Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az hogy mindenhol...

Miért van az hogy mindenhol azt hangoztatják hogy egy anya legyen külön is a gyerekétől, ápolja a kapcsolatát, figyeljen kicsit magára is stb. de ez mégse megy mert rossz érzést okoz?

Figyelt kérdés
Úton mentén ezt hallani mostanság hogy nem attól lesz jó anya valaki ha egyfolytában csak ő van a gyerekével (nyilván nem a pici pár hónaposra gondolok aki ha mondjuk még anyatejes is akkor nehezen bízható azért másra). És az elv teljesen jól is hangzik meg érthető hogy ne csak a gyerekről szóljon az egész élet de mégis akkor miért megy olyan nehezen nekem is de másoktól is hallottam hogy ha vkire rá is bízzák a kicsit folyton ott járnak a gondolatai, nem tud kikapcsolni, rohan haza hozzá stb. Akkor most melyik érzésünkön kellene "erőt venni" tehát mivel teszünk jobbat magunknak, a párkapcsolatnak, a gyereknek, ha elengedjük azért akkor is ha nekünk fáj vagy ha a szívünkre hallgatunk?
2012. nov. 30. 08:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem felül kell emelkedni, mert ezzel szolgálod a gyerek érdekét.
2012. nov. 30. 09:39
 12/18 anonim ***** válasza:
29%

egyáltalán nem túlzás,ne aggódj! teljesen természetes,hogy a kicsi gyerekeddel akarsz lenni,és rengetegen nevelik így a gyereküket.A nevelési "stílus" neve: kötődő nevelés.Ha beírod a google-ba,kiad róla sokmindent.

Az első óvoda 1825-ben nyílt meg,addig évezredeken át a kisgyerekek otthon voltak az anyjukkal,ez így természetes.Ez csak a modern kor "vívmánya",hogy az anyákat is elzavarják dolgozni.

2012. nov. 30. 09:55
 13/18 anonim ***** válasza:
Ne úgy állj,hozzá,hogy lepasszolod,mostanában csak azt hallani az rossza anya aki nincs vele 24 órában születésétől kezdve aki ráhagyja a nagyszülőre,vagy az apukára vagy a keresztszülőre.Ha te nem akarsz nélküle lenni ne legyél,de én nekem jól esik a kikapcsolódás,jól esett mellette tanulni,jól esik most dolgozni is.Egyszerűen engem nem elégít ki az,hogy 24 órában a gyerekkel foglalkozom.valahogy az is jól esik ha a párommal kettesben lehetek,és szerintem az a jó,ha a nő nem hanyagolja el sem a férjét sem magát csak azért mert gyereke van,én 1-2 hetes kisbabám is otthon hagytam anyukám vigyázott rá,még 1 órát elmentem sétálni vagy venni egy-két dolgot,depressziós voltam és nem bírtam a lakásban ülni,egyszerűen muszáj volt kimennem,ugyanígy mikor 2-3 hónapos volt esténként lefektetés után elmentünk este a párommal a következő etetésig,és Ő ott aludt a szobába a szomszéd szobába ott voltak anyósomék,így mindenkinek kényelmes volt.Ezeknek köszönhetően a fiam képes elaludni akkor is ha mama van vele akkor is ha az anyósomék,akkor is ha a nagybátyja,nagynénje van vele,mindenkit szeret,társaságkedvelő,kiegyensúlyozott a bölcsibe az eleje óta imád járni egy könnycseppet se ejtett,sose volt olyan hogy nem tudtam mellette pisilni sem.Nekünk így a jó,Már elmúlt 1,5 éves és nagyon önálló. Nagyon jól esik,hogy ki tudunk kapcsolódni amikor már nagyon elfáradtunk a hétköznapokban. Mindenkinek más a jó,de az biztos,hogy nem csinálnám másképp.
2012. nov. 30. 10:10
 14/18 anonim ***** válasza:
bocsánat lemaradt,hogy anyukámban bízom meg a legjobban az összes rokon közül,sokszor van az,hogy még elmegyünk bevásárolni,kisfiunk az imádott Mamával lehet,2 naponta találkozik a mamával,mert igényeli,ugyanígy 1évesen mennünk kellett sokat játszótérre mert igényelte más gyerekek társaságát
2012. nov. 30. 10:13
 15/18 A kérdező kommentje:

Nálunk gondolom az is a baj hogy nem megbízható az az egy szál nagyszülő aki van. De mondjuk más megoldás is lehetett volna, keresztanyja keresztapja van és kedveli őket.

