Ez fair szerintetek?
Férjem 3 éve mondja, hogy mennyire szeretne gyereket, én is akarok, de még közel sem annyira, mint ő. Ennek nem csak a baba az oka, hanem félek a fizikai fájdalomtól, nem tudom milyen lesz a terhesség, a szülés egy kínzásnak tűnik nekem.
Mostanában viszont egyre jobban érzem, hogy talán-talán be merném vállalni, ha a párom is segít nekem. Erről beszélgettem is a férjemmel, és most közölte, hogy ő bizony nem jönne be velem szüléskor, mert hogy nem bírja a vért és a kórházakat. Mondom neki, hogy én sem, de mégsem mondhatnám, ha odakerülne a sor, hogy nem megyek be a szülőszobába, mert nem bírom a vért..
Most azt mondtam neki, hogy ha nem gondolja meg magát, ha ennyiben sem támogat, akkor én még igen csak elgondolkozok a gyerekvállaláson, engem még amúgy sem hajt annyira a gyerek vágy, mint őt. Most elég morc vagyok rá, mert azt hiszem, hogy ebben a kérdésben elég önző, de azért kicsit magamban is kételkedek. Jól teszem ugye, hogy addig nem akarok szülni, amíg nem érzem, hogy ő is nem csak akarja gyereket, de támogat is mindenben 100 %-osan?
Még nem vagy kész az anyaságra szerintem.
Nekem nincs fájdalom küszöböm gyakorlatilag minden vérvétel őrülten fáj-egy régebbi állandó szúrásokkal járó kezelés hatása-mégsem üvöltök amióta terhes vagyok :)
nálunk én nem akartam hogy bejöjjön a férjem de ő szeretne a része lenni. abban egyeztünk meg a kórházzal, hogy bejön a fejemhez beszélhet hozzám stb és kimehet ha ki kell.:)
szerintem ez így korrekt. a szülésznő szerint nem fog semmit látni csak az élmény részét..
viszont ha nem akarná nem erőltetném, rosszul vagyok a kispapáktól akik pl a sima genetikai ultrahangon nem adják át a helyüket-ezért én állok-mobiloznak ezerrel pont felesleges ott lenniük, mert arra van a 4d- de legalább támogatják anyát aki azt akarja hogy a része legyen apa is a folyamatnak.
szóval szerintem kompromisszum kell, de a babavállalást ne kösd egyetlen naphoz....
27hkm
Csak a sajat kis törteneteinket irom le neked:
- Közel 3000 km-re lakunk a szülemtöl, szülesnel evidens volt, hogy anyu nem ugrani, ha beindul a szüles, ezert a parom felajanlotta, hogy bejön velem... Na 3 heti ordibalas lett a vege, hogy Ö ugyan be nem jön. Vegül nem jött be velem, de annyira megviselte Öt is a szüles, hogy nem hogy az elsö 6 het nem volt a szexel, de meg az elsö 6 honapba sem. Nagyon sokat gondolkodott, hogy ugyan a baba, hogy is fert ki ott es vajon mi fog valtozni ezutan... Lehet, hogy egyszerübben feldolgozta volna a ferjem, ha bent van velem... Na de vegülis megoldottuk, mag ha 6 honapunkba telt is :)
- Az Öcsemek szinten eleg messze laknak anyuektol, csak a masik iranyba mint mi. 4 evvel ezelött született a kicsifiuk. Az Öcsem bent volt a felesegevel.... Szerencsetlen Öcsem sirva hivott fel, hogy ez volt elete legrosszabb "bele egyezese" (Ö nem akart bemenni). Mikor megszületett a kicsi minden gyönyörü volt, de mikor elvagta a köldök zsinort es veletlenül meglatta, hogy a felesege mennyire kitagult sokkot kapot... 2 evbe telt mire sikerült rendbe hozni a hazasagukat... Azota mar sogornöm is belatta, hogy nem kellett volna eröltetni, hogy bent legyen az Öcsem. Mar nagyon felnek, hogy meg egy szülesre ramenne a hazassaguk igy masik babat nem is terveznek...
Naa de amiert ezeket leirtam: Nem szabad eröltetni, hogy bent legyen vagy sem a ferjed/parod. Eleg nagy mar eldönti, hogy mi a jo neki. Ha raerölteted a sajat akaratod nem biztos, hogy a ferjednek is jo lesz, plane nem a kapcsolatotoknak. Persze nagyon sok ellen pelda is van, de en mar inkabb ugy vagyok vele, hogy majd a következö gyereknel a ferjem eldönti, hogy mit akar, en meg elfogadom. Talan igy nem lesz gond a gyerek utan a hazassagukban. Remelem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!