Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti ebben az esetben bevállalná...

Ti ebben az esetben bevállalnátok a kistestvért? Megtartanátok?

Figyelt kérdés

Még nem voltam dokinál, szóval nem biztos....

A lányunk 9 hónapos, az első pár hónapban nagyon nehéz volt vele, a férjemmel is megromlott a kapcsolatunk. Még most sem jöttünk teljesen helyre, úgy érzem jelen állapotban a kapcsolatunk nem bírna ki még egy terhességet és babát.

Mit javasoltok?

2012. nov. 20. 14:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetben jött nálunk is a tesó. Azt nem mondom, hogy most minden rózsaszín, de nem bántam meg. Ha elvetettem volna, életem végéig bántana a lelkiismeret, és a férjemtől is csak még jobban eltávolodtam volna. Azt csak ti tudjátok, hogy álltok ezzel kapcsolatban.
2012. nov. 20. 14:37
 12/21 A kérdező kommentje:

Nem ő még nem tudja.

Igazából én is bizonytalan vagyok. Félek hogy rámenne a házasságunk, ami mindenkinek rossz lenne.

2012. nov. 20. 14:41
 13/21 anonim ***** válasza:

Amikor a fiammal átléptük a bűvös 12.hetet megromlott a kapcsolatunk, szépen lassan hanyatlott. Aztán amikor a kicsi megszületett volt kb 3szép hónapunk. Nekem a szülés utáni majd összes defekt előjött(babybluse, enyhe depi), a kapcsolatunk pedig hajjaj kb teljesen tönkre ment.

Aztán egy véletlen együttlétből összejött a kislányom(óraműpontos ciklus pont közepe...), szóval onnantól beszéltünk a mi lesz ha... A döntést én hozom felkiáltással hárítódott a felelősség, én vállaltam a kicsit, a férjem pedig letette a nagyesküt, hogy jó apa és férj lesz...azóta is várom, hogy ezt betartsa..

2012. nov. 20. 14:42
 14/21 anonim ***** válasza:

És arról mit gondolsz, az abortusz hogyan hatna a házasságotokra?

MIndenképp azt gondolom, hogy meg kell beszélnetek mindkét eshetőséget, egyrészt a reakciói befolyással lehetnek a döntésedre, másrészt a gyermek megtartása, elvetetése is közös döntés kellene, hogy legyen. Hogy egyik esetben se lehessen a másikra hárítani a felelősséget. Mert az sosem szül jót:(.

2012. nov. 20. 14:44
 15/21 anonim ***** válasza:

Nálunk is megromlott a kapcsolat. 3. babát is terveztük, mégis teljesen elhidegültünk egymástól, ő már nem is akarja, nem is akart venni semmit a 3. babának.

Nemsokára szülök, de már azt sem akarom, hogy ott legyen. Nekünk a 3 gyerek teljesen és végérvényesen megpecséltelte a válásunkat.

Ha nálatok is ennyire rossz a helyzet, akkor a helyedben elvetetném a babát. Vagy mérlegelj, hogy egyedül fel tudnál -e nevelni kettőt. És egyedül te mennyire szeretnéd ezt a babát.

2012. nov. 20. 14:57
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Azt meg tudod fogalmazni mi az ahol szétcsúsztatok??Tudom, ez összetett,de mégis.

Azért olyan rossz, hogy egy pici élet tönkre tud tenni egy kapcsolatot...:(

Nagyjából tudjátok mi a gond?

Amúgy én is úgy gondolom, hogy egy abortusz és annak lelki következményei sincsenek túl áldásos hatással egy kapcsolatra...

2012. nov. 20. 15:02
 17/21 anonim ***** válasza:

kedves 15ös! Nem vájkálni szeretnék, valóban érdekel:). Ha nem tartottad volna meg a babát, akkor hogy érzed, jobban alakultak volna a dolgaitok? Az abortusz után hogyan viszonyultál volna a férjedhez? _valódi_ megoldás lett volna ha elvetetitek a babát?

Tudo, nem lehet egyértelműen válaszolni a mi lett volna ha...kérdésekre, pusztán érdekel, hogy egy megromlott kapcsolatban egy abortusz segíthet- e.

2012. nov. 20. 15:09
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

15. vagyok

nem tudom, mivel tervezett baba a 3. is.

csak azt tudom, hogy ezalatt a terhességem alatt hatalmasakat csalódtam benne.

A nem tiszteléstől, a potroos ig, megcsalásig, minden volt az elmúlt 9 hónapban. Előtte nem, legalábbis nem derült rá fény. Én nem bánom a 3. babát sem, csak azért írtam, hogy egy baba is még tovább tudja rontani a nem túl stabil kapcsolatot. Amit stabilnak hittem, de így most végigélve a hónapokat, tudom, hogy nem volt az.

2012. nov. 20. 15:13
 19/21 anonim ***** válasza:
Értem, köszönöm, hogy válaszoltál:)!
2012. nov. 20. 15:14
 20/21 anonim ***** válasza:

Beszélnetek kell.

Bár nem tudom, milyen idősek vagytok, de a saját bőrömön tapasztaltam, hogy a gyermekvállaláshoz fel kell nőni. Én azt hittem készen állok, utólag nagyot csalódtam magamban. Érnem kellett még. Az első fiam után majdnem elváltunk. Aztán a betegségem összekovácsolt minket és az újabb baba nagyon sokat váratott magára. Ez a két dolog ráébresztett minket arra, hogy igenis szeretjük egymást, csak idő kellett a kapcsolatunknak is és rájöttünk, hogy nem álltunk készen az első baba érkezésére. Még nem nőttünk fel a feladathoz.

Most a kicsi 4 hónapos, teljesen más volt a gyermekágyas időszak, nem hidegültünk el egymástól, mindenből kiveszi a részét, élvezzük a gyerekekkel töltött időt, benőtt a fejünk lágya.

A harmadikat már most tervezzük, másfél v két év lesz köztük, ha minden rendben megy.

Én megtartanám. Még akkoris, ha a negyedik baba lenne.

2012. nov. 20. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!