éreztek a leírt történettel kapcsolatban?

2009. aug. 19. 10:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
hát nem könnyű... hány hetes most a terhesség?
2009. aug. 19. 10:20
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent pontosan, hogy a genetikájuk többszörösen pozitív lett? Down-kóros lesz a kicsi?
2009. aug. 19. 10:25
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok gonosz ember, csak őszinte, de ha az én terhességemnél derülne ki, hogy esetleg Down-kóros lesz a baba, én elvetetném... Sajnálom. :(
2009. aug. 19. 10:26
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha nekem Down-kóros magzatom lenne, megtartanám, de előkészületeket tennék, hogy születése után megkapja a kellő törődést (pl. szívműtét, ha kell). A Down-kórosok nagyon sok szeretetet képesek adni, és megfelelő neveléssel, képzéssel önmagukat ellátó felnőttekké képesek válni. Adnék neki esélyt az életre.
2009. aug. 19. 10:35
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon nehéz valóban ez a kérdés...de valószínűleg én is elvetetném.Még belegondolni is szörnyű!

2009. aug. 19. 11:06
 6/13 A kérdező kommentje:
Úgy tudom,hogy nem csupán a Down kór a baj,ezért vár még rájuk vizsgálat.Most 17-18 hetes terhes a lány.Az apuka transzplantált,több féle gyógyszert is szed,emiatt károsodott a baba.Hjjaj,olyan rossz ilyenekről hallani!:(
2009. aug. 19. 11:55
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon rossz, ha valakinek beteg a babája. Én is elvetetném akármilyen nehéz is. Azét vannak ezek a vizsgálatok, hogy ki lehessen szűrni az ilyen eseteket. Egy beteg gyermeket felnevelni nem egyszerű, de lehetséges. Azonban a gyermek egyszer felnő, és a szülei nem fognak tudni neki segíteni, akkor ki gondoskodik majd róla?
2009. aug. 19. 11:58
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan nagyon fájna de én is elvetetném. Én sem vagyok gonosz ember, de többekkel egyetértek itt. Ha velem valami történik ki törődik vele? Egy beteg gyerek egésznapos elfoglaltság, tehát nem tudsz dolgozni, igy viszont a mai válságos helyzetben, nem valószinű hogy apa eltudná tartani a családod. Az a gyereknek sem jó.

nekem olyan ismerősöm van akinél a születés után derült ki hogy Down-koros a kicsi. Akkor biztos felnevelném.

2009. aug. 19. 12:32
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is elveteném, nem csak azért, mert a szülőnek nehéz, nem hiszem, hogy a gyereknek jó. Nem hiszem, hogy ő élvezni tudná az életet, hogy boldog lehetne, az neki is egy szenvedés. Már ha egyáltalán felfogja.
2009. aug. 19. 12:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Elvetetném. Szerintem senkinek nem jó egy sérült gyermeket nevelni. Álszent aki azt hiszi ezzel valami jót tesz. Persze ha csak születés után derül ki az más !! Azokat a szülőket csak csodálni tudom és minden elismerésem az övék. Őszintén !
2009. aug. 19. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!