Ti 2-3 hónapos babátok mellett mennyit járkáltatok el szórakozni?
A kérdés ott merült fel bennem, hogy egy közeli ismerősöm a 2,5 hónapos lánya mellől rendszeresen elmegy. Értem ezt úgy, heti kétszer eljár táncórára (2óra illetve a másik 3 óra hossza az utazással), valamint kb egy hónapja minden hétvégén elmegy bulizni. Elmegy este 8kor és hajnal 3 után megy haza. Épp beszélgettünk vele erről, vagyis ő mondta, hogy ilyenkor is hiányzik neki a kicsi nagyon, és kérdezte, hogy mikor az én fiam volt ennyi idős nekem is folyton ő járt e szórakozás közben az eszemben. Én minden sértő szándék nélkül spontán azt válaszoltam, hogy én mikor még ekkora volt nem nagyon mentem el hosszabb időre minden héten. Aztán persze leesett, hogy ezt így megjegyzésnek is vehette, pedig nem annak szántam, láttam, hogy kicsit megsértődött. Egy közös ismerősöm pedig (gyerektelen) nekem esett, hogy miért bántottam meg ennyire...
Oké a tornát ,táncot megértem heti párszor, bár még szoptat, tehát lehet nem kéne erőltetni, de nálam kicsit akkor is kicsapta a biztosítékot, hogy minden hétvégén ilyen sokáig bulizik. Most is láttam a facebookon, hogy ezen a héten is már szervezi, hova lehetne menni. Pedig sokáig próbálkoztak a babával, tehát tervezve volt, és nem fiatalok...Lehet én vagyok a maradi, de nekem ilyen idősen tényleg nem ezen járt az eszem, örültem, ha én is pihenhettem, és ha egy órára el kellett szaladnom intézni valamit, akkor is már meg voltam őrülve, hogy nem tudom mi van vele, és ha el is mentem a barátnőkkel beszélgetni, mindig úgy alakította, hogy másfél- két óránál ne legyen több. Megértem,mert tényleg kell egy kikapcsolódás, de én még ehhez picinek érzem a kislányt, és nem fogok bocsánatot kérni, amiért én megmondtam, hogy én nem ilyen voltam.
Ti mikor és mennyit járatok el a pici babátok mellett?
Most lehet, hogy rossz anya képében leszek itt, de 2 hónapos volt a lányom amikor elmentem bulizni (karácsonyi összejövetel), DE kb. fél órát voltam távol, már az órámat néztem, hogy nem kellene mennem, vagy mi lesz, ha ébred, ha..., ha..., stb. 1 óra után hazamentem (valószínű sejtette a jegyszedő ismerős hogy ez lesz, mert belépőt sem kért), nem bírtam, hogy ne én figyeljek rá. Annyira jó volt, hogy akik kicsit távolabbi ismerősök, és nem jöttek babanézőbe beszéltek egy pár szót velem, semmi több. De hetente, ill. hetente többször nem jártunk el sehová. 2-3 alkalommal próbálkoztam még az első évben, de szinte mindig 1-2 órán belül otthon voltam.
Nem bírtam felszabadultan bulizni, hiszen tudtam, hogy valaki, aki fontosabb mindennél otthon maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!