Egyébként igényem nekem is lenne nyilván munkára meg szórakozás ilyesmi, de sokkal erősebb bennem ez az utódvédő mechanizmus vagy nem is tudom hogy hívjam...hogy minden porcikámmal azt érzem hogy nem hagyhattam magára 3 éves kora előtt nem tudom miért érzem így, mindent hozzá igazítottam (azért nem rabszolgai módon, tehát van kialakult napirendje este 8tól alszik kicsi kora óta reggelig, és délután is kötelező csendes pihi van meg tudtam itthon mozogni tornázni vele majd később alvásidejében nélküle is tehát nem szűnt meg az életem azért).

2012. nov. 30. 11:41
 16/18 anonim ***** válasza:

Jajj első vagyok bocsi én azt hittem egy pár hónapos max éves babáról van szó.

3,5 éves gyereket persze, hogy ott kell tudd hagyni kicsit. Nem fog beilleszkedni az oviba se meg baromi féltékeny lehet a kicsi tesóra majd..

2012. nov. 30. 11:47
 17/18 anonim ***** válasza:

A saját példámat tudom neked elmesélni, engem is így neveltek, soha nem "passzoltak le", még nagyszülőkhöz sem. Hát sajnos meg is lett az eredménye, nehezen illeszkedtem be az oviba, sőt minden áldott nap az ablakban bőgtem 3 éven át és még az ált. iskola 1. osztályában is fél éven keresztül. Elég erősen introvertált vagyok, idegen társaságban például alig szólalok meg, így mindig mindenki "mufurcnak" néz, és később, mikor kialakulnak a baráti kapcsolataim mindenki elmondja, hogy teljesen félreismert, mert olyannak nézek ki, mint akit senki más nem érdekel.

Ma már tudatosan próbálok ez ellen tenni, de sokszor meg kell erőltetnem magam.

A kislányodra kell tekintettel lenned és igenis hagyni, hogy mással is legyen, ne csak veled. Tudom, hogy nem könnyű, de sajnos a mai világban az ilyen emberek mint én is, nehezen érvényesülnek. Próbáld ésszel megmagyarázni magadnak, hogy a kislányodnak ez a jó és ez nem egy végleges, állandó állapot, csak néhány szabad óra egymás nélkül. Attól a gondolataidban persze ott van, de kell neki más társaság is. Senki nem veszi el tőled, és ő sem veszti el az anyukáját, csak egy pici időre más ingereket is kaptok mindketten, hogy aztán feltöltődve ismét egymással foglalkozzatok.

2012. nov. 30. 11:59
 18/18 anonim ***** válasza:
Azért vagy vele te a nap 24 órájában,mert nincs apuka?Az apukáról nem írsz.Nálunk nem volt apuka,mert sajnos meghalt,amikor 6 hónapos volt a gyermekem.A nagyszülőkre nem számíthattam,de egyébként senkire a családban.Így aztán az élet adta,hogy örökösen csak mi voltunk egymásnak.Mégis mikor oviba ment,az óvónénije megkérdezte,járt-e bölcsibe,mert az első pillanattól kezdve simán beilleszkedett a csoportba,pedig nem járt bölcsődébe,csak annyi időt töltött közösségben,amennyit a játszótéren töltött időnként.Élvezte,hogy oviba járhat.Iskolai,munkahelyi beilleszkedéssel sem volt soha problémája,barátokat szerzet,társaságban kedvelik.Én dolgoztam oviban,s az a tapasztalatom,hogy ha a gyerek nem szeret oviba járni,annak mindig oka van,vagy óvónővel,dajkával,vagy gyermektársával konfliktusa,súrlódása,rossz érzése lehet,amiért sír és nem akar menni.Vagy az óvoda légköre sivárabb,mint az otthoni,mert sajnos ilyen óvoda is akad,én ismertem ilyet.Én megpróbálnám kideríteni,miért sír,ha oviba kell menni,s ha csak azért,mert ,,anyás",akkor elbeszélgetnék vele,hogy miért is jó oviba járni,többször el is báboznám ;babákkal,plüss állatokkal eljátszanám neki az óvodát,így biztos,hogy megkedveli.Ha sokat vagy együtt a gyermekeddel,az csak jó lehet,nem kell ezért bűntudatodnak lenni,anya és gyermeke együtt,ez természetes.A csonka család nem a legideálisabb,apa,anya mintára szüksége van a gyermeknek.
2013. dec. 11. 01:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!